BİN YILIN DEVRİMİ YÜZ YAŞINDA

LÜTFÜ KIRAYOĞLU
Elektrik Müh. – İTÜ

Cumhuriyetimizin ilanının Yüzüncü yılını coşkuyla kutluyoruz. Halkımızın ezici çoğunluğunun yaşadığı bu coşkuya, cumhuriyet idaresi sayesinde Cumhuriyetimizin tepe noktalarını işgal edenlerin katıldığı söylenemez.

  • Bu kişiler yıllar boyunca saldırdıkları LAİK CUMHURİYETİMİZİ yıkamamış olmanın üzüntüsünü yansıtıyorlar!

İnsan yaşamında uzun sayılabilecek 100 yıl, ulusların yaşamında oldukça kısa bir süredir. Ulusumuzun büyük kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk 57 yıllık kısa yaşamına yeryüzünün ilk anti-emperyalist kurtuluş savaşını sığdırdığı gibi, sonsuza dek yaşayacak cumhuriyet devrimini de sığdırdı. “İleri, uygar” denilen ulusların birkaç yüzyılda yapamadığı devrimleri, kuruluştan hemen sonraki 15 yılda gerçekleştirdi.

Sarışın bir kurda benziyordu.
Mavi gözleri çakmak çakmaktı.

Bıraksalar ince uzun bacakları üzerinde yaylanarak
ve karanlıkta akan bir yıldız gibi kayarak
Kocatepe’den Afyon ovasına atlayacaktı.

Sarışın Kurt” 26 Ağustos 1922 sabahı, Kocatepe’den Afyon ovasına değil, İzmir rıhtımına atlıyor, 14 güne sığdırdığı bu zorlu atlayışı ile büyük ulusunu BİN YIL ileriye sıçratıyordu.

Osmanlı Devletinin son 200 yıldaki yöneticileri, bin yıl önce vatan yaptığımız bu toprakları emperyalizmin kanlı çizmelerine terk ettiler. Şimdilerde Osmanlı torunları olma iddiasında olanlar hiç utanmadan, “keşke Yunan kazansaydı” diyebiliyor ve ülkeyi yönetme iddiasındakiler de bu utanmazları ölüm döşeğinde bile yalnız bırakmıyor!!??

Bir Osmanlı paşasının daha önce dediği gibi; emperyalistler dışarıdan, hainler içeriden 100 yıldır ellerinde kazma kürek Cumhuriyetimizi yıkmaya uğraşıyorlar. Bu Cumhuriyeti kuranlar temellerini o denli sağlam atmışlar ki, yıkıcılar 100 yıldır büyük hasarlar yaratsalar da yıkamadılar… yıkamayacaklar!!.

Unutmasınlar                                                      :

Keşke Yunan kazansaydı” diyenler, bu büyük ulusu, Kocatepe’den Afyon ovasındaki son (nihai) boğuşmaya değil, Sakarya cephesinde işgal ordusu saflarında mevziye sokmaya heves edenlerdir.

Türk Ulusunu işgal ordusu mevzilerine sokmaya heveslenenler, emperyalist çizmeleri altında ezdirmeye heves edenler, geçmişte olduğu gibi Türk Ulusunun ayakları altında kalacaklardır.

Türk ulusu büyük önderinin gösterdiği ışıklı yolda bütün engelleme çabalarına karşın kararlılıkla yürüyecek, muzaffer ve bahtiyar (yengin ve mutlu) olarak Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatacaktır.

  • YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ ve GERÇEKTEN DEMOKRATİK TÜRKİYE!
  • YAŞASIN KEMALİST DEVRİMLER!
  • YAŞASIN CUMHURİYET!!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir