Onur Öymen : Türkiye Suriye’de Oyuna Gelmemeli..

Dışişleri Eski Müsteşarı Sayın Dr. Onur Öymen’in 12.8.12 günü Cumhuriyet’te önemli bir söyleşisi yayımlandı. Leyla Tavşanoğlu’nun gerçekleştirdiği söyleşinin konusu; TÜRKİYE SURİYE’de OYUNA GELMEMELİ.. dikkatle okunmalı.
Sevgi ve saygı ile.12.8.12 Dr. Ahmet Saltık, www.ahmetsaltik.net

Onur_Oymen_Turkiye_Suriye’de_Oyuna_Gelmemeli_Cumhuriyet_L.Tavsanoglu_pazar_soylesisi.12.8.12

Kuzey Suriye fena baş ağrıtacak

– Oysa Türkiye nerede ve kim tarafından yapılırsa yapılsın bütün şiddet politikalarına karşı olduğunu beyan etmemiş miydi?

O.Ö. – Etmişti. Şimdi Şam hükümeti muhaliflere karşı bir eylem yapınca şiddetle kınıyoruz. Ama muhalifler Savunma Bakanı dahil devlet adamlarını bombalı saldırılarda öldürünce sesimizi çıkarmıyoruz. Üstelik onların bu eylemlerini onaylıyormuşuz gibi bir hava yaratıyoruz.

Tam bu sırada, ABD terörle mücadele raporu yayımladı. Raporda PKK’den terör örgütü olarak söz ediliyor. Ama ABD’nin 2009’dan beri resmen terör örgütü olarak tanıdığı PKK’nin ikiz kuruluşu PEJAK terör örgütleri listesinde yok. Suriye’de, PKK çizgisindeki PYD’den de terör örgütü olarak söz edilmiyor. Öte yandan ABD’nin terör örgütü listesinde açıkça yer alan Hamas ve Hizbullah örgütleriyle de Türk Hükümeti en üst düzeyde çok sıkı siyasi ilişki içinde. Türkiye’yle ABD stratejik ortakmış, hâlâ aynı temel yaklaşımları paylaşıyormuş sözleri var. Ama belli ki bu gibi konularda ABD’yle Türkiye’nin yaklaşımlarında müthiş farklılıklar bulunuyor. Son olarak da kurtarılmış bölgeler konusunda bu farklılık açıkça ortaya çıktı.

====================================================
Tümünü pdf dosyası olarak okuyabilirsiniz..

Sevgi ve saygı ile. 12.8.12

Dr. Ahmet Saltık, www.ahmetsaltik.net

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir