​​​​​​​Zonguldak ilinde hastalanıp Covid-19 tedavisi gören sağlık çalışanları suçlu, öyle mi?

​​​​​​​Zonguldak ilinde hastalanıp Covid-19 tedavisi gören sağlık çalışanları suçlu, öyle mi?

Zonguldak Valisi  567 Covid-19 vakasının 137’sinin sağlık çalışanı olduğunu ve bu kişilerin kendilerini korumayarak salgınla mücadeleye zarar verdiklerini açıkladı!

Bu açıklamadan, ülkeyi yönetenlerin, Sağlık Bakanlığının, illerdeki Vali ve Sağlık Müdürlerinin her konuda olduğu gibi Covid-19 salgınında da hiçbir sorumluluğu olmadığını kabullenmemizi beklediklerini anlıyoruz.  İşler iyi giderse “başarıyı” sahiplenen  ve attıkları her adımın doğru olduğuna inanan yöneticilerin, herhangi bir aksama ya da olumsuz sonuç ortaya çıktığında kendileri dışında suç ve suçlu arama alışkanlıkları bıkkınlık vermeye başladı.

Zonguldak’ta ZAMANINDA; hasta verilerini açıklamayan, nitelikli ekipmanı (AS: donanımı) ve uzman hekim desteğini sağlamayan, koordinasyonu (AS: eşgüdümü) iyi yapamayan, sağlıkçılara gerektiğinde yaygın test uygulamayanların hiçbir kabahati yok!

  • Hastalanıp Covid-19 tedavisi gören sağlık çalışanları suçlu, öyle mi?

Benzerine sıkça rastladığımız Zonguldak Valisinin bu açıklaması içeriğindeki aşağılayıcı “yurt verdik – yemek verdik” söylemleri bir yana, Covid-19 salgınının ülkemizde nasıl yorumlanacağının da bir göstergesi niteliğinde. Anlaşılıyor ki, ülkemizde hasta ve ölüm sayısı artarsa bu kendini koruyamayan, sokağa çıkan yurttaşların suçu, sağlık hizmetinde aksama olur ve yüksek sayıda sağlık çalışanı hastalanırsa hekim ve sağlık çalışanlarının beceriksizliği olarak açıklanacak. Bu konuda da gerekirse hekimler ve sağlık çalışanları “günah keçileri” olarak gösterilebilecek.

Dünya çapında yaygın ölümlere neden olan ve nasıl bir seyir izleyeceği de tam olarak belirlenememiş olan Covid-19 salgını sürecine dair (AS: ilişkin) ülkemizde sık sık kendini hissettiren bu anlayışı reddettiğimizi açık olarak ifade etmek istiyoruz.

Sağlık çalışanları en önde salgınla mücadele ederken, onları koruma sorumluluğu olanlar bunu bir yük olarak göremez. Zonguldak Valisini salgın mücadelesinde kabahatli aramayı bırakıp sağlık çalışanlarından özür dilemeye, Sağlık Bakanı ve Cumhurbaşkanını üzerlerine düşeni yapmaya davet ediyoruz.

Türk Tabipleri Birliği
Merkez Konseyi

​​​​​​​Zonguldak ilinde hastalanıp Covid-19 tedavisi gören sağlık çalışanları suçlu, öyle mi?” hakkında 3 yorum

  1. Bilgin Alanbey

    Gerçekten de pesssssssssssss..
    Söyleyecek kelime bulamıyorum… Yemek de yedirmiş yatacak yer bile temin etmiiş…Pessssssssssss

    Cevapla
  2. SEYHUN ÖRS

    Bu valiler hangi meslek ve yönetim ilkeleriyle yetiştiriliyorlar. Böyle bir lafı eden valinin, sonradan özür dilese bile, bir gün daha görevde kalması kabul edilir mi? Bu ülke “şu okullar olmasa maarifi ne güzel idare ederiz” diyen bakanlar da görmüş. Ama bunlar cumhuriyette olmamalı. Ülkeyi bu hale getirenlere de getirtenlere de, tepki göstermeyenlere de yazıklar olsun, .

    Cevapla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir