29 Ekim’de Ulus’ta ‘Ağlayan polisleri gördüm’


‘Ağlayan polisleri gördüm’

Ayaş Belediye Başkanı ve Anakent Belediyesi Başkan aday adayı CHP’li Ali Başkaraağaç, 29 Ekim 2012 günü Ulus’ta yaşananları Cumhuriyet Ankara’ya anlattı.

Başkaraağaç, gördüklerinden etkilendiğini dile getirirken, yaşadıklarından dolayı ağlayan polisleri ve panzerin sıktığı suyun çarpmasıyla yere düşen emekli öğretmen bir kadının bayrağını elinden bırakmamasını “Bizi gerçekten duygulandırdı” diyerek aktardı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında başkentin göbeğinde, 1. Meclis önünde yaşananları alanda bulunan Ali Başkaraağaç anlattı. Başkaraağaç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ya birlikte alana girdiklerini dile getirirken;

“Polislerin engellenmesine karşın milletvekili arkadaşlarımızla birlikte polis barıkatını aştık ve Ankara Palas’ın önünde aşağıdaki barikatın olduğu noktaya gittik. O barikatı açtıktan sonra iki grubu birleştirmek için uğraştık. Biz yukarıdaki barikata yürürken biber gazı ve gaz bombaları atılmaya başlandı. Polisler de emir almışlar ve emiri yerine getirmekle mükellefler. Olaylardan sonra orada ağlayan polisleri gördüm” dedi.

Polislerin de yaşananlardan etkilendiğini belirten Başkaraağaç,

Biz de Atatürkçüyüz, Atatürk’ün çocuklarıyız’ diyen polisleri gördüm.

Tabii ki yukarıdan gelen baskıların da oradaki polisimizin üzerinde nasıl etki yaptığını buradan anlayabiliriz. Ancak sonuç olarak onlar da Türkiye’de polis cumhuriyeti kurulmasına karşı, bu konuda polislerimizin hala duyarlılıklarının olduğu gördüm”ifadelerini kullandı.

‘Yere düştü bayrağı bırakmadı’

Çatışmalarda sıkılan biber gazlarından herkesin etkilendiğini söyleyen Ayaş Belediye Başkanı, CHP’li bir yöneticinin de biber gazından dolayı hastaneye kaldırıldığı belirtti. Başkaraağaç, Ulus’ta tanık olduğu olaylarda duygulandığı bir anı ise şöyle anlattı:

“Müdahale olacağı konusunda da daha önceden bilgi geldi. Orada birkaç arkadaşımız yaralandı. Mesela bir teyzemizle konuştuk, emekli bir öğretmenmiş kendisi. Polisin müdahalesinden sonra yerlerde perişan bir vaziyetteydi ama bir elinde tuttuğu bayrağı hiç bırakmıyordu. Bu bizi gerçekten çok duygulandırdı.”

(Cumhuriyet Ankara eki, 02.11.12)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir