“Cehalet”in Entel Kılıklısı: Celal Şengör

Medyada gördüğüm şu haber, artık bardağı taşıran son damla oldu:

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde 4 Aralık Dünya Madenciler Günü’nde yapılan panelde Prof. Dr. Celal Şengör şöyle diyor:

  • “Tekrar edelim, biz doğayı tahrip etmiyoruz, doğanın yüzünü değiştiriyoruz. Bu yüz senin, bunun, onun hoşuna gitmeyebilir. Bir kere niye hoşuna gitmiyor bunu öğrenmemiz lazım. Çevredeki insanları, yani maden açılmasın diyen sivri akıllıları rahatsız eden nedir, bir kere bunu tespit edeceğiz. Bunu tespit ettikten sonra %99.9 bakacaksınız, rahatsız olanlar zır cahildir.”

“Zır cahil”, böyle saçma bir tezi savunandır! Yani, kendisi! Çünkü, empati / etik yoksunluğu ile cehalet arasındaki sınır, yok denebilecek kadar azdır! Etik sahibi bir “insan” olmayı başaramamak, gerçek cehaletin doruk noktasıdır.

O’nun cehaletiyle ilgili bir yazı yazmaya, kendisiyle ilgili olarak okuduğum / izlediğim üç haberden sonra karar vermiştim :

1) B..’la ilgili ahlaksız ve etik dışı konuşması. (Ayrıntısına girmek bile iğrenç geliyor bana!).

2) Yeni kitabını tanıttığı video : Kitabın başlığı, onun nasıl bir çakma / pseudo entel (“entellektüel” değil!) olduğunu açıkça gösteriyor: “Senin cehaletin benim hayatımı etkiliyor”.

Mesnevi‘sinin neredeyse her sayfasında Türk köylüsünü aşağılayan Mevlana‘sından; “Bidon kafalı”, “Göbeğini kaşıyan adam!”, “Koyun gibisin!” söylemcilerine dek, tüm çakma / etik yoksunu entellerin temel ukalalığıdır bu :

“Ah şu baldırı çıplak, cahil halk olmasa, ne güzel gelişecektik ve ilerleyecektik, Azizim!”

3. Kendini “Atatürkçü” olarak pazarlayıp dururken, medyadan, 1982’de yazdığı tezi Osmanlı Hanedanı’na ithaf ettiğini öğrenmiş olmam! (Rahmetli Necmeddin Erbakan ne derdi böyle bir durumda? “Sizi gidiler, sizi!” Ben de O’na bir ekleme yapayım: “Sizi gidi sahte enteller, sizi!”

“Kerameti kendinden menkul” bir pseydo entelin (AS: “pseudo” Latince “yalancı – sahte” demektir), doğanın delik deşik edilerek büyük bölümü uluslararası/ sömürgen şirketlere akan PARA(nın) aranmasını onaylaması şaşırttı mı beni? Tabii (Doğal) ki hayır!

KÖR NOKTA KÖŞESİ

Celal Şengör ve benzerlerinin cehaletlerinin en açık göstergesi, Marx‘ı (özellikle O’nun ideoloji eleştirisini) zerrece anla(ya)madan O’nu küçümsemeleridir. Bu, “cahil cesareti” ve “cahil ukalalığı“ndan başka bir şey değildir.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir