Sefa YÜRÜKEL – Hollanda Türkleri Konseyi 30 Ağustos Zafer Bayramı ve TSK Günü Mesajı

Sefa YÜRÜKEL – Hollanda Türkleri Konseyi
30 Ağustos Zafer Bayramı ve TSK Günü Mesajı..

ya istiklal ya olum2

Değerli 30 Ağustoscular,

Zaferin kendisine ait olduğunu düşünen ve İstiklal Harbinde kanlarını bağımsızlık için seve seve veren Yüce Türk Milletinin evlatları, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı ve TSK Günümüzü, Cumhuriyetimizin Kuruluşunun yolunu açan Zaferimizi ve ona gönül verenleri gururla selamlıyoruz.

Çanakkale Kahramanı Mustafa Kemal Paşa’nın Başkomutanlığını yaptığı düzenli Türk Ordusu karşısında Özellikle İngiliz emperyalizminin desteğiyle; İzmir’den, Manisa, Aydın, Afyon, Eskişehir, Polatlı, Ankara hattına doğru ilerleyen Yunan ordusu, karşısındaki Türk Ordusundan %25 daha fazla ve modern silahlara sahipti. Bizzat Mustafa Kemal Paşanın ateş hatlarına girerek yönettiği ve kazandığı bu zaferli savaş, dünya savaş tarihine Dumlupınar –Başkomutanlık Meydan Muharebesi diye geçti.

Savaşın en ince noktalarına kadar hesaplayan Türk Kuvvetlerinin Kurmay Başkanlığı Karargahı, Büyük Taarruz Harekatını, 26 Ağustos 1922 sabahı şafak sökmeden, saat 05:30’da Mustafa Kemal Paşa’nın emriyle başlattı. Bu saatten sonra Askere, Vatan ve Milletin Kurtuluşu için size ölmeyi emrediyorum diyen Mustafa Kemal Paşa; hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh da bütün vatandır. Bu vatanın her toprağı kanla sulanmadıkça terk edilemez hedefine doğru, tüm kuvvetleri düşmana karşı harekete geçirmiştir. Sakarya’da göğüs göğüse çarpışan Türk orduları Kurt Kapanı, düşmanı oyalama, yanıltma ve boğma stratejisini uygulayarak, kısa zamanda 30 Ağustos’da General Trikopis komutasındaki Yunan kolordularını, özellikle Yunan 4, 5, 9 ve 12. Tümenlerini kısmen ya da tümden imha ettiler. İki Yunan kolordusu da kuşatılarak tümüyle yenildi. 30 Ağustos 1922’de Saat 19:30’da Yunan ordusunun elindeki tüm modern silahlar ve bölge Türk ordusunun eline geçti.
…………………………………………..
………………………………………………….
Sonuçta, 1 Ekim 1922’de, Emperyalistlere ve onların kullandığı Yunan işgalcilerine ve Padişahçı İşbirlikçi hainlere diz çöktüren Türk Milli Kuvvetleri, İtilaf devletlerinin Mudanya Antlaşmasında da Ankara Hükümetinin isteklerini kabul ederek, Tüm Yunan Kuvvetlerinin, resmen Ege’den ve Trakya’dan tümüyle çekilmesi ve bölgeyi Ankara Hükümetine terk etmesini sağladı. Bunun la birlikte Çanakkale ve İstanbul’u işgal eden İtilaf devletleri de aynı sona uğrayarak, Mustafa Kemal Paşa’nın, 19 Mayıs 1919’dan önce, İstanbul Boğazındaki düşman gemilerine işaret ederek söylediği gibi, yani “geldikleri gibi” gittiler. Ayrıca bu büyük Türk Zaferi, bir zamanlar kendilerince yenilmeyen,” güneşin hiç batmadığı İmparatorluk” lakaplı İngiltere’nin ünlü Başbakanı Llyod George’un istifasını sağladı. Büyük Taarruzla başlayan ve 30 Ağustos’ta kesin Zaferi kutsayan ve 9 Eylül’de İzmir’de düşmanı denize döken Türk ordusu, bu Savaş başarısıyla, salt Türk Milletinin yüceliğini, vatan ve bağımsızlık için ölümü göze almayı değil, aynı zamanda yenilmez denilen emperyalistleri yenerek öbür mazlum milletlere de örnek ve önder olmuştur.

Bu konuda iki Devlet adamı şöyle demektedir:

«Pakistan Devlet Başkanı M. Ali Cinnah’ın 30 Ağustos Zaferi sonrası 11.09.1922’de Londra’da söyledikleri aynen şöyledir:

“Ne biz ne de her kıtada yaşamakta olan tutsak ve mazlum ulusları bundan sonra tutamayacaksınız. Mustafa Kemal ve Türkler ki, kendileri için hazırlanan tabutu yayılmacıların başına geçirmişlerdir. Şimdi dünyada başlarına tabutlar geçirilecek başkaları da benzer sonuçlara hazırlanmalıdırlar.” iyerek dünyada başlayacak olan öbür ulusal kurtuluş savaşlarının da haberini vermiştir.

Hindistan Devlet Başkanı Mahatma Ghandi’nin 08.09.1922’de düzenlediği
basın toplantısında 30 Ağustos konusunda söyledikleri ise şöyledir:

“Türkiye Orduları bir devir kapatmıştır. Şimdi mazlum ve tutsak devletler ve uluslar artık vazgeçilmez bir reçeteye sahiptirler. Mustafa Kemal’in utkusu, Dünya için özgürlük ve bağımsızlık sancağıdır,” demiştir. Bu anlamda daha sonraki Hindistan’ın bağımsızlık mücadelesinin ve kurtuluşunun lideri olarak Mahatma Gandi Türkün Zaferini Mustafa Kemal Paşa’nın kişiliğinde kutsamış ve onu örnek ve önder almıştır.

30 Ağustos Zaferinin Türk Milleti için önemini Atatürk 1924 yılında bizzat Dumlupnar’da yaptığı konuşmada aynen şöyle ifade etmektedir:

“Bilmeyen kalmamıştır ki: Ulusumuz, egemenliğini eline aldığı gün, en karanlık yoksulluğun, en derin uçurumun kıyısında idi. Bütün güçleri yıpranmış, bütün savunma araçları elinden alınmış, kutsal varlıkları saldırıya uğramış, pek acıklı bir durumda idi. Bütün bunları hiçe sayarak varlığını ve bağımsızlığını kurtarmaya karar verdi. Bu kararını başarıya ulaştırabilmek için kendine bir toplu davranış, bir belirli erek seçmesi gerekiyordu. Ulusun bütün varlığı ile, bütün inanıyla, canını dişine takarak o yolda birlikte yürümesi ve er geç başarıya ulaşması gerekti. İşte baylar o erek bu yerdi, burasıydı. Umulan ve istenen başarı, işte burada kazanılan zaferdi.” demişti ve Atatürk konuşmasına şöyle devam etmişti,

“30 Ağustos Zaferi, Türk Tarihi’nin en önemli dönüm noktasıdır. Ulusal tarihimiz çok büyük, parlak zaferlerle doludur, ama Türk Ulusunun burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçlu, yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine yeni bir akım vermekte kesin etkili bir meydan savaşı hatırlamıyorum. Besbelli ki yeni Türk Devleti’nin, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli burada sağlamlaştırıldı, olumsuz yaşayışı burada taçlandırıldı. Bu alanda akan
Türk kanları, bu göklerde uçuşan şehit ruhları, devletimizin, cumhuriyetimizin sonsuz koruyucularıdır.”
 demektedir.

Atatürk’ün daha sonraki konuşmalarında da belirttiği gibi Türk Ordusunun Zaferiyle sonuçlanan Büyük Taarruzdaki esas amaç, yalnızca düşmanı yenmek değil; “Kayıtsız şartsız bağımsız yeni bir Türk devleti kurmak” tı.
…………………………………………………
…………………………………………………..
Omurgası Türk Milleti ve önderi Atatürk olan 30 Ağustos Zafer Bayramımız ve TSK günümüz, tekrar Yüce Türk Milletine kutlu olsun diyorum. Bizi biz yapan değerlerimizden olan TSK’yı; Terörizme, Emperyalizme, Siyonizme ve gerici-bölücü yerli işbirlikçilerine karşı destekleyelim diyoruz.

Ne Mutlu Türküm diyenlere!
Büyük Türk ULUSU, Hace (Hacı) Bektaşi Veli’nin dediği gibi;
”Bir olalım, İri Olalım, Diri olalım” diyoruz.

ERGENEKON, BALYOZ ve DİĞER KUMPAS DAVALARINDA ABD’NİN GLADYOSU FETÖ TARAFINDAN TASFİYE EDİLEN KOMUTANLARIN TEKRAR GÖREVE ÇAĞRILMASINI, Askeri okulların tekrar açılmasını ve TSK’nın Fabrika Ayarlarıyla Oynanmamasını ISRARLA TALEP EDELİM DİYORUZ.

Yaşasın 26 Ağustos Büyük Taarruz ve 30 Ağustos, Yaşasın Mustafa Kemal RUHU VE DÜŞÜNCESİ ve O’nun mensubu olarak öğündüğü Yüce Türk Milleti.

Bin Selam Sana Yüce Türk Milletinin Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri!

Sefa YÜRÜKEL
Hollanda Türkleri Konseyi Adına
Sosyal Antroplog ve Etnograf, Soykırım ve Terörizm Araştırmacısı
25 Ağustos 2017

http://dunya48.com/cumhuriyet/ataturk/30389-sefa-yurukel-hollanda-turkleri-konseyi-30-agustos-zafer-bayrami-ve-tsk-gunu-mesaji

=========================================
Dostlar,

Hollanda’dan değerli dostumuz Sefa YÜRÜKEL‘in Hollanda Türkleri Konseyi adına kaleme aldığı kapsamlı metinden alıntıları paylaştık.. Tam metine yazının sonunda verilen erişkeden (linkten) ulaşılabilir.

30 Ağustos Zafer Bayramımızı biz de gönülden kutluyor, başta Başkomutan Mustafa Kemal Paşa olmak üzere emeği geçen tüm komutanları, çileli ve onurlu halkımızı ve şehit-gazilerimizi sonsuz bir şükranla anıyoruz.

Sevgi ve saygı ile. 26 Ağustos 2017, Tekirdağ

Dr. Ahmet SALTIK
Ankara Üniv. Tıp Fak. – Mülkiyeliler Birliği Üyesi
www.ahmetsaltik.net     profsaltik@gmail.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir