SÜLALE DEVRİ BİTİYOR

SÜLALE DEVRİ BİTİYOR

Rifat Serdaroğlu

(AS: Bizim kapsamlı katkımız yazının altındadır..)

Komutanı, ilk kez paraşütle atlayacak Temel’e emir tekrarı yaptırıyormuş;
“İlk önce sarı ipi çekeceksin esas paraşütün açılacak, açılmazsa mavi ipi çekeceksin yedek paraşütün açılacak, açılmazsa kırmızı ipi çekeceksin imdat paraşütün mutlaka açılacak, yere inince seni cip bekliyor, biner alaya gidersin!” Temel ya Allah deyip dört bin metreden kendini atmış. Sarı ipi çekmiş paraşüt açılmamış. Mavi ipi çekmiş yine açılmamış. Son çare kırmızı ipi çekmiş açılmayınca; “Ula bu komutanın hiçbir dediği tutmadı. Bir de aşağıda cip beklemiyorsa, işte o zaman yandık…”

Tek özelliği Erdoğan Ailesinin damadı olmak olan Berat Albayrak’ın yeteneğini,

  • kayınpederinin evindeki paraları sıfırlama çalışmaları

sırasında görmüştük.

  • Bütün aile yirmi dört saat paraları taşıdı, evdeki paraları sıfırladı.

Kayınbabası, damadını işsiz kalmasın diye Türk Hazinesinin ve Maliyesinin başına oturttu. Acemi nalbant mesleği komşunun eşeğinde öğrenir örneğinde olduğu gibi, ticareti Türk Milletinin hazinesinde öğrensin diye!

Çocukcağız işi öğrenmek için çırpındı, kendini paraladı, manken kızımıza bile danıştı ama nafile. Şubat Ocaktan, Mart Şubattan, Nisan Marttan daha iyi olacak dedi, olmadı!
Dolar düşecek dedi, düşmedi! Aksine çıktı namussuz.
İşsizlik azalacak, 2,5 milyon kişiye iş bulacağız dedi, inadına işsiz sayısı arttı. (AS: 2019 yılı içinde 2,5 milyon yeni istihdam yaratılmadığı gibi, 932 bin kişi işsiz kaldı!)
Yaptığı 2020 yılı bütçesi, Nisan ayı tamamlanmadan patladı. Yine ve yeni bir bütçe yapacak, inşallah!
Damat uğraştı, didindi Merkez Bankasındaki net döviz rezervini sıfıra indirdi! İkinci sıfırlama başarılarını böyle göstermiş oldu!

Temel’in komutanının dediği gibi, Damadın da her dediği yanlış çıktı. Damada tavsiyemiz şudur;
Her devrin sonu vardır. Sülale devrinin de sonu göründü. Sıra akşamdan yenen hurmaların hesabının verilmesine gelmekte. Mecbur hesap verecek. Her imzanın, her ihalenin, her özelleştirmenin, Varlık Fonunu nasıl batırdığının hesabını verecek, hiç kaçarı yok!
Yargılanma sırasında sakın ola ki “Ben bilmem babam bilir” veya “Ben babam ne dediyse onu yaptım” demesin. Hiçbir hukuk sisteminde böyle savunma olmaz.

Damadın durumu bu! Ya kayınpeder nasıl?
Türk Milletindeki itibarı, benzini birmiş uçak gibi baş aşağı gitmekte! Yurtdışında itibarı tükendi! Trump, Putin, Merkel, Suudi Araplar selamı kesti. Hele

  • ABD Temsilciler Meclisinin, yurtdışındaki mal ve paraları araştırmaya başlaması, kayınpederi çok gerdi.

Önüne gelene bağırıyor! Saraylara sığmamaya başladı.
Ne davet eden var, ne de ziyaret eden! Koskoca Saraya Ramazan davulcularından başka gelen yok!

Bu durum zaten bozuk olan sinir sistemini daha da zedeliyor. Yapması gereken tek yol kaldı. İnşallah onu yapar ve ülkeyi daha fazla üzmez.

İhvan-Muaviye kafasını ben 1976 yılından beri takip ederim. Çoğunu kendilerinden daha iyi tanırım. Kayınpederin neler yapabileceğini de aşağı yukarı tahmin edebiliyorum. İzninizle onu da yarın yazalım…

Sağlık ve başarı dileklerimle. 30 Nisan 2020
================================
Dostlar,

Birkaç not da biz düşmek istiyoruz :

1. 2020 bütçesi 1,1 Trilyon TL ve bunun 140 milyar TL’si borç faizi..

  • DİKKAT; 2020 Bütçesindekİ her 8 TL’den 1’i FAİZ!2. 2020’de beklenen ulusal gelirin %23’ü borç olarak ödenecek.. (Yaklaşık 800 milyar $ bekleniyordu, en az %20 daha eksik gerçekleşeceğinden emin ve endişeliyiz..)

    3. COVID-19 salgını ile boğuşurken, hastalıklı ve bitkin ekonomi nedeniyle TL hızla değer yitiriyor $ ve €… uçuyor.. Son 1 ay içinde $ 6 TL’den 7 TL’ye ulaştı.

    4. 18 yılda en az 18 yandaş Dolar milyarderi üretti AKP..

    Unutulmasın lanetli deckle:

  • 1 $ milyarderi = 1 milyon Yoksul!

5. AKP = RTE, salgın nedeniyle halktan para istedi, devlet memurlarına salma salındı bağış adı altında ama kendisinin yarattığı Dolar  gönüllü bağış istemedi!

6. AKP = RTE, mücbir sebep gerekçesi ile milyarderlerinden gönüllü bağış iste(ye)medi; kimin iktidarı olduğunu bir kez daha gördük. Köprüler, Marmaray, Şehir hastaneleri, havaalanları.. çok az kullanıldığı / kullanılmadığı halde, döviz cinsinden bu yandaş yüklenicilere (müteahhitlere) dibi delik bütçeden ödemeler askıya alınmadı, TL’ye dönüştürülmedi..

7. Erdoğan‘ın canı öyle tatlı, öyle tatlı ki, sarayına kendini hapsetti, 23 Nisan’ın 100. yılında bile insan içine çık(a)madı, sarayında masum çocuklarla adeta evcilik oynadı.. Kabine toplantıları bile sanal ortamda..

8. COVID-19 salgınının etkili ve hızla söndürülmesi için 14 günlük tam kapatma kararını bir türlü al(a)madı Hazine tamtakır olduğundan; böylece salgın uzadığı gibi daha çok hasta, daha çok  ölüm ve ekonominin ayağa kalkamayacak ölçüde felç edilmesi ile yüz yüzeyiz; bu bedeli ödüyoruz.

9. Ülkede demokrasinin D’si kalmadı.. TBMM, ülke yangın yeri iken tatilde.. DİB, dini kişisel görüşlerine alet ederek kimi insaları günahkar.. ilan ederken, bunu kınayan 2 Baro hakkında C. Başsavcılıkları soruşturma başlattı!

10. Birleştirici ulusal politikalar kaçınılmaz iken AKP = RTE, Ulusa Sesleniş konuşmaları altında muhalefete, karşıt düşüncelere en ağır sözleri, hakaretleri, korkutmayı, sopa göstermeyi.. sürdürdü.. Karşıt TV kanallarına RTÜK sopasıyla bezdirici – yıkıcı yasaklar, cezalar yağdırıldı..
****

Tarih yineleniyor… tıkanan siyasal iktidarlar giderek daha baskıcı oluyor, ne ki bu tutumları sonlarını hızlandırıyor.

Sevgi ve saygı ile. 30 Nisan 2020, Ankara

Prof. Dr. Ahmet SALTIK MD, MSc, BSc

Hekim, Sağlık Hukuku Bilim Uzmanı
Kamu Yönetimi – Siyaset Bilimci (SBF-Mülkiye)

www.ahmetsaltik.net     profsaltik@gmail.com

SÜLALE DEVRİ BİTİYOR” hakkında bir yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir