CORONA İLE MÜCADELEDE SON DURUM

CORONA İLE MÜCADELEDE SON DURUM

Ankara Üniv. Tıp Fak.  Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi.
Prof. Dr. AHMET SALTIK
@krtkulturtv Akşam Haberleri’nde değerlendirdi.

Kayıt 14,5 dakika.. Sn. Zafer ARAPKİRLİ‘ye teşekkür ederiz ilgisi için..
Bu arada, bu gün (22.5.20) Cumhuriyet Gazetesinde yayınlanan makalesinin başlığı ENTÜBE ve mutlaka okunması gereken bir ustalık yazısı.. (Bu dosyanın ardından web sitemizde paylaşacağız.)

65+ yaş dilimi için getirilen tek yönlü, 30 gün kalma koşullu seyahat izni, kentlerdeki çok kalabalık bayram alışverişleri, gevşeyen / gevşetilen camide namaz sınırlamaları…

Oysa dünyada salgın hızla sürüyor. Günlük olgu sayısı dün 107 bini aştı. 80-90 bin aralığında giderken.. Komşumuz Rusya olgu sayısı bakımından dünyada 2. sırada ve yangın hızla büyümekte.. Brezilya 3. sırada ve perişan. Çevremizdeki tüm komşularda hastalık var. Türkiye ise 150 bini aşan olgu sayısı ile 8. sırada, oysa nüfusumuz bakımından 17. sıradayız..

  • KURTULUŞ YOK TEK BAŞINA  bu hastalıktan..

    Bir kez daha not düşelim : Salgın, Epidemiyolojik ilkelerle değil, AKP = Erdoğan’ın TEK ADAM REJİMİ keyfiliği ekseninde saldım çayıra Hak kayıra makamı ile terennüm edilmekte / pardon yönetilmekte!

    Popülist, opportünist siyaset için tipik örnek.. Hala günlük bine yakın yemni hasta, 30’a yakın ölüm var ama biz kabak çiçeği gibi açıldık..

    Üniversitelerimizde eğitim uzaktan / sanal / tıp eğitimi bile uygulamasız / sınavlar (!?) bile uzaktan ve sanal ama kapitalizmin tapınakları AVM’lerimiz açık, kuaför – berberlerimiz açık ve de milyonlarca insan sınırlandırış(a)mayan bir hareketlilik içinde KORONA GÜNLERİNDE..

    Uygarlık tarihine “Aziz Nesin” lik proto tip, gene Türkiye’den ve de herkes bize hayran, salgını dünyada en başarılı biz yönettik söylemleri şimdiden ağızlarda ve propaganda malzemesi olarak PR (Public Relation – Halkla İlişkiler) uzmanlarının masasında..

    İyi bayramlar Türkiye, SAĞLIKLAR sevgili halkımız..

Sevgi ve saygı ile. 22 Mayıs 2020, Ankara

Prof. Dr. Ahmet SALTIK MD, MSc, BSc

Hekim, Sağlık Hukuku Bilim Uzmanı
Kamu Yönetimi – Siyaset Bilimci (SBF-Mülkiye)

www.ahmetsaltik.net     profsaltik@gmail.com

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir