CHP’li vekilden korkutan ‘Gerçek vefat ve vaka sayısı’ açıklaması

CHP’li vekilden korkutan ‘Gerçek vefat ve vaka sayısı’ açıklaması

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, “Koronavirüsten Türkiye’de gerçek vefat sayısı 23 bindir. Türkiye’nin genelinde vaka sayısı ise 980 bindir” dedi.

09 Eylül 2020, Cumhuriyet

CHP'li vekilden korkutan 'Gerçek vefat ve vaka sayısı' açıklaması(AS: Bizim katkımız yazının altındadır..)

Dr. Adıgüzel, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Covid-19 salgınının ülkeyi kasıp kavurduğunu ifade etti.

Şu anda TBMM’de her 30 milletvekilinden 1’inin hasta olduğunu, hasta olup, tedavi gören belediye başkanları, siyasi parti liderleri bulunduğunu belirten Adıgüzel, Türkiye’de her apartmana Covid-19’un girdiğini söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya, “sanal bakan” dediğini ifade eden Adıgüzel, “Sağlık Bakanı, ‘bugün ne verelim’ diye düşünüp taşınıp bir sayı belirleyip, onu da Twitter’da yayınlamaktan öteye gitmeyen bir sağlık bakanıdır. Sağlık Bakanı, bu işleri artık bırakmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Koca’nın açıkladığı vaka sayılarının gerçek tabloyu yansıtmadığını ileri süren Adıgüzel, bugün açıklanacağını iddia ettiği koronavirüs tablosunu basın mensupları ile paylaştı.

Gerçek koronavirüs tablosunun bu olmadığını öne süren Adıgüzel, “Bu, Türkiye’nin dört bir tarafından meslektaşlarımızdan, Sağlık Emekçileri Sendikasının üyeleri, büyükşehir belediyeleri ve CHP’li belediyelerden aldığımız verilerle oluşturduğumuz bir tablodur” diyerek, kendisinin hazırladığı yeni tabloyu gösterdi.

Adıgüzel, bugünkü hasta sayısının 105 bin test yapılacaksa 16 bin olduğunu iddia ederek, her yapılan bin testin 150’sinin pozitif geldiğini söyledi.

“VAKA SAYISI 980 BİN”

Koca’nın vaka sayılarında bir sıfırı attığını ileri süren Adıgüzel, sözlerini şöyle sürdürdü:

“16 bin yeni vakamız vardır. Bakan bir sıfır atmaktadır. Bu vefatlar da beş büyük ilimiz İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Antalya’nın salgının başından beri toplam vefat sayıları, belediyelerimizin kayıtlarında mevcuttur. Toplam vefat sayısı 8,850’dir. Bu kentlerde 30 milyon insanımız yaşamaktadır. 30 milyon insanımızda 8,850 ise bunu 82 milyon insanımızla oranladığımızda, Türkiye’de gerçek vefat sayısı 23 bindir. Türkiye genelinde vaka sayısı ise 980 bindir. Bu da, Bakan’ın açıkladığı 285 bin rakamının yaklaşık 4 katıdır. Türkiye’de her 40 kişiden birisi Covid ile tanışmış durumdadır.”

Adıgüzel, Milli Eğitim Bakanlığının yüz yüze eğitime imkan vermesi durumunda yıl başına kadar her eve Covid gireceğini iddia etti.

Bir suç duyurusunda bulunmak istediğini ifade eden Adıgüzel,

  • “Sağlık Bakanı’nı ve Hükümetin başını ölüme sebebiyet vermekten, can kaybına sebebiyet vermekten suç duyurusunda bulunmak istiyorum.” diye konuştu.

Sağlık Bakanlığının sağlık çalışanlarına talimatlarını, resmi evrak ile değil what’ s up ile gönderdiğini, Milli Eğitim Bakanlığının da çocuklarını okula göndermek isteyip istemediğini velilere soracağını belirten Adıgüzel, her iki bakanlığın da “topu taca attığını” savundu.

Hükümete yakın firmaların, başka sektörde çalışan fabrikalarını maske üreten fabrikalara çevirdiğini ileri süren Adıgüzel, vatandaş maske ararken, hükümete yakın çevrelerin yurt dışına maske gönderip, bunun rantını elde ettiğini iddia etti.

Adıgüzel, çağrı merkezi çalışanlarının evlerinden çalışırken kamera ile takip edildiğini ileri sürdü.
========================
Dostlar,

Meslektaşımız Dr. Mustafa ADIGÜZEL yürekli açıklamalar yapıyor salgın hakkında. Çıkarımları doğrudur. Biz de geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nu telefonla arayarak konuyu görüştük ve önerilerde bulunduk, ardından da yazılı not olarak ilettik :

  • “Ülkemizdeki salgın kötü yönetiminin yumuşak karnı GİZLENEN ÖLÜM SAYILARI..
    Oysa gerçek 1 adım ötede… 1397 belediyeden 536 + kayyım atadıkları 64 olmak üzere 600’ü AKP elinde, 145’i MHP’nin. Kalan 652’si ise muhalefet partilerinin. Bu 652 belediye nüfus olarak Türkiye’nin %70’ine yakın. Mezarlıklar müdürlüklerinden salgından bu yana toplam ölüm rakamları toplanır, ilan edilen göstermelik korona ölümleri düşülür; farkın kaynağı iktidardan YÜKSEK SESLE kamuoyu önünde sorulur.. İktidar partileri belediyelerinin de toplam rakamı açıklaması istenir.Neden saklıyorsun bunca ölümü??‘ denir!!… Denmezse suça ortak olunur.. CHP Gn. Bşk. Kemal Kılıçdaroğlu’na da 7 Eylül 2020 günü telefon ederek söyledim.. TV’lerde de çok kez uyardım.. Dr. Ahmet SALTIK”

Son 2 günde, CHP Genel Merkezinden örgütlere ulaştırılan iletiyi de öğrendirk :

  • “Sayın Yetkili,
    Mart ayından bu yana kentinizde yaşanan vefatlarda korona, zatürre, solunum yetmezliği ve çoklu organ yetmezliğinden defnedilen kişi sayısını tarafımıza ivedilikle bildirmenizi rica ederiz.
    Yerel Yönetimler”

Üstüne gidildiğinde, kısa sürede acı gerçekler ortaya çıkacaktır.
Öbür muhalefet partilerinin de ortak davranması dilek ve beklentimizdir.

Sevgi ve saygı ile. 09 Eylül 2020, Datça

Prof. Dr. Ahmet SALTIK MD, MSc, BSc
Hekim, Kamu Yönetimi – Siyaset Bilimci (SBF)
Sağlık Hukuku Bilim Uzmanı
www.ahmetsaltik.net     profsaltik@gmail.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir