YENİ YIL KUTLAMASI VE UMUT

Prof. Dr. Halil ÇİVİ
İnönü Üniv. İİBF Eski Dekanı

Değerli dostlar,

Her son, hiçbir zaman bir bitiş, tükeniş, yok oluş ya da dünyanın sonu değil; tersine yeni bir dünyanın, yeni bir yaşamın ve yeni bir umudun yeşerip doğduğu bir zaman aralığıdır. 2023 yılının bitişine ve 2024 yılının başlamasına da aynı iyimserlik ve mantıkla bakmak gerekir.

Ayrıca dinler, diller ve kültürlerden bağımsız olarak, yeni yıl kutlamaları dünyanın her yerinde yaşanan evrensel bir kültürel ögedir. Gelecek planlaması yapma ve bizleri bekleyen gelecekteki yaşama iyimserlik ve umutla bakma olgusudur. Bu yönüyle saygı duyulmalıdır.

2024 yılı, hepimiz için, başta kendi, fikir, tutum ve davranışlarımız olmak üzere, her alanda derin ve sorgulayıcı bir özeleştiri yaparak; kendimizi cehalet, bağnazlık, öfke, cebir, şiddet, kin, nefret, ötekileştirme ve düşmanlaştırmalardan vazgeçirip; çalışkan, üretken, dürüst, akılcı, sevgi, barış, kardeşlik, ahlaklı ve adaletli bireyler olarak yeniden inşa etme ya da yeniden yapılandırma zamanı ve fırsatı olsun.

2024 yılının ülkemiz, halkımız ve herkes için bilgelik, akılcılık, çağdaş siyaset, gerçek demokrasi, hukukun üstünlüğü, şaşmaz adalet, üretkenlik, ekonomik verim artışı, çağdaş eğitim, sağlık hizmetlerine erişebilme, kültürel hoşgörü, esenlik, güvenlik, huzur ve mutluluk açılarından umut, sevgi ve barışla bezenmiş olması dileğiyle:

HERKESİN YENİ YILI KUTLU OLSUN…

Ne demişti Yüce Önderimiz M. Kemal Atatürk?

YURTTA BARIŞ DÜNYADA BARIŞ!

Daha ötesi var mı?

YENİ YIL KUTLAMASI VE UMUT” hakkında bir yorum

  1. Gönül Pınar Atacı

    Çok derinden ETKİLEYEN HATTA BÜYÜLEYEN BU ŞAHANE HATTA DAHİYANE ilkelerin, düşüncelerin, ırdelemelerin, yorumların, genellemelerin, sonuçların, öngörülerin ve dileklerin yazarı ve yayıncısı DAHİ bilim insanları sevgili hocalarımız Prof.ÇİVİ’ye ve Prof.SALTIK’a ben Gönül’den özel tebrikler, teşekkürler, selamlar, sonsuz sağlık ve esenlik, huzur ve güven, mut ve kut, sevinç ve başarı, utku ve umut dolu bir yeni yıl ve nice yıllar dilekleriyle sevgiler ve saygılar.

    Cevapla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir