20 Saldırı.. 358 Ölüm.. Sıfır İstifa.. Aynı Açıklama..

20 Saldırı, 358 Ölüm, Sıfır İstifa,
Aynı Açıklama

2016’da düzenlenen 20 büyük saldırıda 358 kişi yaşamını yitirirken,
devlet erkanı benzer açıklamalarda bulundu:
“Alçak, hain saldırı”; “Lanetliyoruz”; “Terörle mücadelemiz kararlılıkla sürecek”…
bianet olarak derlediğimiz bilgilere göre, 2016’da, seneyi 2017’ye bağlayan gece yaşanan saldırı ile birlikte, şehir merkezlerinde toplam 20 büyük saldırı düzenlendi.Bu saldırılarda 358 kişi hayatını kaybederken, yaralananların sayısını tespit etmek mümkün olamadı.

Bu saldırıların sadece ikisinde ölüm olayı yaşanmazken, kitlesel olmayan tek bir saldırı var: Rusya Türkiye Büyükelçisi Andrey Karlov cinayeti.

Gerçekleşen 20 saldırıda yüzlerce kişinin yaralanmasına, 358 kişinin hayatını kaybetmesine karşın, bu saldırılar nedeniyle kimse istifa etmedi.

Yaşanan üzücü olayların ardından devlet erkanı benzer açıklamalarda bulundu: “Alçak, hain saldırı”; “Lanetliyoruz”; “Saldırılar terörle mücadele ettiğimiz için oluyor”; “Terörle mücadelemiz kararlılıkla sürecek”…

12 Ocak İstanbul – 12 ölü

Sultanahmet’te turistlere yönelik IŞİD tarafından düzenlendiği ifade edilen intihar saldırısında ilk aşamada 10 kişinin öldüğü açıklandı. Daha sonra hastaneye kaldırılan ağır yaralı iki kişi daha hayatını kaybetti.

17 Şubat Ankara – 29 ölü

İnönü Bulvarı’nı Dikmen Caddesi’ne bağlayan Merasim Sokak’ta askeri servis araçlarının geçişi sırasında patlama meydana geldi.

Merasim Sokak, Meclis’in Dikmen kapısının karşısında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın hemen dibinde yer alıyor. Ayrıca İçişleri Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı’na da son derece yakın.

18 Şubat Diyarbakır – 7 ölü

Diyarbakır-Bingöl Karayolu üzerinde askeri aracın geçişi sırasında bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda altı asker hayatını kaybetti, bir asker ağır yaralandı

13 Mart Ankara – 37 ölü

Kızılay Atatürk Bulvarı üzerinde Güvenpark’tan Çankaya yönünde bulunan Bakanlıklar otobüs duraklarının bulunduğu yerde yaşandı.

19 Mart İstanbul – 5 ölü

İstanbul’da, Beyoğlu’nda, İstiklal Caddesi Balo Sokak’ta saat 11.10 sularında bir patlama meydana geldi. İntihar bombacısı ve dört kişi öldü, yedisi ağır 36 kişi yaralı.

31 Mart Diyarbakır – 7 ölü

Diyarbakır’da Urfa yolu üzerinde otogar yakınında özel harekat polislerini taşıyan aracın geçişi sırasında saat 17.00 sularında patlama meydana geldi.

27 Nisan Bursa – 13 yaralı

Bursa’da Ulu Cami civarında bir intihar saldırısı gerçekleşti. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu 13 yaralının tedavi altında olduğunu söyledi.

1 Mayıs Antep – 2 ölü

Antep Emniyet Müdürlüğü önünde patlama meydana geldi, iki polis hayatını kaybetti.

12 Mayıs Diyarbakır – 15 ölü

Diyarbakır – Hani arasındaki Sarıkamış köyü Dürümlü mezrasında gece saatlerinde patlama meydana geldi.

7 Haziran İstanbul – 11 ölü

İstanbul Vezneciler’de polis otobüsüne bombalı saldırı düzenlendi. İstanbul Valisi bombalı araçla yapıldığını söylediği saldırıda 7’si polis 11 kişinin hayatını kaybettiğini, 3’ü ağır 36 yaralı olduğunu söyledi.

8 Haziran Mardin – 4 ölü

Mardin’de, Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda ikisi polis dört kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı. Patlamanın ardından çatışmalar yaşandı.

28 Haziran İstanbul – 45 ölü

Atatürk Havalimanı’nın Dış Hatlar Terminali’nde patlama meydana geldi.

20 Ağustos Antep – 57 ölü

Antep’te Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi’nde dün gece yapılan düğüne bombalı saldırı düzenlendi.

6 Ekim İstanbul – 10 yaralı

İstanbul Yenibosna’da 75. Yıl Polis Merkezi yakınında saat 15.50 civarında patlama meydana geldi. İstanbul Valisi Vasip Şahin, bombalı bir motosikletin patlatıldığını ve 10 kişinin yaralandığını açıkladı.

9 Ekim Hakkari – 18 ölü

Hakkari Şemdinli’de PKK’nin jandarma karakoluna düzenlediği saldırıda 10 asker ve sekiz sivil öldü, 11 asker ve 16 sivil yaralandı.

4 Kasım Diyarbakır – 9 ölü

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde İl Emniyet Müdürlüğü’ne ait Terörle Mücadele ve Çevik Kuvvet şube müdürlüklerinin bulunduğu ek bina yakınlarında patlama oldu. Valilik patlamanın bomba yüklü araçla yapıldığını belirtti.

10 Aralık İstanbul – 46 ölü

İstanbul Beşiktaş’ta Beşiktaş-Bursaspor maçının bitiminden sonra bir patlama gerçekleşti. İçişleri Bakanı arka arkaya iki saldırı gerçekleştirildiğini açıkladı.

17 Aralık Kayseri – 14 ölü

Kayseri’de, Erciyes Üniversitesi yakınlarında bir araçta patlama meydana geldi. 14 asker öldü, 56 kişi yaralandı. Saldırıyla ilgili 7 kişi gözaltına alındı.

19 Aralık Ankara – 1 ölü

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov Ankara’da Çağdaş Sanatlar Merkezi’ndeki bir resim sergisinin açılışında konuşma düzenlerken uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

31 Aralık İstanbul – 39 ölü

İstanbul Ortaköy’de Reina adlı eğlence merkezine düzenlenen silahlı saldırıda 39 kişi hayatını kaybetti, 65 kişi yaralandı.

(EKN/BK)

http://bianet.org/bianet/insan-haklari/182293-20-saldiri-358-olum-sifir-istifa-ayni-aciklama
=================================
Dostlar,

Yorumsuz, acı ve kaygıyla sunuyoruz
BIANET 2016 terör cinayetleri bilançosunu

Sevgi ve saygı ile.
02 Ocak 2017, Ankara

Dr. Ahmet SALTIK
Ankara Üniv. Tıp Fak. – Mülkiyeliler Birliği Üyesi
www.ahmetsaltik.net     profsaltik@gmail.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir