Son 22 yılda neler oldu?

Hüsnü Bozkurt Biyografi.infoDr. M. Hüsnü Bozkurt
ADD Genel Başkanı
@HsnBozkurt  @add_genelmerkez

Sağlıkta Dönüşüm” adlı neo-liberal politikalarla Toplumcu-Kamusal Sağlık Sistemi yok edildi. Hasta müşteri, hastane ticarethane oldu.

“Artık doktor dövme özgürlüğümüz var” diyebilen hayasızlar türedi.

Doktorlar, hemşireler yoksulluğa, dayağa, ölüme mahkum olup yurt dışına gitmek zorunda kaldı, hastalar randevu alamaz; doktor, ilaç bulamaz oldu.

Adliyeye siyaset sokuldu: İktidar partisi il-ilçe başkanları yargıç, savcı yapıldı. “Darbe Anayasası” adı verilen, %80’i değiştirilmiş Anayasa sürekli çiğnendi. Yasalar hatırlı kişilere işlemedi, hukuk devleti katledildi. Bürolarda, adliyelerde, yüksek mahkeme salonlarında yargıçlar şiddete uğradı, Daire başkanı hukukçular kurşunlandı, katledildi, vatandaşın yargıya güveni dibe vurdu. Hukukun Üstünlüğü değil, Üstünlerin Hukuku egemen oldu.

Siyaset Türk Silahlı Kuvvetleri’ne de bulaştırıldı, “Hocaefendi”nin savcı kılıklı teröristlerine devletin Kozmik Oda’sı teslim edildi. Şerefli Türk Subayları FETÖ’cü hainlerin kumpas davalarıyla zindana atıldı, intihara sürüklendi. Anıtkabir girişinde Paşalar, kendilerinden ast rütbeli askerlere aratıldı. İki bin yıllık gelenekleri tarumar (yerle bir) edilen, komuta bütünlüğü dağıtılan, eğitim, sağlık, yargı sistemlerinden yoksun bırakılan Türk Ordusu cübbeli amirallerle, emeklilik töreninde dudakları titreyerek “Beni bu makamlara getirdiniz size sarılabilir miyim?” diyen Kuvvet Komutanlarıyla anılır oldu.

Laik, çağdaş, bilimsel ve kamusal Milli Eğitim Sistemi berhava (darmadağın) edildi.
Okullarımıza imamlar sokuldu.
Eğitim yazboz tahtasına çevrilip dinselleştirildi. Anayasa ve yasaların yasakladığı tarikatlara STÖ denilip protokoller yapıldı. 4+4+4 ucubesi ile çanına ot tıkanan Laik Eğitimin tabutuna son çivi de çağ ve bilim dışı “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” ile çakılmaya çalışıldı. Okullarımız önlerinde uyuşturucu satılan,  çocuklarımızın cahil kaldığı, öğrenci ya da veli kılıklı psikopat katillerin cirit attığı mekanlara dönüştü

Hukuk Devleti ve yargı bağımsızlığının, ekonominin, “Ensar – Din kardeşi” denilerek meşrulaştırılmaya çalışılan “sığınmacı” milyonlarla kanına ekmek doğranan demografik yapımızın, dış politikamızın, devlet ve millet itibarımızın (saygınlığımızın), bir zamanlar savaş ilan edilen 3 Y’nin hal-i pür melali de ortada.

200 gram ekmeğin 10TL, 1 kilo kıymanın 350TL, emekli maaşının 10bin, asgari ücretin 17bin, açlık sınırının 18bin, yoksulluk sınırının 57bin TL olduğu; dış borcunun ancak faizini o da kredi ile zar zor ödeyebilen, rüşvetin, nepotizmin, 1 milyon 400 bin TL bürokrat aylığının, çok maaşlı memurluğun ayyuka çıktığı, akademik unvan, rütbe ve makamların ulûfe gibi dağıtıldığı ülkemizin durumu, adeta Osmanlı’nın son dönemini andırıyor.

106 yıl önce uğradığı emperyalist işgale onur, cesaret ve kararlılıkla direnen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 3 yıl 3 ay 22 gün savaşıp esaretten (tutsaklıktan) kurtulan, bağımsızlığını kazanan, Cumhuriyetini kuran, Aydınlanma Devrimleriyle 10 yılda çağ atlayan, uçak üreten bir sanayi ülkesi ve kendini doyuran 7 ülkeden biri olmayı başaran Türk Ulusu, böyle yaşamayı, böyle yönetilmeyi hak ediyor mu?

Yazık, çok yazık!

Çare : #YenidenAtatürkCumhuriyeti!

 

 

Son 22 yılda neler oldu?” hakkında bir yorum

  1. Gönül Pınar Atacı

    Baştan sona dek ayırımsız her tümcesi ve sözcüğü SOMUT VE NESNEL, gerçek ATATÜRK’cü YURTSEVER, derin BILIMSEL, olağanüstü ÖNEMLİ, ulusal ve toplumsal DEĞERLİ, sözün tam ve tüm anlamıyla MUHTEŞEM VE MÜKEMMEL teshisler, saptamalar, irdelemele, yorumlar, teşhirler, kınamalar, öngörüler, sonuçlar. Ünlü ve duayyen bilgin ve askeri hekim sevgili hocamız Doç.Hüsnü BOZKURT’u en yürekten duygular ve en iyi dilekler sunarak ve iyi ki varsınız diyerek kutlamak gerek

    Cevapla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir