İŞGAL EDİLEN ADALARIMIZ YOLGEÇEN HANI’NA DÖNDÜ !…

E. Alb. Ümit YALIM”
Milli Savunma Bakanlığı Eski Genel Sekreteri

Tayyip Erdoğan, “Adaları işgal etmen bizi bağlamaz. Bir gece ansızın gelebiliriz.” dediği Yunanistan’a 07 Aralık 2023’te, gündüz saatlerinde giderek resmi temaslarda bulundu. Erdoğan’ın ziyareti, AKP yandaşı görsel ve yazılı basın tarafından “Ege’de bahar rüzgârları” diye sunuldu.

Erdoğan ve Miçotakis,’Dostane İlişkiler ve İyi Komşuluk Bildirgesi’ni imzaladılar. Ancak, Yunanistan’ın 2004’ten bu yana işgal ettiği 20 Türk Adası ve 2 Türk Kayalığı arasında Miçotakis’in Başbakanlığı döneminde işgal edilen 2 Türk Adası (Küçük Çuha ve Limoniye Adası) ile 1 Türk Kayalığı (Plati Kayalığı) da var. Yani,

  • Erdoğan ve Miçotakis’in imzaladığı ‘Dostane İlişkiler ve İyi Komşuluk Bildirgesi’ tam bir kandırmaca ve fiyaskodur.

Türk vatandaşları Ege’deki adalara pasaport ve vize ile giderken, başta Yunan Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Yunan Bakanlar, Yunan general ve amiraller ile Yunan askerleri olmak üzere bütün Yunan vatandaşları, Türk adalarına elini kolunu sallayarak pasaportsuz ve vizesiz giriş yapıyor.

Yunan Genelkurmay Başkanı Org. Konstantinos Floros da, 03 Ocak 2024’te, Muğla Ardıççık Adası, Aydın Bulamaç Adası, Aydın Eşek Adası ve İzmir Koyun Adası’na hiçbir engelle karşılaşmadan elini kolunu sallayarak pasaportsuz ve vizesiz giriş yaptı.

Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğusu’ndaki bir karış vatan toprağını düşmana vermemek için nice Kahraman Mehmetçikler şehit olurken, Türkiye’nin batısındaki vatan toprağı adalarımız savunulmadan Yunan askerine teslim ediliyor.

Farkında mısınız ?

Konu ile ilgili yazı ve belgeler EK dosyada sunulmuştur.

İŞGAL EDİLEN ADALARIMIZ YOLGEÇEN HANI’NA DÖNDÜ

Saygılarımla, 26 Ocak 2024

İŞGAL EDİLEN ADALARIMIZ YOLGEÇEN HANI’NA DÖNDÜ !…” hakkında bir yorum

  1. Gönül Pınar Atacı

    Çok değerli ve sevgili komutan albay YALIM’ın gerçek vatansever kalbine, uzman eline, cesur kalemine sağlık.

    Cevapla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir