ADD KOCAELİ ŞUBELERİNDEN 19 MAYIS 1919 KUTLAMASI..

 

 

 

 

ADD KOCAELİ ŞUBELERİNDEN
19 MAYIS 1919 KUTLAMASI..

Milli mücadelenin ilk adımı olan, 19 Mayıs 1919 Ulus devletimiz ve Cumhuriyetimiz için de başlangıç noktasıdır.

Açık işgalin, ihanetin pençesinde boğulmaya, tarihin sahnesinden silinmeye çalışılan bir ulusun, Mustafa Kemal gibi bir dâhinin etrafında kenetlenerek, yeniden doğuşunun, var oluşunun ve ilelebet var olacağının ilk adımıdır.

1915’de, Çanakkale’de destanlar yazan Mustafa Kemal ATATÜRK, bu kez, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurulmasına kadar sürecek zorlu ve çetin bir savaşın başkomutanlığını üstlenecektir. 1915 ve 1919 tarihleri, yenilmez karşı konulamaz denen Emperyalizmin ezberlerini bozmuş, batmayan güneşlerini, ittifaklarıyla beraber tarihin derinliklerine gömmüştür. Dört yıl ara ile Kazanılan bu zaferler, Emperyalizmin içerideki uzantılarında da derin travmalar yaratmıştır.

Ne var ki, O gün Mustafa Kemal için ölüm emri veren, işbirlikçi, tarikat cemaat liderlerinin adları bugün pek çok kamu kurumuna verilmiştir. Veya aynı zihniyetin elemanları Cumhuriyetin göz bebeği kurumlarının başına getirilmiştir. Bir kısmı da Atatürk düşmanlığının bayraktarlığını yapmaktadırlar. Özetle Emperyalizm ve içerideki işbirlikçileri o gün de vardı bu gün de varlar. Yarın da var olacaklardır.

Bu tarihi perspektifte, bizlere düşen en büyük görev, başta ATATÜRK olmak üzere, Milli Mücadelemizi, Cumhuriyetimizi yok sayanları, karalamaya çalışanları, uyduruk destanlar yaratıp 1915 ve 1919 ruhunu gölgelemeye kalkışanları her düzlemde teşhir etmek, antiemperyalist ruhu diri tutmaktır.

Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızın 101. yılı olan 19 Mayıs 2020’de sokağa çıkma yasağı nedeniyle alanlarda olamayacağız. Ancak, aynı günün akşamı,  saat 19.19’da tüm halkımızı evlerinin pencerelerinden, balkonlarından önce Gençlik Marşımızı, ardından da İstiklal Marşımızı okuyarak coşkulu bir şekilde bayramımızı kutlamaya davet ediyoruz.

Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor bayramımız kutlu olsun!

Saygılarımızla.

Atatürkçü Düşünce Derneği İZMİT Şubesi

Atatürkçü Düşünce Derneği YAHYA KAPTAN Şubesi

Atatürkçü Düşünce Derneği DERİNCE Şubesi

Atatürkçü Düşünce Derneği GEBZE Şubesi

Atatürkçü Düşünce Derneği GÖLCÜK Şubesi

Atatürkçü Düşünce Derneği KARAMÜRSEL Şubesi

Atatürkçü Düşünce Derneği KÖRFEZ Şubesi

ADD KOCAELİ ŞUBELERİNDEN 19 MAYIS 1919 KUTLAMASI..” hakkında bir yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir