Alman bakanlar: Erdoğan Almanya için bir tehlike

Alman bakanlar:
Erdoğan Almanya için bir tehlike

(AS : Bizim katkımız yazının altındadır..) 

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel ile Adalet Bakanı Maas, Erdoğan’ın Almanya’daki demokrasi kültürü için bir tehlike oluşturduğunu belirterek, cami ve derneklerin denetiminin sıkılaştırılması gibi bir dizi önlem açıkladı.

Almanya Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel ile Adalet Bakanı Heiko Maas, Spiegel Online haber portalı için Erdoğan’ın kültür savaşına Almanya’da yer yok başlıklı ortak makale kaleme aldı.

Sosyal Demokrat Partili (SPD) iki bakan, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın radikalleşmesiyle birlikte Almanya’da Türk devletine bağlı faaliyet gösteren cami ve derneklerde de rota değişikliği yaşandığını” belirterek, Erdoğan öncesi dönemdeki laik gelenek terk edilerek karmaşık yapı ve ağlar oluştuğu uyarısında bulundular.

“Türk devlet televizyonları” eleştirisi

Almanya’daki Müslüman cemaatlerin Erdoğan’ın etkisi altına girmemesine dikkat edilmesi gerektiğini belirten bakanlar, Türk devlet televizyon kanallarının da “Türkiye’deki gerçeklerle ilgili yanlış bir tabloyu Almanya’daki Türklerin oturma odalarına taşıdığı” eleştirisinde bulundu.

Gabriel ve Maas bu nedenle Almanya’daki Türklerin Erdoğan yanlısı medya yerine çoğulcu Avrupa medyasına yönelmesini sağlamak gerektiğini savunarak,

  • “Erdoğan’ın düşman tabloları yaratmaya yönelik söylemi ve kendisine direnen insanları ‘imansız’ ya da ‘vatan haini’ diye karalaması, Almanya’daki demokratik kültür açısından bir tehlikedir.” ifadelerini kullandı.

İki bakan, “Türk devletinin Almanya’da AKP muhaliflerini takibata (AS: izlemeye) alma amaçlı yapılar oluşturup oluşturmadığı ya da nasıl oluşturduğuna yönelik detaylı (AS: ayrıntılı) inceleme gerektiğine vurgu yaptı.

Türkiye’de laikliğin yavaşça yok edildiğini belirten Bakanlar, bu durumu “demokrasi için bir zehir” diye nitelendirdi.

  • “Erdoğan’ın provokasyonları kökten bir değerler çatışmasına teşvik etmekte,
    Erdoğan Almanya’daki Türk dostlarımızı bir kültür savaşına sürüklemek istemektedir.” diyen Bakanlar yazılarını,

“Bu nedenle Türk demokratik güçleri Almanya’da da güçlendirmeliyiz. Özgürlükçü-demokratik devletimize yönelik bu güçlü tehlike karşısında, hiç bir şey yapmadan öylece duramayız. Bu, Almanya için olduğu kadar Avrupa için de geçerli.” sözleriyle noktaladılar. (Deutsche Welle Türkçe, 22.08.2017 http://www.birgun.net/haber-detay/alman-bakanlar-erdogan-almanya-icin-bir-tehlike-175942.html)
===========================================
Dostlar,

Erdoğan kör kör parmağım gözüne türünden gerilimi bilerek sürdürüyor sanırız/korkarız! Bununla birkaç kuş vuracağını hesap ediyor olmalı…

– Tabanının gözünde kahraman – gâvura direnen – bizim karizmatik liderimiz figürü ile az eğitimli ezik – baskılanmış AKP tabanında ve yurttaşlarda bir yaralı ego onarım kahramanı!
– Ülkemizde halkın – yaşamın bunaltan gündemini değiştirme, öteleme…
Kendince, Almanya ile sorunlarda elinin güçleneceğini hayal etme.. pazarlık payı yakalama.
– En tehlikelisi, kendi egosunu doyurma, böylesine kabadayı çıkışların işe yarayacağı san(r)ısı!

Hepsi de birbirinden tehlikeli, sakıncalı.. Kendisi için de, ülkemiz için de! Almanya’ya ve kimi Hollanda, Finlandiya gibi Avrupa ülkelerine sokulmuyor! Ne deni onur kırıcı!
Sorunu dün bir yazı ile de sitemizde işlemiştik. Erdoğan, Almanya’daki yaklaşan genel seçimlerde oy kullanma hakkı olan T.C. vatandaşlarını kimi partilere oy vermemeye çağırmıştı. Merkel’in çıkışı çok net oldu :

– Tamamen imkansız!
(Lütfen tıklar mısınız : ”Merkel’den ‘Erdoğan’ yanıt: Tamamen imkansız!’

Erdogan and impulsiveness ile ilgili görsel sonucu

Erdoğan’ın narsisistik kişiliği nedeniyle bu tür redlere, incitilmelere hele hele aşağılanmaya zerrece dayancı (tahammülü) söz konusu değil. Bu nedenle, böylesi durumlarda öfke patlamalarını denetleyemiyor korkarız.. Oysa geçelim üst düzeyde uluslararası profesyonel siyaseti, gündelik iletişimlerde bile dürtüselliklerin denetimi zorunlu.

Sevgi ve saygı ile. 23 Ağustos 2017, Tekirdağ

Dr. Ahmet SALTIK
Ankara Üniv. Tıp Fak. – Mülkiyeliler Birliği Üyesi
www.ahmetsaltik.net     profsaltik@gmail.com

 

 

Alman bakanlar: Erdoğan Almanya için bir tehlike” hakkında bir yorum

  1. Geri izleme: Merkel’den ‘Erdoğan’ yanıt: Tamamen imkansız! – Prof. Dr. Ahmet SALTIK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir