Öcalan: Açlık grevleri bitirilsin


Öcalan: Açlık grevleri bitirilsin!

İmralı Cezaevi’nde tutuklu bulunan ağabeyi Abdullah Öcalan’ı ziyaret eden Mehmet Öcalan, Abdullah Öcalan’ın “Bir an önce açlık grevine son versinler” dediğini söyledi. Açlık grevindeki mahkumlarla görüşen Aysel Tuğluk ise açlık grevindeki mahkumların yarın karar vereceklerini söyledi.

Mehmet Öcalan, bugün İmralı’da kardeşi Abdullah Öcalan ile görüştü. Görüşmede, Abdullah Öcalan’ın“cezaevlerindeki açlık grevlerini bitirin”çağrısında bulunduğu belirtildi.

Cezaevindeki açlık grevlerindeki mahkumlarla görüştükten sonra Aysel Tuğluk açıklama yaptı. Tuğluk, mahkumların“Öcalan’ın çağrısını dikkate alacaklarını” söylediler dedi. Tuğluk “bitti”diyebilir miyiz sorularına ise net bir cevap vermedi, “Ve bu akşam itibarıyla bitmiş değil” dedi. Tuğluk, asıl kararın yarın verileceğini söyledi.

Demirtaş: Destekliyoruz

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise Twitter’daki sayfasında yaptığı açıklamada, “Sayın Öcalan’ın yaptığı çağrı çok önemli bir gelişmedir. Kardeşinin İmralı Adası’na gidişi bizlerinde desteğiyle gerçekleşmiştir. Bu gelişmenin tecritin tümden kalkmasına vesile olmasını diliyoruz. Bizler de bu çağrıyı destekliyoruz. Tutsakların da yeni bir değerlendirme yaparak çağrıları dikkate almarını umut ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bülent Arınç sinyali vermişti

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, dün yaptığı açıklamada cezaevlerindeki açlık grevlerinin bitirilmeye yakın olduğunu ifade ederek,“Her an Türkiye’de açlık grevlerinin bittiğini, bitirildiğini duyabilecek bir noktadayız. Bu çok kesin bir bilgi olmamakla beraber, ben olayın gidişatına bakarak ve yaptığımız temasların olumlu sonuç vereceğini tahmin ederek bunu söylüyorum.” demişti.

( 17 Kasım 2012, Cumhuriyet haber portalı)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir