İkinci dalga riski yok demek zor!

İkinci dalga riski yok demek zor!

BİRGÜN Gazetesine demecimiz…

İkinci dalga riski yok demek zor

Ülkede, ‘normalleşme süreci’ devam ederken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2. dalga beklenmediğini ifade etti. Önceki gün gerçekleşen Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada sosyal uzaklık  ve hijyen kurallarına dikkati çeken Koca,
  • Mevcut şartlarda sizlerin, salgın ve tedbirler konusundaki ferasetini de dayanak kabul ederek diyebiliriz ki ikinci dalga beklemiyoruz.” diye konuştu.
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Saltık, ikinci bir dalga yaşayıp yaşamayacağına ilişkin BirGün’e değerlendirmelerde bulundu:
  • “Sayın Bakan’ın, ‘Bir dalga daha olmazsa’ gibi bir lafı var. Bu riskin geçtiğini söylemek çok zor. Bakanlık, salgının üçüncü ayında hala antikor çalışmasını yapmış değil. Ülkemizde toplum bağışıklığı yeterince gerçekleşmedi.”
AVM’lerin 11 Mayıs’ta açılmasından bugüne geçen süreci, “Kabak çiçeği gibi açılma” sözüyle değerlendiren Saltık,
  • Bu açılışın bedeli olarak salgın eğrisi, yükseklerde dalgalana dalgalana sürmeye devam ediyor..” ifadelerini kullandı.
Brezilya, Peru, Hindistan ve İran’da ikinci dalga yaşandığını anlatan Saltık,
  • Dünya genelinde hasta sayıları son günlerde rekor kırıyor. Bu süreçte Türkiye’de pek çok kural ayaklar altına alınıyor. Örneğin Sayın Bakan, ‘1,5 metre sosyal uzaklık’ diyor ama otobüslerde ve uçaklarda bu uzaklık korunamıyor..” diye konuştu.
BAKAN DA İNANMIYOR
İktidarın ülkeyi bir ‘anonim şirket’ gibi yönettiğinden söz eden Saltık, şunları söyledi:
“Bu süreçte ticari ve ekonomik kaygılar öne çıktı. Henüz virüse karşı etkili bir ilaç ve aşı yokken ve DSÖ’nün önerileri ortadayken biz, ölçüsüz şekilde açılıyoruz. Böyle devam edilirse 2. dalga, dev bir dalga şeklinde olmayabilir ama salgın, bir türlü sönümlenmeyebilir.
Sayın Bakan’ın kendi söylediklerine inanmadığını da bizzat konuşmalarında kullandığı,
İkinci dalga olmazsa’ lafından da anlayabiliyoruz.”
(https://www.birgun.net/haber/ikinci-dalga-riski-yok-demek-zor-303423)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir