İstanbul Tabip Odası (İTO) : Bunun adı Pandemi Kurulu değil, olsa olsa ‘Pandomim Kurulu’ olur

İstanbul Tabip Odası (İTO) :
Bunun adı Pandemi Kurulu değil, olsa olsa ‘Pandomim Kurulu’ olur

İTO, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanan ancak İTO temsilcilerinin ve İBB Başkanı İmamoğlu’nun çağırılmadığı Pandemi Kurulu’nu eleştirdi. Oda tarafından yapılan açıklamada, “Bunun adı ‘Pandemi Kurulu’ değil, olsa olsa ‘Pandomim Kurulu’ olur” ifadeleri kullanıldı.

İstanbul Tabip Odası (İTO), Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında koronavirüs salgınının İstanbul’daki seyrini değerlendirmek için toplanan Pandemi Kurulu’na ilişkin bir açıklama yayımladı.

İTO Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, kurula İTO, İstanbul Eczacı Odası, İstanbul Dişhekimleri Odası, İstanbul Veteriner Hekimler Odası temsilcilerinin ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun dahil edilmemesi eleştirilerek, “Bunun adı ‘Pandemi Kurulu’ değil, olsa olsa ‘Pandomim Kurulu’ olur. O Kurulda pandemiye karşı tedbirler masaya yatırılıp çözümler üretil(e)mez, olsa olsa sessiz tiyatro (Pandomim) oynanır.
  • Sonunda da, dün Sağlık Bakanı’nın yaptığı gibi, sorumluluk vatandaşa atılıp
  • ‘Salgınla mücadelede, şu an, sizlerin uyacağı tedbirlerden daha güçlü bir silahımız yok. En çetin sınavı kalabalığa karşı vereceğiz’ denir” ifadelerine yer verildi.
  • İTO, yaşamı tehdit edenin yalnızca virüs değil, demokratik olmayan yönetim anlayışı olduğunun da altını çizdi.

Söz konusu açıklama şu şekilde:

EN ÇETİN SINAVI BU ZİHNİYETE KARŞI VERECEĞİZ!

Dün Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın tweetinden öğrendik: İstanbul’da vaka sayıları Türkiye genelinin %kırkına, Ankara’nın beş katına ulaşmış.

Dün gene Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın tweetinden öğrendik: İstanbul’da Pandemi Kurulu toplanmış, koronavirüs salgınının İstanbul’daki seyrini masaya yatırmış.

Toplantıda kimler varmış?

Hazirûnda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş varmış. Aralarında etik dışı, bilim dışı yayınlar konusunda yetenekli Dr. Şuayıp Birinci’nin de olduğu Bakan Yardımcıları, saha koordinatörleri ve başhekimler de masadaymış. Türkiye’nin Wuhan’ı İstanbul’un İl Sağlık Müdürü de huzurdaymış. (Bugünlerde Wuhan’a “Çin’in İstanbul’u” demek daha doğru, aslında.)

Peki kimler yokmuş?

İstanbul halkının açık iradesi ile iki kez seçtiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı yokmuş.

Daha bu ay içinde COVİD-19 nedeniyle kaybettiğimiz Dr. Murat Akbaş, Dr. Recep Ali Köseoğlu, Dr. Salih Kanlı ve onlarla birlikte otuz binden fazla hekimin meslek örgütü İstanbul Tabip Odası yokmuş.

Tek Sağlık” anlayışıyla her daim birlikte yürüdüğümüz İstanbul Eczacı Odası, İstanbul Dişhekimleri Odası, İstanbul Veteriner Hekimler Odası yokmuş.

Koronavirüse karşı en ön safta birlikte mücadele ettiğimiz Sağlık ve Sosyal Hizmet alanında örgütlü işçi ve kamu emekçilerinin sendikaları yokmuş.

Bunun adı “Pandemi Kurulu” değil, olsa olsa “Pandomim Kurulu” olur.

O Kurulda pandemiye karşı tedbirler masaya yatırılıp çözümler üretil(e)mez, olsa olsa sessiz tiyatro (Pandomim) oynanır. Sonunda da, dün Sağlık Bakanı’nın yaptığı gibi, sorumluluk vatandaşa atılıp “Salgınla mücadelede, şu an, sizlerin uyacağı tedbirlerden daha güçlü bir silahımız yok. En çetin sınavı kalabalığa karşı vereceğiz.” denir.

Oysa biliyoruz ki:

  • Koronavirüs pandemisine karşı baştan bu yana eksik, yanlış, tutarsız politikalar uygulayan,
  • Sağlık meslek örgütlerini, sağlık emek sendikalarını, yerel yönetimleri ısrarla salgına karşı mücadeleden dışlayan,
  • Dün üç, beş maskeyi dağıtmayı beceremeyip, bugün risk grubunda yer alan milyonlarca yurttaşımızın grip aşısına ulaşabilmesini sağlayamayan ve çare olarak grip aşısını karneye bağlayan,

Binlerce insanımızın öldüğü salgından “başarı hikayesi” çıkarmaya çalışan,

Bütün anlattıkları KOCA bir yalandan ibaret olan,

BU ZİHNİYET’tir.

Ve biliyoruz ki;

Hayatlarımızı tehdit eden sadece 0,06-0,125 mikron çapında, tek zincirli, pozitif polariteli, zarflı bir RNA virüs değildir.

Türkiye’de sürdürülen COVİD-19 pandemisi ile mücadeleyi tehdit eden en önemli unsur, demokratik olmayan yönetim zihniyetidir.

En çetin sınavı bu zihniyete karşı vereceğiz!

İSTANBUL TABİP ODASI
YÖNETİM KURULU

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir