37 aydından adaylık çekişmelerine karşı ‘Sorumluluğa çağrı’ bildirisi

Gazeteci, yazar, sanatçı, siyasetçi, sendikacı ve akademisyenlerden oluşan 37 ad, ‘sorumluluğa çağrı’ başlıklı bir bildiri yayımlayarak “Adaylık tartışması etrafında çekişmeler yaşamanın tek anlamı batmakta olan iktidar gemisine manevra şansı tanımak olacaktır” dedi.

GÜNCEL03.02.2023, BİRGÜN

37 aydından adaylık çekişmelerine karşı ‘Sorumluluğa çağrı’ bildirisi
Türkiye, tarihinin en kritik seçimine doğru giderken ortaya çıkan adaylık tartışmaları ve çekişmelerine karşı 37 aydın ‘Sorumluluğa çağrı’ başlıklı bir bildiri yayımladı.

Bugün BirGün’ün arka sayfasında yayımlanan ve “100 yılın en kritik eşiklerinden birisiyle karşı karşıyayız” ifadeleriyle başlayan bildiride,

  • “Ülkemizin yarınlarının tek adam diktasının cenderesinde bugünden daha büyük felaketlere sürüklenmesine izin veremeyiz. Bunu başaracak toplumsal gücümüz var” dendi.

Aydınlanma birikimlerimizden 20 yıldır bu iktidara teslim olmayan sendikalara ve meslek odalarına, ilerici aydınlardan örgütlü toplumsal mücadele güçlerine uzanan bir direniş potansiyellerimiz ve ortak deneyimlerimiz var” ifadeleri kullanılan bildiride, bu büyük direnme kapasitesini görmezden gelerek ve toplumsal muhalefetin tüm kesimlerini kucaklamadan adım atılamayacağı vurgulandı.

Bildiride, seçimlere giderken bugün yaşanan adaylık tartışmalarına ise şu ifadelerle değinildi:

“Kişisel ve grupsal çıkarlarla sürdürülen iktidar oyunları, makam ve mevki pazarlıkları ülkenin geleceğini tehlikeye atmaktan başka bir sonuç vermeyecektir. Özellikle gelinen bu noktadan sonra, adaylık tartışması etrafında çekişmeler yaşamanın tek anlamı, batmakta olan iktidar gemisine manevra şansı tanımak olacaktır.”

Bildirinin devamında şu ifadeler kullanıldı:

  • “Toplumun beklenti ve umutlarını hiçe sayma, halkın değişim arzusuna kayıtsız kalma sonucu doğuracak her tür sorumsuzluğu reddediyoruz.
  • Herkes tehlikenin farkına vararak sorumlu davranmalı; kendi çıkarlarını halkın ve ülkenin yarınlarının önüne koymamalıdır.
  • Bu karanlık rejimin oylanacağı 2023 seçimlerini, 20 yıllık karanlığa yeter diyenlerin
    kesin bir zaferiyle bitirilmesi yaşamsal bir önem taşımaktadır.

Mücadeleye çağrı 

  • Bu nedenle demokrasiye, emeğe, adalete, barışa, eşitliğe, özgürlüğe, kardeşliğe, gençlere, kadınlara düşman bu karanlığın saltanatına son vermek için herkesi sorumlu davranmaya ve tüm muhalefet dinamiklerini kucaklayan bir anlayışla birlikte mücadeleye çağırıyoruz.”

‘Sorumluluğa çağrı’ başlıklı bildiriyi imzalayan adlar şöyle:

A. İrfan Türkkolu, Adnan Serdaroğlu, Ataol Behramoğlu, Aysun Gezen, Aziz Konukman, Bahadır Berdicioğlu, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Bülent Emrah Parlak, Cem Nuri Aldaş, Dilek Bulut, Doğan Tılıç, Emin Koramaz, Erdal Güney, Eyüp Muhçu, Feray Aytekin Aydoğan, Fevziye Sayılan, Gültekin Narinli, Güven Gürkan Öztan, Haydar Ergülen, Hayri Kozanoğlu, İlhan Cihaner, Korkut Boratav, Mahir Ulutaş, Meral Uysal, Merdan Yanardağ, Metin Özuğurlu, Mustafa Sönmez, Necmi Erdoğan, Nejat İşler, Oğuzhan Müftüoğlu, Osman Öztürk, Sabahat Akkiraz, Taner Timur, Taner Yüzgeç, Timur Soykan, Yunus Yener.

36-aydindan-adaylik-cekismelerine-karsi-sorumluluga-cagri-bildirisi-1121807-1.

37 aydından adaylık çekişmelerine karşı ‘Sorumluluğa çağrı’ bildirisi” hakkında bir yorum

  1. Gönül Pınar Atacı

    Yediden yetmişe her kız ve kızan, kadın ve erkek yurttaş tarafından mutlaka okunması, onaylanması, imzalanması, paylaşılması ve yayılması gereken olağanüstü GÜNCEL, gerçekten MUHTEŞEM, her tümcesi MÜKEMMEL bir ÇAĞRI. Hepsi de çok değerli ve saygın imzacılarını en yürekten duygular ve en iyi dilekler sunarak kutlamak gerek.

    Cevapla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir