Alman istihbaratı: Suriye’de Hula katliamını El Kaide yaptı!

El Kaide’ye katliam yaptırılır, Suriye yönetimine, Beşar Esad’a yıkılır.. İşte “uygar Batı”.. Emperyalizm, ne utanmaz şeysin sen böyle.. Peki ya Türkiye’yi bu kanlı orta oyununun içine taşeron politkalarla sürükleyenler nasıl bir şey acaba??
Ahmet Saltık, 2.8.12

Alman istihbaratı: Hula katliamını El Kaide yaptı

AYDINLIK, 28 Temmuz 2012

Alman istihbarat örgütü BND, 25 Mayıs’ta Suriye’nin Hula köyünde yapılan, çocuk-kadın 108 kişinin vahşice öldürüldüğü katliamı El Kaide’nin gerçekleştirdiğini belirtti.

Alman parlamentosunda bir soru önergesine Alman hükümeti, BND’nin Suriye’deki El Kaide saldırılarına ilişkin kayıtlarını açarak yanıt verdi. Bu kayıtlara göre, El Kaide, Aralık ayından Temmuz başına kadar, Suriye’de aralarında Hula katliamının bulunduğu 90 terör saldırısı düzenledi.

BND kayıtlarına göre, kadın ve çocukların kesilerek öldürüldüğü Hula katliamanı El Kaide’nin yaptığına ilişkin pek çok istihbarat raporu bulunuyor.

Alman hükümeti, “milli çıkarlar” gereğince raporların ayrıntılarını açıklamadı.Halep’te 4 bin terörist Suriye güvenlik güçlerinin Suriye içinden ve dışından Halep’e sızan 4 bin teröriste karşı geniş kapsamlı harekât hazırlığı son aşamasına vardı.

Lübnan’da yayımlanan Sefir gazetesinin haberine göre, Suriye güvenlik kaynakları, yapılacak geniş kapsamlı operasyonla kentin teröristlerden tamamen temizlenmesinin hedeflendiğini, bu çevrede bölgeye özel kuvvet sevk edildiğini açıkladı. Gazeteye açıklamada bulunan kaynaklar, Halep’te bulunan 2 bin civarındaki teröriste destek vermek için dışarıdan da 1.500 ila 2 bin civarında teröristin geldiğini belirtti. Terörist gruplar, Halep’in güneyinde ve doğusunda Selahaddin ve Civar bölgelerinde toplandı.

Türkler teslim oldu

Suriye güvenlik güçlerinin Halep’te yaptığı operasyonlarda, aralarında Türkiye ve Iraklıların da bulunduğu çok sayıda terörist teslim alındı. El Alem televizyonu, Halep’in Türkiye sınırı yakınındaki Azaz kentinde çok sayıda teröristin Suriye güvenlik güçlerine teslim olduğunu bilirdi.

Halep’te yaşanan çatışmalarda terörist grup liderlerinden Ala Kaddad’ın ölü olarak ele geçirildiği açıklandı.

Irak sınırı yakınlarındaki Deyr ez-Zor kentinde yapılan operasyonlarda da El Kaide örgütünün Suudi kökenli liderlerinden İbrahim Gazi el-Hamidi adlı terörist ölü olarak ele geçirilmişti.

“Yılanın Başını Koparma” adıyla yapılan harekât kapsamında Türkiye sınırından Suriye’ye silah akışı da kesildi.
Son Güncelleme: Pazar, 29 Temmuz 2012 21:04

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir