ŞAİBE UNUTTURULMAMALI

ŞAİBE UNUTTURULMAMALI

Suay Karaman
 
(AS: Bizim katkımız yazının altındadır..)
16 Nisan 2017 günü yapılan halk oylamasında tüm toplum, Hayır oyunun, Evet oyundan çok daha fazla olduğunu bilmektedir. Bu yüzden Evet oyu verenlerin kutlamaları bile sönük kalmıştır. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) geçici sonuçları açıklamadan önce “atı alan Üsküdar’ı geçti” diye yangından mal kaçırır gibi açıklama yapmak da, bu ezikliğin dışa vurumuydu. Halk oylamasında YSK, başından beri hukuku çiğnemiş ve daha da ileri giderek katletmiştir. Böylece halk oylamasının üzerindeki şaibe ve açık hile gözler önüne serilmiştir. Büyük bir çoğunlukla ve kararlılıkla “Hayır” iradesini ortaya koyan toplum, halk oylaması sonuçlarının meşru olmadığını hep tartışacaktır.
 
En başta ana muhalefet partisi olmak üzere bu Hayır oylarına sahip çıkılmalı ve tüm hukuksuzluklara karşı ciddi yaptırımlarda bulunulmalıdır. Hukuken yapılacak ne varsa yapılmalı, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gidilmelidir.
 
Gündemin sürekli ve yoğun olarak değiştirildiği bir ortamda, halk oylamasındaki bu açık hukuksuzluğun unutturulmak istenmesine karşı, bilinçli ve örgütlü olarak hareket edilmeli ve sonuç alınana kadar devam edilmelidir.
 
Meşru olmayan bu halk oylaması sonuçlarına, meşruluk kazandırmak için yapılan ve yapılacak tüm girişimlere karşı dikkatli ve uyanık olmak zorundayız. Bu halk oylamasındaki mühürsüz oylar konusu tam anlamıyla çözülmemiştir ve şaibelidir. Bu süreçte bunu görmeden, iki yıl sonra yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için aday belirleme salvoları yanlıştır, yanıltıcıdır, düşündürücüdür.
 
Mutlaka bu süreçte tüm muhalefet partilerinin yönetimlerinde bir hesaplaşma, bir yenilenme olması normaldir ve yapılması gereken de budur. Ancak bu yapılırken, hukuk sürecinin devam ettiği bir dönemde halk oylamasının sonuçlarına meşruluk kazandırmak gibi bir oyuna da gelinmemesi gerekir.
 
CHP eski genel başkanı ile şimdiki genel başkanının 2019 yılında yapılacak seçimler için açıklama yapmaları çok erkendir ve bu tartışma, halk oylamasının sonuçlarını onaylamak anlamına gelebilir. Yıllardır partide bazı disiplinsizliklere göz yumulurken, yönetimi eleştirenler için birden bire disiplini işletmeye başlamak normal değildir. Bir televizyonda canlı yayın sırasında Tuncay Güney adlı sahte haham, CHP için Cesur Hırsızlar Partisi derken, Ergenekon ve Balyoz gibi davalardaki olumsuz duruşu bilinen Fikri Durmuş Sağlar’ın gülmesi unutulmamıştır. ABD başkan yardımcısının Türkiye’ye gelip sadece TR 705 ve Fikri Durmuş Sağlar ile görüşmesi de çok ilginçtir. Ama bu aşamada, yönetimi eleştirdi diye partiden ihraç gündeme getirilmemelidir.
 
Bilderberg toplantıları, dünya ile ilgili kararların alındığı zirve olarak tanımlanmaktadır. Dünyada en çok bilinen ama toplantılarda konuşulanların dışarıya aktarılmadığı Bilderberg toplantılarının mali kaynakları Rockefeller Vakfı ile ünlü banker Rothschild ailesi tarafından karşılanmaktadır. Bu toplantılarda, dünyanın yönetimi ve küreselleşme konusunda emperyalist dayatmaların yapıldığı bilinmektedir. 11-14 Haziran 2015 tarihleri arasında Avusturya’nın Tirol eyaletinde yapılan Bilderberg toplantısına CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke de katılmıştır. CHP’de yaşanan ihraç krizinin ardından Selin Sayek Böke, sahibinin sesi olarak yaptığı açıklama ile, partideki yönetim görevinden istifa etmiştir. Genel başkanı ile her konuda anlaşırken, aniden istifa etmesi anlaşılmamıştır. Sanki bir yerlerden düğmeye basılmış ve Hayır bloğunun dağıtılarak, halk oylaması sonuçlarının kabul ettirilmesi gündeme oturtulmuş gibi bir durumla karşı karşıyayız. CHP’ye ulusallıkla, yurtseverlikle ilgisi olmayanların doldurulması boşuna değildir. CHP’de yalnızca yönetim kadrosu değil, Atatürk ilke ve devrimlerini özümsemeyen, tam bağımsızlık ve emperyalizm karşıtlığından yana tavır almayan herkesin değişmesi gerekir. Ama bütün bu değişiklikler yapılırken, halk oylamasındaki şaibe, hep gündemde tutulmalıdır, unutturulmamalıdır..
===================================
Evet dostlar..
Ülkemizin yakıcı sorunları sürüyor. CHP elbette sorunlarımızın çözümünde en temel kurumlardan biri hatta başta geleni. Bu yaşamsal ve biricik işlevi – sorumluluğu nedeniyle milyonlarca yurttaşın gözü ve umudu bu siyasal partide, kadrolarında ve yapıp – ettiklerindedir. CHP bir kitle partisi olmakla birlikte seçmen tabanı AKP ile asla karşılaştırıl(a)mayacak ölçüde eğitimlidir. Dolayısıyla düşünmekte ve sesini yükselterek eleştiri yöneltmektedir. Bu olgu siyasetbilimi açısından sağlıklı ve istenendir. Ancak, bu Cumhuriyet kurucusu siyasal partinin içinden eller çekilmemektedir, çekilmeyecektir. Yurtsever taban, tüm sağduyusu ile CHP’ye kol kanat germektedir ancak “siyaset” yaman oyundur özellikle Nicholo Machavelli’den bu yana.. Hele hele emperyalizmin Anadolu coğrafyası iştahı, dinmeyen Sevr özlemleri gündemde tutulurken.

Dolayısıyla CHP’ye dönük iyi niyetli – yapıcı eleştiriler sürmelidir. Eleştiriler politika önerilerini de içermelidir demokratik sorumluluk ve siyasal etik gereği. Kurumsal olarak CHP’ye zarar verici her tür girişimin “HAYIR” oy veren 25 milyon dolayında yurttaşın birlikteliğine de çok zarar vereceği kuşku dışıdır.

En kritik güncel konu, HAYIR oylarının pekiştirilmesi (konsolide edilmesi) hatta artırılması için topyekun – seferberlik bilinciyle çalışmayı sürdürmektir.

YSK’nın su götürmez “tam yasasızlık” dayatması ile halkoylaması sonucunun tersine çevrilmesi asla kabul edilemez, edilmeyecektir. İktidar ve yandaşlarının ucuz politikalarıyla gayrı meşru halkoylaması sonucunu unutturarak gündemden düşürmeye çalışmasına asla izin verilmemelidir, verilmeyecektir.
Herkesin söz ve eylemlerini her zamankinden çoook daha duyarlı ve özenli olarak ayarlaması, Türkiye’nin geleceği bakımından tam bir zorunluluktur. AKP – RTE’nin kökü dışarıda gayrı-milli politikaları Türk Ulusunu teslim alamayacaktır. Bu gayrımilli politika ve kuşatma sonuna yaklaşmaktadır. Erken yapılmazsa, tüm yumurtaları tek siyasal sepete yükleyen AKP – RTE için, 3 Kasım 2019’da yapılacak çifte seçim tam bir çöküş ve yokoluş olmaya adaydır. AKP – RTE %50’yi aşamadığında iktidardan uzaklaştırılmış olacak, koalisyon hükümetleri kurulacaktır.

Halkımıza gerçekleri anlatmaya ve HAYIR oylarının hakkını aramaya devam..

Sevgi ve saygı ile. 09 Mayıs 2017, Ankara

Dr. Ahmet SALTIK
Ankara Üniv. Tıp Fak. – Mülkiyeliler Birliği Üyesi
www.ahmetsaltik.net     profsaltik@gmail.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir