Milli Anayasa Forumu’na çağrı.” hakkında bir yorum

  1. Rıza GÜNER

    ASKER ANASASI, SİVİL ANAYASASI DERKEN, ŞİMDİ DE MİLLİ ANAYASA DANGALAKLIĞI!..

    Ak Parti, Anayasa tartışmalarını başlatmakla, düşünen insanlara ve şimdiye kadar başarısız olan solculara, güçlü fikir hareketi, büyük bir beyin fırtınası başlatmaları için de tarihi bir fırsat verdi.

    Ama, solcu gibi görünen, “Büyük Ortadoğu Projesi gibi, Sovyet Sosyal Emperyalizmi” gibi varolmayan düşmanlar yaratarak; her gerçek fikir ve düşünceyi marijinalize eden siyasetin YENİ AMERİKANCI kanadı, ortaya çıkan bu fırsatı da “MİLLİ ANAYASA YAPALIM DANGALAKLIĞIYLA” gene heba etti.

    Bir zamanlar, bir süre elli yüz bin kişiyi meydanlara toplayan Cumhuriyet Mitingleri yapılırdı. Ama, bu Cumhuriyetci dalga, bir siyasal harekete yolaçmadı. Bir düşüce ve fikir hareketi de olmadı. Aksine,Yeni Amerikancılık devreye girince ve “Ne mutlu Türküm demeyen herkes Türkiye’nin düşmanıdır!” denilince bir balon gibi söndü.

    Ak Parti, sebebi ne olursa olsun, yeni bir Anasaya yapmak gibi çok ciddi bir fikir ortaya atmıştır. Yeni bir Anayasa yapmak için senin dağarcığında ya da kafanda “ne mutlu Türküm diyene…” başka bir şey var mı, yok mu?

    Kafanda, “ne mutlu Türküm diyene…” den başka bir şey yoksa ve bununla da Yeni Amerikancılık yapıyorsan, sen elbette Anayasa yapamazsın!.. Ya da ancak “milli bir Anayasa” yaparsın…

    Anayasa ve Kanunların ise; önce uygar, önce evrensel olmaları gerekir. Ve buna göre; “BEN İNSANIN DEĞERİNİ BÖLEMEM/ DOĞU BATI GAVUR MÜSLİM BİR BANA” demeleri ve “EŞİT YURTTAŞLIK İLKESİNİ” esas almaları gerekir. Yeni Amerikancılar hiçbir şekilde eşit yurttaşlık ilekesini savunamazlar. Daima kendilerini ve ülkelerini zayıf düşürecek bir dangalaklık savunurlar.

    Kemal Alemdaroğlu, Şahin Mengü günümüzün;Büyük Ortadoğu Projesi olmayan düşmanının, Yeni Amerikancıları olsa gerek… Ferit İlsever ise; Sovyet Sosyal Emperyalizmi olmayan düşmanından beri Yeni Amerikancı’dır.

    Amiral Türker Ertürk de, “Eşit Yurttaşlık İlkesini” savunacak değil ya!..

    Cevapla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir