“YARATICI DRAMA VE DİL EĞİTİMİ”

 

“DİL-EKİN SÖYLEŞİLERİ” SÜRÜYOR

     Her ayın son perşembesinde dilseverleri, üyelerimizi, derneğimizde düzenlediğimiz “Dil-Ekin Söyleşileri”nde sanatçılarla, bilimcilerle, aydınlanmacılarla buluşturuyoruz.
Şubat ayında, Oluşum Drama Enstitüsü kurucusu ve drama eğitimcisi Naci Aslan, dil eğitiminin yaratıcı dramayla ilişkisinin ele alınacağı konuşmasıyla konuğumuz oluyor.


“YARATICI DRAMA VE DİL EĞİTİMİ”

     1984’te dramayla tanıştıktan sonra yurtiçi ve dışında eğitimler alıp bu alanda pek çok ilke imza atan Naci Aslan ülkemizin ilk drama işliğinin (atölyesinin) de kurucusu.
Çocuklara, gençlere, yetişkinlere yönelik drama eğitimleri düzenlenmesine önderlik eden Aslan, 28 Şubat 2013’teki Dil-Ekin Söyleşisinde “Yaratıcı Drama ve Dil Eğitimi” başlıklı bir konuşma yapacak.

     Söyleşimiz, Oluşum Drama Enstitüsü ile Dil Derneği’nin Haziran ayında birlikte düzenleyeceği “Ulusal Drama Günleri”nin içeriğine ilişkin önerilerin derlenmesiyle sürecek.

NACİ ASLAN
Oluşum Drama Enstitüsü kurucusu ve drama eğitimcisidir.
1977 yılında tiyatro, sinema-televizyon çalışmaları yapmaya başladı. 1984’te dramayla tanıştı ve o günden sonra hep bu alanla ilgilendi. Yurtiçi ve dışında pek çok drama eğitimine katıldı.
Dramanın ülkemizde tanınması ve benimsenmesi için emek vererek çok sayıda ilke öncülük etti. 1988 yılında ilk “drama atölyesini” kurdu. 1990’da drama derneği kurucular kurulunda yer aldı ve uzun yıllar genel sekreterliğini yaptı. 1997’de ilk kez drama önderlik (liderlik) izlencesini başlattı.
Yüze yakın bildirisi (makalesi), yazdığı ya da editörlüğünü yaptığı 14 kitabı yayımlandı. Drama konusundaki ilk süreli yayın olan “Oluşum”u uzun yıllar yayımladı. Çocukların Tiyatrosu örnekleri hazırladı ve uluslararası festivallerde Türkiye’yi temsil etti.
2003 yılından bu yana Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı drama danışmanlığını sürdürmekte; vakfın drama eğitimi içeriklerini oluşturmakta ve eğitici eğitimlerini yürütmekte.
Kısa adı IDEA olan Uluslararası Drama/Tiyatro ve Eğitim Üst Birliği, IATA (Uluslararası Amatör Tiyatrolar Birliği) ve ASSITEJ (Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Birliği) başta olmak üzere pek çok ulusal-uluslararası birliğin üyesidir.

* * *

     Sanata, bilime, ekine, aydınlanmaya gönül verenleri,
Dil Derneği dostlarını söyleşimize bekliyoruz.

                       Gün:  28 Şubat 2013 Perşembe
                 Saat: 18.00
                   Yer:  Dil Derneği
Konur Sok. 34/4
Kızılay-Ankara

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir