Prof. Selçuk Erez : HACAMAT

Hacamat 

Prof. Selçuk Erez
Cumhuriyet,  
28 Eylül 2017

(AS: Bizim katkımız yazının altındadır..)

Başkan bir süredir pek iyi değildi: Yorgun, gergin, sağlıksız ve bitkin görünüyordu. Önce Küba’ya, sonra Houston’a gidip doktorlara danışmayı düşündüler ama Küba’yı Irma, Houston’u da Harvey fırtınası yerle bir edince ve buraları su basınca vazgeçtiler ve Başkan’ı bütünleyici tıp hocalarına göstermeye karar verdiler. 
Başkan için yapılacak konsültasyona son zamanlarda üniversitelerde verilmeye başlanan sülük – kupa çekme vb. derslerinin tanınmış hocaları çağrıldı. 
Profesör Hamit Keseroğlu, çekirdekten yetişmiş, stajını Tophane’de yapmış esaslı bir hacamatçıydı. Ülkedeki ve bütün Ortadoğu’daki yatırların yerlerini ve hangisinin hangi hastalığa iyi geldiğini bilen Yatırolog Keramet Bey ve vantuz yerine şarap kadehleri ve Oktoberfest’ten getirdiği kırılmaz bira bardaklarıyla Ar-Ge’ler yapan şişe-bardak çekme profesörü Salih Süzgeç de çağrılmıştı. Salih Hoca bu araştırmaları nedeniyle Başkan tarafından yıllardır Nobel’e aday gösterilmekte ama her kezinde hakkı yenmekteydi. 
Çiftlik sülüklerini asla kullanmayan, uygulamalarında yalnızca dere kenarlarında serbest sürünen organik kurtçukları yeğleyen ünlü Sülükbilimci Faruk da davet edilmişti. 
Davetliler konsültasyondan bir buçuk saat evvel geldiler ve bekleme salonuna alındılar. Sarayın Başmabeyincisi onları karşıladı ve önce güvenlik kontrolünden geçeceklerini, sonra sarayın altındaki sağlık merkezinde başkanı muayene edeceklerini söyledi. 
Alternatif tıpçılar güvenlik kontrolünden sonra sağlık kompleksine giden koridora götürüldüler. Ancak burası koruma polisleriyle hıncahınç doluydu. Hocalar kendilerine yol vermeyen polislere neden geldiklerini anlatmaya çalıştılar ama kıpırdayan olmadı. İtişme başladı. Ortam gerildi, çok gerildi.

Alternatifçilere bir yerden biber gazı sıkılınca onlar da akupunktur iğnelerini sallayarak ve sülük kavanozlarını fırlatarak saldırıya geçtiler.

Profesör Keseroğlu, kendisini tekmelemeye kalkan güvenlikçiye hacamat uygularken sloganlar atılmaya başladı: 
-Bu daha başlangıç.. 
Koridorlardan yükselen gümbürtü ve şıngırtılar sürerken Başkan’ın sesi duyuldu: 
-Ne oluyor? Bu daha başlangıç ne demek? 
Buraya kadar mı geldiler? Mabeyincibaşı atıldı: 
-Bir şey yok efendim, rüya görmüş olacaksınız… Muayene odasında uyukladınız azıcık. Başkan kızdı: 
-Rüya gören ben değilim, sensin! Alternatifçiler nerede? 
-Bekleme odasındalar. 
-Hepsini yolla, gitsinler! 
Başkan bir saat sonra sekreterine bütün alternatif tıp hocalarının görevlerinden alındığını bildiren bir kararname yazdırırken Mabeyincibaşı televizyonda istifa ettiğini ama Başkan’a bağlılığının ebediyete kadar süreceğini açıklıyor ve ağlamamak için kendisini güç tutuyordu.
=================================

Size alkış saygın tıp hocamız Prof. Selçuk Erez..
Yaratıcı edebiyat zekanıza da selam!

2 notumuz olsun izninizle :

1. SGK “Hacamat” (kupa tedavisi) için SUT tarifesinde 50 (elli) TL ödemekte.
2. Alternatif tıbbın alternatifi gene BİLİMSEL TIP’tır..

Merhum, kamu mallarını “babalar gibi satarım” diye efelenen Maliye Bakanı Kemal Unakıtan‘ın koroner by pass ameliyatı olması gerekiyordu. Üzerine İngilizce “iletiler” olan t-gömlek (ti şört!?) giyen Bayan Unakıtan istihareye yatmışlar ve kalktıklarında / uyandıklarında “Rabbim Cleveland dedi” buyurmuşlardı.. Ne yazık ki Cleveland da Bakan Unakıtan’ı kurtaramadı. Tekerlekli sandalyeye düştü ve çok geçmeden yaşamdan ayrıldı.

Necipler necibi milletimiz o feraseti ve zekasıyla mesajı alır mı acaba??
Kendine sorar mı 15 yıldır milyonlarca oy yağdırdığı siyasal parti – kadrolardan kendi ve ülkemiz gerçekte ne yarar sağladı; ne fatura ödedi?
Örneğin iktidarca “adam yerine konmamayı” da bağışlıyor mu??

  • SKG’nın – Sağlık Bakanlığının insanımızı bu tür bilim dışı yöntemlere yönlendirmesi insanlığa karşı suçtur! Utanç vericidir ve bilimsel tıp hizmeti herkese verilmelidir.

Sevgi ve saygı ile. 02 Ekim 2017, Ankara

Dr. Ahmet SALTIK
Ankara Üniv. Tıp Fak. – Mülkiyeliler Birliği Üyesi
www.ahmetsaltik.net     profsaltik@gmail.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir