Masum Türker : “Atatürkçü düşünceye sahip çıkmalıyız”

DSP Genel Başkanı Masum Türker;
“Türkiye’de parti ayrımı gözetmeksizin herkesin Atatürkçü düşünceye sahip çıkması gerek…” (Cumhuriyet, 11.8.12)


Cumhuriyet 12.08.2012

DSP GENEL BAŞKANI TÜRKER:

Atatürk’e sahip çıkalım

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Türkiye’de parti ayrımı gözetmeksizin herkesin Atatürkçü düşünceye sahip çıkması gerektiğini belirterek“Türkiye’yi bekleyen tehlikelere karşı el ele vererek her türlü tedbiri almalıyız” dedi.

“Atatürkçü düşünceye sahip çıkmalıyız”

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Türkiye’de parti ayrımı gözetmeksizin herkesin Atatürkçü düşünceye sahip çıkması gerektiğini belirterek, “Türkiye’yi bekleyen tehlikelere karşı el ele vererek her türlü tedbiri almalıyız.” dedi.

Türker, Atatürkçü Düşünce Derneği Çankaya Şubesi Başkanı Tuğba Acer ve beraberindeki heyeti DSP Genel Merkezi’nde kabul etti.

Ziyaret sırasında ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Masum Türker,

“Ülkemiz çok zor bir dönemden geçiyor. Gerek içerde gerekse dışarıda yaşananlara bakıldığında, Türkiye’nin her zamankinden çok dik duruşa ihtiyacı olduğu görülüyor.
Bunun için Atatürkçülük ve ulusalcılığın birleştirici unsurlar olarak en çok sahip çıkılması gereken değerler olduğu ortada” dedi.

Dünyada Atatürk’ü tartışılır hale getirmeye çalışan bir lobi olduğuna dikkat çeken DSP Genel Başkanı, şöyle dedi:

“Neden? Çünkü Atatürk dünyada emperyalistlere karşı başkaldıran tek liderdir.

Bu nedenle Atatürk’ü karalamaya çalışanlar var. Bunlara izin vermemeliyiz. Atatürkçü düşünceye parti ayrımı gözetmeksizin, iktidar partisi de dahil, herkesin sahip çıkması gerektiğine inanıyorum. Gerek ülkemizde yaşananlar gerekse ülkemiz etrafında yaşananlar gösteriyor ki ulusalcı çizgide hepimiz birbirimizi desteklemeliyiz. Ülkemizi bölmek isteyenlere izin vermemeliyiz. Türkiye’yi bekleyen tehlikelere karşı
el ele vererek her türlü tedbiri almalıyız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir