İnci ÖZDİL : AKP İktidarında Sanatın Durumu

İnci ÖZDİL :
AKP İktidarında Sanatın Durumu..

 

Dostlar,

Bizim de üyesi olduğumuz ve ilke olarak yılda 1 kez konferans verme olanağı bulduğumuz Ulusal Eğitim Derneğimiz, her hafta Cumartesi günleri geleneksel konferanslarını uzun yıllardır sürdürüyor.. Bu haftanın konuğu, ülkemizin ilk kadın orkestra şefi
Sayın İnci Özdil..

Sayın Özdil, 17 Kasım 2016 günü, ABD – AB – İsrail emperyalizminin Mart 2011’den beri iç savaşa sürüklediği ve ne acıdır ki yakın zamana dek Türkiye’yi de bu vahşi politikasına AKP üzerinden alet edip taşeron olarak kullandığı kanlı süreçte, Şam’da Suriye Ulusal Senfoni Orkestrası’na ustalıkla şeflik ederek enfes bir klasik müzik konseri gerçekleştirdi. Barışın öncü adımları gibiydi orkestranın kararlı “crechendo vuruşları“.. ve de “derechendo vuruşları” yaklaşan dingin barışı muştularcasına..
Gerçekten de öyle oldu ve yaklaşık 1 ay kadar sonra Suriye’de ateşkes, Rusya ve İran’ın sürükleyerek aklıselime davet ettiği Türkiye’nin de çaresiz boyun eğerek katılımıyla sağlandı ve BMGK’ince de (Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi) el mahkum onaylandı..

Sanatçılar, Büyük Atatürk‘ün son derece yerinde tanımlamasıyla,

“..ışığı alınlarında ilk farkeden insanlardır..”

Sanat etkinlikleri savaş koşullarında bile sürdürülmeli (2. Dünya savaşında Churchill’in Londra’da asla kesmediği gibi!) ve ulusa güç ve moral vermeli, savaşım ve direnme enerjisi sağlamalıdır.. Böylesine stratejiktir sanatın toplumsal – psikolojik… katkısı ve işlevi..

Sayın İnci ÖZDİL ve tüm öncü – yaratıcı sanatçılara selam olsun..

AKP iktidarını da güzel sanatlara, pozitif bilime içtenlikli saygıya çağıralım bir kez daha..
Örneğin somut bir adımla, 9 yıldır çürümeye terk ettikleri Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi‘ni 6 ayda bitirip hizmete açsın.. Ayıplarını silsin..

Ulusal Eğitim Derneği’nin bu konferansına destek verelim..

Sevgi ve saygı ile.
05 Ocak 2017, Ankara

Dr. Ahmet SALTIK
Ankara Üniv. Tıp Fak.Mülkiyeliler Birliği Üyesi
www.ahmetsaltik.net   profsaltik@gmail.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir