Ankara Yenimahalle’de Sarıklı cübbeli ders

EFENDİLER, BU REZALETE DERHAL SON VERİN VE BİR DAHA ASLA YİNELEMEYİN! HER ŞEYİN BİR SINIRI VAR, ARTIK YETER! HADDİNİZİ BİLİN! CUMHURİYETE SALDIRILARINIZI ARTIK KESİN! TEK ADAM ERDOĞAN DERHAL BU SUÇU ENGELLESİN, YOKSA ONUN GÖZETİMİNDE OLDUĞUNU DÜŞÜNECEĞİZ. CUMHURİYETİN SAVCILARINI HEMEN GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ. APAÇIK VE EN AĞIR BİÇİMDE ANAYASAYI ÇİĞNEME SUÇU İŞLENİYOR! SUÇÜSTÜ HÜKÜMLERİ UYGULANMALIDIR. HERKES GÖREVE!
*****
Sarıklı cübbeli ders

Ankara Yenimahalle’de bulunan ortaokulda sarıklı cübbeli ‘adalet’ dersi verildi.

[Haber görseli]

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminden ders çıkartamayan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) çocukları dini tarikat ve cemaatlere teslim etmeye devam ediyor. Son olarak Ankara
Yenimahalle’de 114 öğrencinin eğitim gördüğü Abdülkadir Geylani İmam Hatip Ortaokulu’na tarikatların egemen olduğu ileri sürüldü. Cumhuriyet’in edindiği bilgilere göre, bakanlığın unuttuğu okulda, çocuklar MEB yönetmelikleri ile ilgisi olmayan biçimde sarıklı cübbeli ‘ hoca’lara emanet edildi. Sakallı ve takkeli Anadolu İlim ve İrşad Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dilmen tarafından çocuklara ‘Değerler Eğitimi’ adı altında ‘Adalet’ dersi veriliyor. Okul yönetimi Dilmen’in gerçekleştirdiği eğitimlerin “Dini Değerler ve İnsanlar arasında Saygı ve Adalet” konulu söyleşi olduğunu savundu. (Cumhuriyet ineternet, 29.09.2018)

Her ay ‘Kutlu Doğum’

Tarikat lideri Dilmen’in aynı zamanda geçen dönem söz konusu okulun Okul Aile Birliği Başkanlığı’nı yürütüğü, okulda velilerle dini içerikli etkinlikler düzenlediği ve MEB’in yapması gereken birçok sorumluluğu üstlendiği öğrenildi. Okuldan yakınmacı olan velilerden edinilen görüntülerde de, Dilmen’in veliler ve öğrencilerle düzenlediği bir etkinlikte okul yönetimine, “Bir arzuhalımız var. Sadece senede bir gün Kutlu Doğum yapmasınlar. Bizlere her ay bunu bir sefer yapsınlar da bir araya getirsinler. İnşaalah. Gönül onu arzu eder. Gönül yavrularımızı yakından takip etmeyi arzu eder.” ifadelerini kullandığı görüldü.

Çürük okula tahliye engeli

Bir kısım veli de ‘okul tarikat yuvasına dönüştü’ eleştirilerinin yanı sıra okulun çökme riski ile karşı karşıya olduğu bilgisini paylaştı. Binanın altında su biriktiğini, kimi bölümlerinde küflenmeler olduğunu belirten veliler, bir sınıfın altına drenaj kuyusu açıldığını ve MEB’in okula müfettiş gönderdiğini söyledi. Okulda inceleme yapan müfettişlerin ‘çürük’ raporu hazırladığını vurgulayan veliler, okulun taşınmasına ilişkin kararın alındığını ancak okuldaki dinsel yapıların baskısı nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Valiliğe gönderilmediğini aktardı. Veliler okuldaki onlarca çocuğun bu yapılar nedeniyle yaşam riski altında eğitimlerine devam ettiğini belirtti.

Okul gideri MEB’den değil tarikattan

Okuldaki yapım ve onarım işlerinin MEB’in sorumluluğunda olmasına karşın bu işlerde de okul yönetiminin Dilmen’i kullandığı öğrenildi. Okul yönetiminin Dilmen’e yönelik, “Öğrencilerimize okulumuz sınıf ve koridorları için hangi renk tercihinde bulundukları soruldu ve görüşleri alındı. Sonuç olarak okulumuz duvarları Dilmen’in katkıları ile gold rengi duvar kağıdı ile kaplanmıştır. Koridorlar ahşap malzeme ile kaplanmış ve okulumuz daha nezih ve refah bir görünüme sahip olmuştur” ifadeleri dikkat çekti. (Cumhuriyet ineternet, 29.09.2018)
*******************

Yineleyelim bir kez daha                                  :

EFENDİLER, BU REZALETE DERHAL SON VERİN VE BİR DAHA ASLA YİNELEMEYİN! HER ŞEYİN BİR SINIRI VAR, ARTIK YETER! HADDİNİZİ BİLİN! CUMHURİYETE SALDIRILARINIZI ARTIK KESİN! TEK ADAM ERDOĞAN DERHAL BU SUÇU ENGELLESİN, YOKSA ONUN GÖZETİMİNDE OLDUĞUNU DÜŞÜNECEĞİZ. CUMHURİYETİN SAVCILARINI HEMEN GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ. APAÇIK VE EN AĞIR BİÇİMDE ANAYASAYI ÇİĞNEME SUÇU İŞLENİYOR! SUÇÜSTÜ HÜKÜMLERİ UYGULANMALIDIR. HERKES GÖREVE!

Sevgi ve saygı ile. 29 Eylül 2018, Ankara

Dr. Ahmet SALTIK MD, MSc, BS
Ankara Üniv. Tıp Fak. – Mülkiyeliler Birliği Üyesi
www.ahmetsaltik.net     profsaltik@gmail.com

Ankara Yenimahalle’de Sarıklı cübbeli ders” hakkında bir yorum

  1. Geri izleme: Bayrağımız sonsuza dek özgürce dalgalansın.. – Prof. Dr. Ahmet SALTIK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir