İsmet Özçelik : İyi şeyler oluyor!

İyi şeyler oluyor!

İsmet Özçelikİsmet Özçelik

Aydınlık Gazetesi, 11.6.2017

Türkiye hızla yeni bir döneme giriyor. Her yerden bunun işaretleri geliyor.
Yüksek Seçim Kurulu 16 Nisan halk oylaması sonucunu “Evet kazandı” şeklinde açıklasa da halkın Atatürk’e ve Cumhuriyete sahip çıktığı net bir şekilde görüldü.
Bazıları sürekli karamsarlık yaymaya çalışsa da gerçek öyle değil. Türkiye’de iyi şeyler oluyor.
İşte bunlardan bazıları:

PKK ve FETÖ DARMADAĞIN

PKK ve FETÖ. İkisinin de arkasında ABD var. AKP iktidarının yanlış politikaları nedeniyle FETÖ Türkiye genelinde, PKK bölgede neredeyse iktidar olmuştu. Şimdi ikisi de darmadağın. FETÖ birçok şeyini kaybetti. Ayakta kalmak için çırpınıyor. PKK ise hendeğe gömüldü.

TÜRKİYE AVRASYA YOLUNDA

Geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren ünlü ABD’li düşünür, siyaset adamı Zbigniew Kazimierz Brzezinski yıllar önce tespit etmişti. Özetle,  “Türkiye’nin çıkarı Avrasya’da, zaman içinde mecburen Asya’ya yönelecek” demişti.
Öngörüsü doğru çıktı. Türkiye yönünü Asya’ya çevirdi. Gelişmeler çok hızlı.

ABD CEPHESİ ÇATLADI

ABD son dönemde Ortadoğu’ya iyice abanmıştı. “Çayın taşıyla, çayın kuşunu vurma” planları yapıyordu. Petrol zengini ülkelerin parasıyla İran’a operasyon düzenlemek için düğmeye basmıştı.
Hedefte sadece İran yoktu. Türkiye de vardı. Ama oluşturmaya çalıştığı cephe daha işin başında çatladı. Katar krizi ortada. ABD cephesi bölündü.

CAM İŞÇİLERİ

Hükümet Şişecam işçilerinin grevini yasakladı. Ama işçiler pes etmedi. Direnişe geçti. Birliklerini hiç bozmadılar. Mücadele ettiler kazandılar. Zafere ulaştılar.

ZEYTİNCİLER

Hükümet zeytinlikleri talan edecek bir yasa tasarısını Meclis’e sundu. Zeytinciler hükümeti uyardı. “Zeytin ağlatanı, ağlatır. Zeytine ihanet eden iflah olmaz” dedi.
Zeytin üreticisi örgütler tepkilerini Ankara’ya taşırken, üretici köylüler eylem hazırlıklarına başladı.
Zeytinciler kararlı durunca, hükümet geri adım attı. Zeytinliklerle ilgili düzenleme komisyona geri çekildi. Zeytinciler de direndiler ve kazandılar.

KIDEM TAZMİNATI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu emeklilik yaşının yükseltileceğini açıkladı. Tepkiler nedeniyle hemen vazgeçildi. Kıdem tazminatı düzenlemesini Meclis’e getireceklerini belirtti. Sendikalar, işçiler ayağa kalktı. Hükümet bir yasa tasarısı bile ortaya koyamadı.
Başbakan Binali Yıldırım kazanılmış haklardan geri adım atılmayacağı garantisi vermek zorunda kaldı. İşçiler, sendikalar tetikte. Mücadelede kararlılar.

KÖYLÜ KADINLAR

Son günlerde gazete ve televizyonlarda köylü kadınların mücadelesi öne çıktı. Şalvarlarını giymişler eylemdeler. Kütahya’da meralarını savunuyorlar, Aydın’da incirlerine ve zeytin ağaçlarına zarar verecek girişimlere karşı yol kesiyorlar.
Kadınların mücadelesi de bir başka oluyor. Adım attılar mı geri dönmüyorlar.

KARARLILIK SONUÇ VERİYOR

Örnekleri çoğaltmak mümkün. Halkta kararlılık, iktidarda kararsızlık hakim. Halk kararlı olunca elleri ayakları dolaşıyor. Geri adım atmak zorunda kalıyorlar.
Halk direnmenin tadını aldı. Arkasının geleceği açık. İktidar bundan sonra halkın aleyhine adım atmakta iyice zorlanacak.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERİN MÜJDESİ

Yaşananlar önümüzdeki günlerin habercisi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde neler olacağının göstergesi. Yeter ki karamsarlığı bırakıp, gerçeği görelim!
Halkın tepkisi, Türkiye’nin ihtiyaçları, AKP’nin politikalarını da etkiliyor. 180 derecelik değişiklikler de bundan.
FETÖ ile ilişkileri tersine döndü. “Açılım” süreci bitti. Rusya politikası değişti. Irak ve Suriye politikalarını sürdürmek olanaksız hale geldi. Koşullar Rusya, İran, Irak ve Suriye yönetimi ile işbirliğini zorluyor. Artık kaçınılmaz.
Kartlar yeniden karılıyor. Dostlarımız, düşmanlarımız yeniden belirleniyor.
Haydi hayırlısı!
===============================
Dostlar,

Değerli yazar sayın İsmet Özçelik ”iyimser”bir yazı yazmış bu gün..
Doğruluk payı da az değil.
Elbette umut vazgeçilmezimiz.
Emperyalizm var gücüyle en temel silahımızı / savunmamızı kırmaya uğraşıyor.
Biz kazanacağız elbette, hiç kimsenin kuşkusu olmasın..
Ulusal birlikle, örgütlülükle, yurtseverlikle, aklı ve bilimle, Büyük ATATÜRK’ün aydınlık yolundan giderek.. Dün olduğu gibi bu gün de yarın da..

Sevgi ve saygı ile. 11 Haziran 2017, Datça

Dr. Ahmet SALTIK
Ankara Üniv. Tıp Fak. – Mülkiyeliler Birliği Üyesi
www.ahmetsaltik.net     profsaltik@gmail.com

İsmet Özçelik : İyi şeyler oluyor!” hakkında bir yorum

  1. D.Ali Ercan

    “…halkın Atatürk’e ve Cumhuriyete sahip çıktığı….” %48,6 lık Hayır oylarında HDP %11 ile en büyük ikinci paydaştır…. Bu durumda,
    Ya artık HDP = PKK demekten vazgeçeceksiniz,
    Ya da Cumhuriyete, Atatürk’e falan sahip çıkılmadı,
    sadece RTE ye “karşı duruldu” diyeceksiniz…. Sevgilerimle. æ

    Cevapla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir