CHP, Tank Palet Fabrikası için nöbette

CHP, Tank Palet Fabrikası için nöbette

[Haber görseli]

Sakarya’da bulunan Tank Palet Fabrikası’nın, özel sektöre devrinin 21 Ağustos’ta gerçekleştirileceği iddiaları üzerine harekete geçen CHP, Sakarya Kent Meydanı’nda bir araya gelerek oturma eylemi gerçekleştiriyor.

CHP, Tank Palet’in dolaylı yoldan özel sektöre kiralanmasının önünü açan ASFAT’a devredilmesiyle ilgili Sakarya Kent Meydanında dün 18.00 sıralarında oturma eylemi başlattı.

Tank Palet vatandır, satılamaz” yazılı tişörtlerin giyildiği ve pankartın açıldığı 12 saat süren oturma eylemine CHP’li vekiller Engin Özkoç, Engin Altay, Onursal Adıgüzel, Orhan Sarıbal, Veli Ağbaba, Seyit Torun, Fethi Açıkel, Tuncay Özkan, Mehmet Ali Çelebi, Mahmut Tanal, Nurhayat Altaca, Tahsin Tarhan, Kani Beko, Ali Mahir Başarır, Sibel Özdemir, partililer, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve yurttaşlar katıldı.

Yaptığı açıklamada “Mesele fabrika özelleştirmesi değil; mesele Vatan – Millet – Sakarya meselesidir” ifadelerini kullanan CHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç,

  • “Türkiye’de satacak bir şey kalmadığı için sıra askeri fabrikalara geldi. Tank Palet vatandır, satılamaz. Türkiye’nin uyanık kalması gerek. Yalnızca tank palet değil, yer altı kaynaklarımız da Kaz Dağlarında olduğu gibi Kanada vb. firmalara peş keş çekiliyor. Bu satışlar karşısında vatandaşın görev başında olması, vatana sahip çıkması gerek. Biz bütün geceyi Sakarya meydanında geçireceğiz. Sakarya tank palet vatandır, satılamaz. Bunu bir kez daha yüksek sesle vurgulayacağız.” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise

“Tank Paleti savunmak vatanı savunmaktır. Tank Paleti satmak vatana ihanettir. Tank Palet turnosol kağıdı işlevi görecek, vatanseverim, milliyetçiyim diyenlerin samimiyeti ortaya çıkacak.” şeklinde konuştu.

‘Tank Palet Fabrikası’ olarak bilinen 1. Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü, özelleştirme kapsamına alınarak, 2018 yılı sonunda yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 25 yıllığına fabrikanın işletmesi BMC’ye devredilmişti. Söz konusu özelleştirme ile ilgili tartışmalar sürerken genel tepkiler üzerine resmi özelleştirmeden vazgeçildi. Fabrikanın Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) alınarak, Askeri Fabrika ve Tersane İşletme A.Ş.’ye (ASFAT) devri kararlaştırıldı. Fabrikada çalışan işçilerin tümü Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kadrosundan çıkıp ASFAT kadrosuna geçecek. İşçilerin maaşları da 14 Eylül’den itibaren ASFAT tarafından ödenecek. (Cumhuriyet internet, 20.8.19)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir