TİP Genel Başkanı : AKP bilinçli bir planı devreye soktu

TİP Genel Başkanı Erkan Baş’tan
seçim açıklaması:
AKP bilinçli bir planı devreye soktu

Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Erkan Baş Meclis’te yaptığı basın toplantısında, “AKP bilinçli bir planı devreye sokmuş ve seçim çalışmalarına başlamış durumdadır. Biz Türkiye İşçi Partisi olarak halkımızın aynı tuzağa çekilmesine izin vermeyeceğiz” diye konuştu.
(cumhuriyet.com.tr, 18 Aralık 2018)

[Haber görseli]

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş Meclis’te düzenlediği basın toplantısında seçim sürecine, Meclis’te devam eden bütçe görüşmelerine ve ‘Sarı Yelekliler‘ ile birlikte yeniden gündeme gelen “sokağa çıkma” tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Baş, “AKP’nin halkın, emekçilerin elinden almaya çalıştığı ‘sokağa çıkma hakkımızı’ ısrarla savunacağız” ifadelerini kullandı. Baş’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

  • Cargill’de 245 günü, Flormar’da 218 günü geride bırakan direnişçi işçileri; Süperpark’ta, Makro’da, Tariş’te, Aydın Efeler’de, Real Market’te, Tüvtürk ve Reysaş’ta, İzban’da, TOKİ’de, Gripin’de günlerdir, aylardır direnen işçi kardeşlerimizi saygıyla selamlıyorum. Verdikleri kavganın sokakta, direniş çadırında ve her yerde sesi olmaya devam edeceğiz.

“GEZİCİLERİN BAŞLARI KESİLMELİDİR’ DİYENİN SIRTI SIVAZLANIYOR”

“Günlerdir süren bütçe görüşmelerinde AKP, ne yaptı? Muhalefete yanıt üretmek, kendisini eleştiren muhalefeti eleştirmek ve saldırmak dışında ne yaptı? Açıp Meclis’te yapılan konuşma tutanaklarına bakalım. Virgülüne bile dokunmadıkları bir ‘Saray Bütçesi’ni Meclis’e ve halka dayatıyorlar, karşılarındaki her türlü itirazı da ağır hakaretle, ithamla, saldırıyla susturmaya çalışıyorlar.

Ülkemizde ne yazık ki, el kaldırıp indirmekten başka vasfı olmayanlar, özgür düşünceyi temsil etmek isteyenler üzerinde tahakküm kurmaya çalışıyor.”

“AKP SEÇİM PLANINI DEVREYE SOKTU”

“AKP bilinçli bir planı devreye sokmuş ve seçim çalışmalarına başlamış durumdadır. Onların seçim çalışmalarını nasıl yürüttüklerini, 7 Haziran 2015 seçimleri öncesinde Diyarbakır İstasyon Meydan’ında patlayan bombadan, 1 Kasım 2015 seçimleri öncesinde Suruç’tan, Ankara Gar katliamından, tutuklanan siyasetçilerden, eli palalılardan, ‘oluk oluk kan akıtacağız’ diyen çetecilerden, insan kafası kesen cihatçılardan biliyoruz.

Demek ki, AKP yaşadığı paniği eski yöntemlerini kullanarak atlatmaya çalışıyor.

Öncelikle, muhalefet çoğunluk gücüyle bastırılıp sesi kısılacak, sokaktaki halk muhalefeti baskı ve korkuyla sindirilecek, aydınlar, gazeteciler ve yazarlar hedef gösterilecek, sınır ötesi operasyonlarla savaş tamtamları çalınarak milliyetçi, şoven bir rüzgar estirilecek ve AKP böylece bir seçim daha kazanacak. İstedikleri, hayal ettikleri, kurguladıkları budur.

Biz Türkiye İşçi Partisi olarak halkımızın aynı tuzağa çekilmesine izin vermeyeceğiz. Halkımızı birbirine karşı kışkırtmaya, bir şiddet ortamı yaratarak kendi kitlesini konsolide edip ayakta tutmaya çalışan, iktidara karşı topluma gerçeği anlatmak ve örgütlemek görevimiz var.”

“İSYAN EN MEŞRU HAKTIR”

“AKP’nin halkın, emekçilerin elinden almaya çalıştığı ‘sokağa çıkma hakkımızı’ ısrarla savunacağız. Hani şimdi iktidar, gazetecileri ve muhalefet partilerinin liderlerini, işçileri sokağa çağırmakla, isyana davet etmekle suçluyor ya, bu tarihin en aptalca suçlamalarından biridir.

Bir ülke için esas olan muhalefetin varlığıdır.

  • Eğer bir ülkede ücretli sömürü düzeni egemense halkın buna karşı direnme ve isyan etme hakkı en temel ve meşru haklardan birisidir.

Haklı olanın isyanı bin yıllardır durdurulamadı, şimdi de durduramayacaklar.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir