İklim Aktivisti Greta, BM Zirvesi’ne Yelkenli Tekne ile Gidecek

İklim Aktivisti Greta, BM Zirvesi’ne Yelkenli Tekne ile Gidecek

İklim aktivisti Greta Thunberg, uçağa binmeyi reddederek 23 Eylül’de gerçekleşecek olan Birleşmiş Milletler İklim Hareketi Zirvesi‘ne ulaşmak için Atlantik Okyanusu’nu yelkenli tekne ile geçeceğini açıkladı.

Uçakla asla yolculuk yapmayan İklim krizi aktivisti Greta Thunberg, 23 Eylül’de New York ve Şili’de düzenlenecek olan Birleşmiş Milletler İklim Hareketi Zirvesi’ne ulaşmak için uçağa binmeyeceğini açıkladı.

Thunberg, Atlantik Okyanusu’nu ileri teknolojiye sahip yelkenli arış teknesiyle geçecek.

İsveçli aktivist, rotasını Twitter üzerinden açıkladı:

“Haberler iyi! New York’ta BM İklim Değişikliği Zirvesi’ne, Santiago’da COP25’e (BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 25. Taraflar Konferansı) ve yol boyunca diğer etkinliklere katılacağım.

“60 fit (18 metre) uzunluğunda yarış teknesi Malizia II ile yolculuk yapmam önerildi. Ağustos’un ortasında İngiltere’den New York’a, Atlantik Okyanusu’nda yelken açacağız. #UniteBehindTheScience.”

I’ll be joining the UN Climate Action Summit in New York, COP25 in Santiago and other events along the way.
I’ve been offered a ride on the 60ft racing boat Malizia II. We’ll be sailing across the Atlantic Ocean from the UK to NYC in mid August.

Thunberg: Karar vermek aylar sürdü

Sera gazı salımının yüksek olması nedeniyle uçağa binmek istemeyen 16 yaşındaki İsveçli aktivist, ABD’ye nasıl seyahat edeceğine karar vermesinin aylar sürdüğünü söyledi.

TIKLAYIN – İklim Krizini Durdurmak İçin Okul Grevine Çıkan Greta

Thunberg, iklim değişikliği konusuna farkındalık oluşturmak ve sera gazı salımını azaltma çabalarını hızlandırmaları için dünya liderlerine baskı yapmak üzere okuluna bir yıl ara vereceğini de kaydetti.

Greta’dan Trump’a: Bilim insanlarını dinlemiyor

Ayrıca Guardian’ın haberinde Thunberg ABD Başkanı ile görüşmeyeceğini açıkladı ve ekledi, “Yalnızca zaman yitimi. O’na söyleyecek bir şeyim yok. Bilim insanlarını dinlemiyor. Benim gibi henüz eğitim yaşamı süren bir çocuğu neden dinlesin ki?” (Aİ/PT)

*Kaynak: Independent, Twitter, The Guardian.
(https://bianet.org/bianet/iklim-krizi/211083-iklim-aktivisti-greta-bm-zirvesi-ne-yelkenli-tekne-ile-gidecek)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir