Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe toprağa verildi..

Yüce Atatürk’ün sevgili manevi kızı Ülkü Adatepe.. Nur içinde yat.. manevi baban, tüm ulusumuzun babası Büyük Atatürk’e selam söyle.. Ellerinden öp bizim de yerimize. Halimizi anlat, son durumlarımızdan haberi olsun, belki bize gene el atar….
Bu son sözüm şaka.. her birimiz birer Atatürk olacak ve O’nun kutsal emanetini sonsuza dek onurlu ve tam bağımsız yaşatacağız..
Sevgi ve saygı ile.
5.8.12, Ankara
Dr. Ahmet Saltık
www.ahmetsaltik.net

Adatepe son yolculuğuna uğurlandı

Geçirdiği trafik kazası sonrası yaşamını yitiren Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Çukurluoğlu Adatepe (80), dün Teşvikiye Camisi’nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi. Adatepe’nin cenazesine ailesi, sevenleri ve dostlarının yanı sıra CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda siyasetçi ve yurttaşlar katıldı.

Adatepe’ye hüzünlü uğurlama

Atatürk’ün manevi kızı, gözyaşlarıyla toprağa verildi. Törene Adatepe’nin yakınlarının yanı sıra yurttaşlar da yoğun bir katılım gösterdi

İstanbul Haber Servisi- TEM otoyolunun Sakarya-Akyazı mevkisinde geçirdiği trafik kazası sonrası yaşamını yitiren Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Çukurluoğlu Adatepe (80), dün Teşvikiye Camisi’nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi. Adatepe’nin cenazesine CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da aralarında bulunduğu siyasiler, ailesi, sevenleri ve dostlarının yanı sıra yurttaşlar da yoğun katılım gösterdi.

Ülkü Adatepe’nin cenazesi polis ve zabıta ekipleri eşliğinde dün Teşvikiye Cami’ne getirildi. Adatepe’nin Türk bayrağına sarılı tabutunun başına sevenleri gelerek dua etti. Teşvikiye Camisi’ndeki törende Ülkü Adatepe’nin oğlu Dr. Ahmet Doğançay ile ABD’den gelen oğlu Ali Kemal Doğançay ile kızları Betül, Arzu ve Ebru Doğançay taziyeleri kabul etti. Aynı kazada yaralanan Adatepe’nin eşi Emin Öke Adatepe, hastanede tedavisi sürdüğü için törene katılamadı. Ülkü Adatepe’nin tabutu Türk bayrağına sarıldı ve üzerine “Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır” yazısı bulunan bir çelenk konuldu.

Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran,
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, CHP’li milletevekilleri Haluk Eyidoğan, Aykut Erdoğdu, Süleyman Çelebi, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, MHP İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, gazetemiz imtiyaz sahibi ve TGC Başkanı Orhan Erinç, gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Yıldız, gazetemiz yazarı Zeynep Göğüş, İsmet İnönü’nün kızı Özden İnönü Toker, İnönü’nün torunu Gülsün Bilgehan, Onur Öymen, Prof. Dr. Sacid Yıldız, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Kartal Belediye Başkanı Dr. Altınok Öz, İstanbul Barosu Başkanı Doç. Dr. Ümit Kocasakal, Atatürk Vakfı Başkanı Gül Karyaldız, eski CHP İBB Meclis üyesi Hüseyin Sağ, sanatçı Müjdat Gezen, Ali Rıza Binboğa, İlham Gencer, manken Şebnem Schaefer’in de aralarında bulunduğu çok sayıda isim katıldı. Cenazede aralarında 3. Kolordu Komutanı Korgenaral İsmail Serdar Savaş’ın da bulunduğu çok sayıda asker de hazır bulundu. Özellikle kadınların ağırlıklı olduğu cenaze töreninde, Teşvikiye Camisi’nin bulunduğu caddeye, Şişli Belediyesi tarafından, Adatepe’nin çocukken Atatürk’le çektirdiği bir fotoğrafının bulunduğu ve “Atamızın yadigarı Ülkü Adatepe’yi kaybettik, başımız sağ olsun” yazılı büyük boy afişi asıldı. Adatepe’nin cenazesine Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık’tan çelenk gönderilmemesi dikkat çekti. (Cumhuriyet, 4.8.12)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir