Hakkari : KKK Org. Kıvrıkoğlu ilk kez konuştu!

Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Hayri Kıvrıkoğlu Hakkari’de, 22.8.12

Org. Kıvrıkoğlu ilk kez konuştu!

Şemdinli ilçesi Zorgeçit kırsalında terör örgütü PKK mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit olan askerlerin sayısı 5’e yükseldi. Operasyonda, 16 terörist de öldürüldü. Hakkari’ye giden Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ilk kez konuştu. Kıvrıkoğlu açıklamasında ‘TSK halkın bölgenin emniyetini sağlamakla üstlenmiş olduğu göreve devam edecektir’ dedi

KARA Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, sınır birliklerini denetlemek üzere Hakkari’ye geldi.

Şemdinli’de güvenlik güçlerinin PKK’lı teröristlere karşı başlattığı operasyon devam ederken komutanlar Hakkari’ye geldi. Kara Kuvvetler Komutanı Orgeneral Kıvrıkoğlu, 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Galip Mendi ve Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç’i taşıyan helikopter Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’na indi. Komutanlar, buradan da geniş güvenlik önlemleri altında Hakkari Valiliği’ne geçti.

Valilik önünde Orgeneral Kıvrıkoğlu ve yanındaki komutanları, Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu ile Emniyet Müdürü Tufan Ergüder karşıladı. Orgeneral Kıvrıkoğlu, Valilik şeref defterini imzaladıktan sonra Vali Alimoğlu’nun makamına geçti. Orgeneral Kıvrıkoğlu, gezisiyle ilgili yaptıağı açıklamada şunları söyledi:

“Birliklerimizi denetlemek için geldik. Valimizi ziyaret ettik. Operasyonlarla ilgili bilgi aldık. 5 şehit, 7 yaralımız var. Ama terör örgütü büyük zaiyat vermiş durumdadır. Askeri birliklerimiz kahramanca karşı koymuşlardır. Gerekli her türlü önlem alınmıştır ve gerekli faaliytler devam edecektir. Bizler her zaman halkımızın yayındayız. Halkımız endişelenmesin. Türk Ordusu, Türk Silahlı Kuvvetleri halkın birliği için ve bölgenin güvenliğini sağlamak için her zaman görevine devam edecektir. Valillerimiz kendi bölgelerinde gerekli önlemleri almışlardır. Bizler de onlara yardımcı oluyoruz. Şehitlerimiz ailelerine tekrar başsavlığı diliyorum. Ayrıca Gaziantep olayı ile ilgili milletçe başımız sağolsun. Burada şehitlerimizin cenaze törenine de katılacağım.”

Valilik ziyaretinin ardından Orgeneral Kıvrıkoğlu ve yanındaki komutanlar Hakkari
Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nda şehitler için yapılacak olan törene katılacak.

ŞEMDİNLİ’DE SALDIRI: 5 ASKER ŞEHİT

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’ne yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Bağlar ile Zorgeçit köyleri arasında dün öğlen saatlerinde askeri konvoyun geçişi sırasında PKK’lılar tarafından yola döşenen 4 ayrı mayın uzaktan kumanda ile phatlatıldı.
5 askerimiz şehit oldu. Patlamadan sonra çatışma çıktı, bölgeye gönderilen askeri timler teröristleri kaçamadan kuşattı ve 17 terörist etkisiz hale getirildi.
Sıcak çatışma devam ediyor…

DHA, 22.8.12

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir