Mülkiye Sanat Merkezi Edebiyat Buluşmaları

 


Değerli Mülkiyeliler,

(AS: Bizim açıklamalarımız yazının altında..)

Mülkiye Sanat Merkezi çatısı altında düzenlediğimiz Edebiyat Buluşmaları’nda bu ay 27 Mayıs 2017 Cumartesi günü, saat 16.00’da Prof.Dr. Zeliha Etöz ve Dr. Pınar Ecevitoğlu hocalarımız bize “Kaybedenlerin Romanı(mı?)” başlığı altında, Emrah Serbest ve Murat Uyurkulak romanlarını anlatıyorlar.

Katılımlarınızı bekleriz. Saygılarımızla,

Mülkiyeliler Birliği Yönetim Kurulu

AFİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

Dostlar,

Dün (24 Mayıs 2017) akşam Mükiyeliler Birliğinde idik 18:30’da..
Yüksel Caddesinde İnsan Hakları anıtı ve çevresi, Konur / Yüksel kavşağı… polis tarafından sarılmış ve giriş engellenmişti.. Burada 2 gariban Nuriye Gülmen ve Semih Özakça açlık grevi yapıyordu 2 gün öncesine dek.. Birden bire DHKPC üyesi olduklarını keşfetti Bakan Süleyman Soylu ve kamuoyuna tutuklama gerekçesi olarak açıkladı.. CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da belge gösterilmesini istedi haklı olarak. Eğer böyle idi ise neden daha önce yasal işlem yapılmadı????

İşte bu yüzden Mülkiyeliler Birliği yerleşkesine, polisin göstermesiyle ancak epeydir kapalı tutulan otel tarafından açılan kapıdan girdik, boylu boyuca bahçedeki açık lokantayı geçtik ve konferans salonuna erişebildik.. Konur Sokağa açılan kapı ise kapatılmıştı!

Salon tümüyle doluydu ve insanlar ayakta idi.. bereket balkona / terasa sandalye konabildi ve sesbüyütür (hoparlör) ile dinleyebildik..

2 efsane Mülkiye hocası, kıdemli – usta (duayen) hocamız konuşuyordu..

Prof. Korkut Boratav ve Prof. Bilsay Kuruç.. Ağızlarından bal akıyordu..
80 yaşını devirmiş bu 2 bilge, ülkemizin – dünyanın sürüklendiği kapitalizmin kokuşmuş aşamasını ve çıkışı büyük bir yetkinlikle, hayran olunası biçim ve içerikle aktarıyorlardı..
1,5 saati aşkın kendilerini dinledik.. Sonra da en az yarım saat, zorlukla kesilen soru – katkılar.. Saat 21:00’e geliyordu her 2 hocamızın elini sıkıp teşekkür ederken..

Mülkiyeliler Birliği Genel Başkanı Erdal Eren de elbette teşekkürü hak etmişti, O’nun da elini sıktık.. Bizim 2 konuşmamız Eylül – Ekim’e kaldı.. Şehir Hastaneleri ile “Tıbbiyede Hoca İken Mülkiye’de Öğrencilik Yılları” anılarımızı aktaracağız..

Prof.Dr. Zeliha Etöz ve Dr. Pınar Ecevitoğlu Mülkiye’de hocamız oldular..
Onları bir edebiyat söyleşisinde, 2 roman irdelemesi bağlamında dinlemek çok keyif verecek.. OHAL KHK’sı ile tümüyle hukuk dışı biçimde, Anayasaya ve insan haklarına aykırı olarak işlerine son verilen 2 SBF – Mülkiye hocası.. Yaşama asılıyor ve insanımıza aydın sorumluluklarını hâlâ – direnç ve inatla, her şeye karşın sürdürüyorlar..

Ne çok saygı ve şükran onlara ve O’nun gibilere..

  • İnsanlık onuru tarihte hep olduğu gibi Türkiye’de de faşizmi yenecek! Onur ile direne direne.

31 Mayıs günü ise, Prof. Türkkaya Ataöv‘ü dinleyeceğiz.. O da bir anıt gibi oradaydı. Sol ceket yakasında kocaman bir ATATÜRK rozeti taşıyordu hep yaptığı gibi, tokalaştık ve ayak üstü kısaca söyleştik.

Sevgi ve saygı ile. 25 Mayıs 2017, Ankara

Dr. Ahmet SALTIK
Ankara Üniv. Tıp Fak. – Mülkiyeliler Birliği Üyesi
www.ahmetsaltik.net   profsaltik@gmail.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir