TÜİK 2016 Nüfus Verilerini Açıkladı

TÜİK 2016 Nüfus Verilerini Açıkladı

Sayı: 2463831 Ocak 2017

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi Sonuçları, 2016
Bunlar yeterince yapılamayınca insan kalabalığı ekonomiye itki değil yük ve ayakbağı olur.
Bu kasıtlı politikalarla nitelikl, kılınamayıp iş ve meslek sahibi edilemeyen ve yoksul – bağımlı bırakılan milyonlar, siyaset – tarikat – ticaret lanetli üçgeninde tutsak alınır ve seçimlerde fanatik oy yığınları olur. Türkiye’de yapılan budur. AKP yöneticileri açıkça itiraf etmişlerdir ki, eğitim düzeyi arttıkça AKP oyları düşmektedir.
Dünya nüfus artış hızı 2016 için %1,13’tür. Türkiye bu rakamdan 1,35 – 1,13/ 1,13 = %20 daha yüksek bir hızla çoğalmaktadır. Çağımızda aslolan kalabalık ama niteliksiz “insan sürüleri” değil, örneğin TSK için söylendiği gibi yüksek nitelikli eğitimli ve teknolojik donanımlı küçük Ordulardır.
Dünya kaynakları korkunç bir hoyratlıkla harap edilmiştir. 7,6 milyarı bulan nüfusa yetmemektedir. Türkiye kendine yeterli buğdayı bile üretememekte, 20 milyon tonun üzerine çıkarılamayan üretim yeteriz olduğundan, Rusya’dan 3,5 milyon ton dolayında dışalım (ithalat) yapılmaktadır.
Eitim bir felakettir ve 4+4+4 ucube yasasından bu yana PİSA yarışmalarında iyice dibe vurduk.
SGK açıkları ülkeyi iflasa sürükleyecek boyutlardadır. Nüfusunun 1/3’ü 15-65  aralığı dışında kalan, yüksek işsizlikli, ciddi kayıtdışı ekonomisi, dışsatımı %72’ler dolayında dışalıma bağlı, olağanüstü borçlu…… bir ekonomide ve gelecek kuşakların yaşam hakkı adına yapılabilecek en akılı ve sorumlu iş, nüfus artışını kışkırtmayı derhal bırakıp tersini yapmaktır.
İktidar, Anayasa’nın 41. maddesinde emredilen aile planlaması hizmetlerini – eğitimini – örgütlerini – donanımını sağlamak zorundadır.
  • Türkiye’de ve dünyada HER AİLEYE 1 ÇOCUK kaçınılmaz bir zorunluk olmuştur..

Sevgi ve saygı ile.
31 Ocak 2017, Ankara

Dr. Ahmet SALTIK
Ankara Üniv. Tıp Fak. – Mülkiyeliler Birliği Üyesi
www.ahmetsaltik.net     profsaltik@gmail.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir