LAİKLİK NEDEN YAŞAMSALDIR?

Dostlar,

Bizim de kurucularından olduğumuz LAİKLLİK MECLİSİ, 24-31 Ocak 2024 arasında düzenlenen 31. Adalet ve Demokrasi Haftasında, aşağıda görseli (posteri) sunulan bir açıkoturum düzenleyerek katkı koydu.

Konu, “LAİKLİK NEDEN YAŞAMSALDIR?” idi.
İki yetkin konuşmacı belirlenmişti :
Prof. Dr. Bilsay KURUÇ ve Prof. Dr. Erendiz ATASÜ.
Bize de oturumu kolaylaştırma görevi verildi.

Laiklik Meclisi yürütme kurulu adına Sn. Umut Kuruç oturumu açtı.
3 Mart 1924 Devrim Yasalarının kabulünün 100. yılı olan 3 Mart 2024 gününü LAİKLİK GÜNÜ olarak kabul ettiklerini ve kapsamlı etkinliklerle kutlayacaklarını duyurdu, katılım ve destek istedi.
***
Soru ve katkılar dışında oturum yaklaşık 1,5 saat sürdü.
Verilen başlığa uygun olarak, son derece önemli belirlemelerle, Laikliğin neden yaşamsal olduğu bilimsel temelli olarak açıklandı.

Oturumun video kaydı youtube’a yüklendi. Erişke aşağıda.
İzlenmesini, yaygın paylaşılmasını diliyor ve demokrasinin olmazsa olmazı olan bu kurumun mutlaka savunulması gerektiğini vurguluyoruz.

Anayasada güvence altına alınan bu kurumun (Laikliğin) kaldırılması (şeriat istemi) apaçık sivil darbedir ve Türk Ceza Yasası m.309 uyarınca 0Anayasayı çiğnem (ihlal) suçu oluşturmaktadır. Buna karşı koymak, Ulusun meşru direnme hakkıdır. Bu hak, tüm koşulları ile doğmuştur!

Lütfen tıklayınız…

Sevgi ve saygı ile. 31 Ocak 2024, Ankara

Prof. Dr. Ahmet SALTIK MD, BSc, LLM

Hekim, Sağlık Hukuku Bilim Uzmanı
Kamu Yönetimi – Siyaset Bilimci (SBF-Mülkiye)

www.ahmetsaltik.net     profsaltik@gmail.com

LAİKLİK NEDEN YAŞAMSALDIR?” hakkında bir yorum

  1. Gönül Pınar Atacı

    Yaşamsal ÖNEMDE VE DEĞERDE GÜNCEL, baştan sona MUHTEŞEM, her tümcesi MÜKEMMEL bir söyleşi. Ünlü ve üstün bilim insanları sevgili hocalarımız Pro.ATASÜ’ye, Prof.KURUÇ’a, Prof.SALKTIK’a ve çok değerli sunucu sayın Umut KURUÇ’a en yürekten tebrikler, derin saygılar, en iyi dilekler, yeni başarılar.

    Cevapla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir