2012 Ağustos Ayı Şehit Bilançosu

SÖZCÜ Gazetesi, Ağustos 2012 başına dek 10 yılda 1163 şehit.. 2012 Ağustos bitmeden 1200’ü aşacağız korkarız..
Apaçık söyleyelim : Şehitlerin sorumlusu BOP Eşbaşkanıdır…
Eşbaşkan indirilmeden bu kan durdurulamaz..
Çünkü BOP’un amacı Türkiye’yi bölmek.. BOP haritaları ortada. Halka illallah dedirtip “ver kurtul”a razı etmek.. BOP eşbaşkanlığının görevi bu..
Ey muhalefet, halk hareketi başlatarak bu hükümeti indirmezseniz kana ortaksınız.
“Teröre karşı ortak söylem” masallarını geçin.. Millet salak değil, yeter artık!


2012 Ağustos Ayı Terör Bilançosu

PKK’nın Düzenlediği Saldırılarda 19 güvenlik görevlisi şehit oldu, 9 sivil yurttaş yaşamını yitirdi.

23 Temmuz 2012’de Şemdinli’de başlayan çatışmalar, Ağustos’ta da sürdü.

9 Ağustos 2012’de İzmir’in Foça ilçesinde Deniz Üs Komutanlığı’na ait askeri servis aracının geçişi sırasında 10 dakika ara ile iki bomba patlatıldı.
Saldırıda 2 asker şehit oldu, çok sayıda asker yaralandı.

12 Ağustos’ta CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün Tunceli’de PKK militanlarınca kaçırıldı. Aygün 48 saat boyunca PKK’lılarca alıkonuldu.

17 Ağustos’ta Şemdinli’de PKK – BDP buluşması gerçekleşti.
BDP’li milletvekilleri PKK’lılarla kucaklaştı. Bir süredir bölgede yol kesip,
kimlik denetimi yapan PKK’lılar, BDP’lilerle buluşmada kameralar karşısına geçip
basın toplantısı düzenledi.

Aynı gün Van’da depremzedeler için kurulan Edremit Konteyner kentinin güvenliğini sağlayan polis memuruna PKK’lılarca uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda polis memuru Abdurrahman Doğan şehit oldu.

20 Ağustos’ta Hakkâri merkeze bağlı Kırıkdağ Köyü yakınlarında devriye görevi yapan askeri aracın geçişi sırasında PKK’lılar tarafından yola döşenen patlayıcının
uzaktan kumandayla patlatılması sonucu Uzman Çavuşlar Onur Fikret Aker, Yusuf Seyhan, Mehmet Can ve Mutlu Yıldırım şehit oldu, 1 asker yaralandı.

20 Ağustos 2012 akşamı, PKK’nın Diyarbakır kırsalı sorumlusu İrfan Amed kod adlı
Mehmet Tahir Kılıç tarafından yapıldığı belirtilen Gaziantep saldırısı gerçekleşti. Saldırıda 9 vatandaşımız yaşamını yitirirken, 66 kişi yaralandı.

22 Ağustos 2012 günü Şemdinli’de askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen mayınların art arda patlaması sonucu 4 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.

21 Ağustos 2012’de araçlarının uçuruma yuvarlanmasıyla Uludere’de 10 şehit verilmişti.

Aydınlık Gazetesi / 23 Ağustos 2012

Artık tek tük, arada değil.. Her gün 5-10.. Hükümet süs mü? Yapamıyorsan bırakır gidersin.. Yapan gelir.. Hem yapacaksın hem oturacaksın? Türkiye aptal mı?

AKP’nin BDP ve PKK ile kavgası göstermeliktir, kayıkçı kavgasıdır
Halkımızı aldatma amaçlıdır. İmralı ile görüşen, Oslo’da PKK ile gizli pazarlıklar yapan “açılımcı” Erdoğan hükümeti değil midir? Yanıt CHP Gn. Bşk. Yard.
Sn. Haluk Koç’tan : (19 Ağustos 2012)
“PKK’nın gizli koalisyon ortağı, uyguladığı politikalarla AKP ve
Recep Tayyip Erdoğan’dır.”

2012 Ağustos Ayı Şehit Bilançosu” hakkında 5 yorum

  1. ali yegen

    Degil 10kişi 100kişi 1000 kişi 10 milyon kişide şehit ve kayıp versek yinede avuçlarını yalasınlar.zorbalığa ve hainlere ne boyun eğeriz ne pirim veririz.İhanet sürülerinin demirkıran başkesen zorbalığından büyük TÜRK milleti ne yılacaktır ne de yenilecektir.Büyük TÜRK milleti tarih boyunca hem içten hem dıştan bunu mumla aratacak hainlik ve düşmanlıkların saldırılarını çok gördü ve yaşadı.Temel AMAÇLARININ ülkesinin şimdilik yarısını elinden almak olduğunuda TÜRKÜM diyen herkes çok iyi bilmektedir.Talepler, haklar, demokrasi, özgürlük , barışçı çözüm ve benzeri söylemlerinin bu temel hedef stratejisinin gerçekleştirilmesine dönük birer mevzi kazanma taktik aşamaları olduğunuda çok iyi biliyoruz.Hiç bir ayırım olmadığı halde masum kardeşlerini kalleşçe ŞEHİT edip KATLEDENLERİN kardeşlik numarası tuzaklarına düşmeyiz.GERÇEKTE Kürt sorunu yok .KÜRDİSTAN kurma proje ve hedefine dönük olarak yapay ve üretllmiş sözde bir Kürt sorunu var.Üretim aracı ise terör örgütü ve ihanetin ortağı medya ve siyaset mensuplarıdır.Bu hainler nekadar kudurursa kudursunlar TÜRKÜM diyen hiçkimsenin yenilmez vatanseverlik ve ülkesini sahiplenme ve savunma iradesini kıramayacaklardır. terörist bölücülerin artırdıkları şehit sayılarımız ise vatanın daha çok kutsallığını artıracaktır. Masum ve savunmasız bölge halkınıda sürekli şiddet baskı ve propaganda süreçleri ile koşullandırması ve taban potansiyeli oluşturmasıda gayrı meşruluğunu meşrulaştıramıyacaktır.

    Cevapla
  2. Hamit Tunç

    Cemaat medyası,halkı uyutuyor,gerçekler yalnızca birkaç yerde yazılıp yorumlanıyor,maddi olanağı olan herkes bunlara destek vermeli ve gerçekler halkımıza öğretilmelidir.Yoksa bir ucundan tutunduğumuz BOP’a girmek üzereyiz,sevgiler.

    Cevapla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir