Başbakan RT Erdoğan : “..Kahraman ABD askerlerine duacıyım..” (Wall Street Journal) / Turkish Primeminister Erdogan : “I’m praying to hero American soldiers for their safety…”

Türkiye Başbakanı “Kahraman” (!) ABD askerlerine dua etti..” Onlar da Irak’ta çoğu kadın ve çocuk 1,5 milyona yakın insanı hunharca katlettiler. Yüzbinlerce Iraklı müslüman kadının ırzına geçtiler ve döllerini orada bıraktılar. Ben, Başbakan’ın böylesine bir dua yönlendirdiği Tanrı’nın kulu olmaktan azap duyuyorum. Kabahat kimde? Tanrıda olmayacağına göre kul kusurlu.. Ne diyor acaba Başbakan RT Erdoğan.. Böylesine bir dua / beddua kaderinde mi yazılı? Öbür tarafta yakasına sarılacak masum Iraklıların kul hakkını nasıl ödeyecek ?

Başbakan RT Erdoğan : “..Kahraman ABD askerlerine duacıyım..” (Wall Street Journal) / Turkish Primeminister Erdogan : “I’m praying to hero American soldiers for their safety…”” hakkında bir yorum

  1. Ahmet SALTIK Yazar

    Dostlar,

    Irak’ın 2003’te temel işgal nedeni petrolleri idi.. İşte belgesi..

    Prof. Michael Klare :

    “Irak’ın denetimi, petrolün yakıt olarak değil, güç olarak kullanımı içindir. İran Körfezi’nin denetimi; Avrupa’nın, Japonya’nın ve Çin’in denetimi içindir.
    Böylece, ‘musluk’ bizim elimizin altındadır.” “Control over the Persian Gulf translates into control over Europe, Japan and China. It is having our hand on the spigot.” (Thirty Year Itch, Robert Dreyfuss, motherjones.com, March 1, 2003)

    Ama T.C. Başbakanı RT Erdoğan, az kalsın 65 bin ABD askerini ağır silahlarıyla Irak sınırına yerleştirecek, ülkemizin örtülü / açık işgal edilecekti.
    1 Mart 2003 tezkeresi TBMM’de 3 oy farkla kıl payı reddedildi.
    (245 hayır / 242 evet; ama hayırlar yeter çoğunluğu sağlayamadı)

    Hani Saddam diktatördü ?

    Başbakan bu ABD masalını yutacak denli “saf” mı?

    Bu denli “saflıkla” Türkiye gibi dev bir ülke yönetilebilir mi?

    O halde bu akıl almaz, ölçüsüz, sonsuz ABD sadakati, uyduluğu
    ne anlama geliyor?

    Çok merak ediyorum.

    Sevgi ve saygı ile.
    16.7.12, Ankara

    Dr. Ahmet Saltık
    http://www.ahmetsaltik.net

    Cevapla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir