İstanbul Barosu’nun yeni başkanı Av. Mehmet Durakoğlu oldu

logo_istanbul_barosu

İstanbul Barosu’nun yeni başkanı
Av. Mehmet Durakoğlu oldu

(AS : Bizim katkımız yazının altındadır..)
İstanbul Barosu Genel Kurulu’nda başkanlık seçimi bugün gerçekleşti. Sandıkların % 97’si açıldı. Buna göre Mehmet Durakoğlu Baro’nun yeni başkanı oldu.
TBMM Başkanı İsmail Kahraman, oy kullanmasının ardından avukatlar tarafından protesto edildi. Avukatlar

* “Hırsız, katil AKP” sloganları attı.

[Haber görseli]

Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen başkanlık yarışında, bugün saat 09.00 itibariyle oy verme işlemi başladı. Toplam 92 sandığın kurulduğu merkezde, başkanlık için yarışan 5 aday oylarını kullandı. Yeniden aday olmayan Ümit Kocasakal’ın da hazır bulunduğu seçimde, avukatların oy verme işlemi akşam saatlerinde sona erdi. Sandıkların % 97’si açıldı. Buna göre “Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu” nun adayı Mehmet Durakoğlu Baro’nun yeni başkanı oldu.

İstanbul Barosu Başkanlık seçiminde, 36 483 üye seçmenden 23 921’i oy kullandı. Seçimde, 13 019 oy alan Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu adayı avukat Mehmet Durakoğlu 1. oldu. Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Several Ballıkaya Çelik 3 423 oy ile 2., Hukukun Üstünlüğü Platformu adayı Mehmet Sarı 3 040 oy ile 3., Avukat Hakları Grubu adayı Ömer Kavili 2 740 oy ile 4. ve İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu adayı Ali Rıza Kaplan da 1 699 oy ile 5. oldu.

Oyların sayımı sırasında ise bir grubun slogan attığı duyuldu. Salonda bulunan bir başka grup buna tekpi gösterince arbede yaşandı.

Av. Durakoğlu’ndan ilk açıklama

Seçimlerin sonuçlanmasının ardından açıklama yapan Mehmet Durakoğlu şu ifadeleri kullandı;

“İstanbul Barosu’nda yaşanan seçim yarışı sonucu itibariyle çizginin başarısıdır. İstanbul Barosu’da aydınlanma devriminin temsilcileri kazanmıştır. Bu çizgi, özellikle Türkiye’de yaşanan siyasal konjonktür itibariyle bize yaşatılanlara yaptığımız direnmenin ifadesidir. Biz öncelikle yargı bağımsızlığının olmadığı hukuk devleti olmayı beceremediğimiz, hukukun üstünlüğünü içimize sindiremediğimiz için bu mücadeleyi başlattık. Bunu yaparken çok daha önemlisi avukata dokunduk, savunma hakkının kutsallığını savunurken meslektaşlarımızın mutlu olmasını temin edecek somut işler yaptık. O teminatı vermeye çalışacağız. Aynı çizgide devam edeceğiz. En küçük değişiklik olmayacaktır. Herkes bunu bilmeli. Şu anda kazandığımız zaferlerin başarısıyla kibirlenmeden bir hizmetin inancın sonucu olarak gerçekleştirdiğimizi bilerek yürüteceğiz. Hukuk devleti olabilmemizin mücadelesidir. Avukatların gerçekten avukatlık yapabilecekleri bir Türkiye yaratabilmektir mücadelemiz. Asla Atatürkçülüğümüzden bir adım sapmayacağız. Mücadeleyi devam ettireceğiz.”

5 ADAY YARIŞTI

Mevcut başkan Ümit Kocasakal’ın aday olmadığı başkanlık yarışında, ilk gün konuşmalar yapıldı. Başkanlık yarışına Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’ndan Mehmet Durakoğlu, Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar’dan Several Ballıkaya Çelik, İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu’dan Ali Rıza Kaplan, Hukukun Üstünlüğü Platformu’ndan Mehmet Sarı ve Avukat Hakları Grubu’ndan Ömer Kavilli aday oldu.

[Haber görseli]

AVUKATLARDAN İSMAİL KAHRAMAN’A TEPKİ

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın oy kullanmasının ardından Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar grubu üyesi bir grup avukat, Kahraman’a slogan atarak tepki gösterdi. Kahraman oy kullanmasının ardından Haliç Kongre Merkezi’nden ayrılırken Hukukun Üstünlüğü Platformu üyesi avukatlar da Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar grubu üyesi avukatlara karşı tepki gösterdi. Avukatlar “Hırsız, katil AKP” sloganları attı. İki grup avukat arasında yaşanan gerginlik karşılıklı sloganlarla da uzun süre devam etti. Gruplar arasındaki gerginlik diğer avukatların araya girmesi ile son buldu.

[Haber görseli]

ÜMİT KOCASAKAL DA OY KULLANDI

İstanbul Barosu Genel Kurulu’nda başkanlık seçimi akşam saatlerinde sona erdi. Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen başkanlık yarışında CHP İstanbul Milletvekili ve Av. Mahmut Tanal ile yeniden aday olmayan Ümit Kocasakal da oy kullandı.

“ONLAR BENİM İLKELERİME GELECEK…”

Toplam 92 sandığın kurulduğu merkezde, başkanlık için yarışan 5 adayın oy kullanmasının ardından Ümit Kocasakal CHP’li vekil Mahmut Tanal da oylarını kullandı, fotoğraf çekildi. Fotoğraf çekiminin ardından Kocasakal,

  • “Ben ilkelerimden taviz vererek onlara yaklaşmam. Onlar benim ilkelerime gelecek çünkü benim ilkelerim de değil Atatürk’ün ilkeleri dedi.

Ardından Kocasakal 17 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

“ADALETİN, HUKUKUN EGEMEN OLMASI DİLEĞİYLE…”

Kullanmış olduğu oyunun demokrasi getirmesini dilediğini belirten Mahmut Tanal ise,

“Ülkede adaletin, hukukun egemen olması dileğiyle oyumu kullanıyorum” diye konuştu.
(ttp://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/620089/istanbul_Barosu_nun_yeni_baskani_Mehmet_Durakoglu_oldu.html ve
http://www.istanbulbarosu.org.tr/Detail.aspCatID=1&SubCatID=1&ID=11813&des=ISTANBUL-BAROSU%92NDA-DURAKOGLU-DONEMI; 23.10.2016
=========================================
Dostlar,

İstanbul Barosu son 3 dönemdir (6 yıl), efsaneleşen bir Başkan, Ceza ve Ceza Usul Hukuku Doçenti, Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Sayın Doç. Dr. Ümit KOCASAKAL önderliğinde ülkemizde demokrasi ve insan hakları savaşımında kritik görevler üstlendi. Bu arada profesörlük çalışmaları aksadı.. 2005’te Doçent olmuştu, olağan koşullarda 5 yıl içinde profesörlüğe yükseltilmek için gereken bilimsel çalışmaları tamamlayabilirdi ama, büyük bir özveri ile son 6 yılını İstanbul Barosuna ve ülkemizin Aydınlanmasına sundu..

Kendisine ve takımına (ekibine) Türkiye olarak çok şey borçluyuz..

Yarattığı gelenekten geri dönüş olanağı yoktur…

Bayrak ve hedefler daha da ileri, yükseğe taşınacaktır..

İstanbul Barosu, ülkemizin demokratikleşme savaşımında bir kutup yıldızı olarak parlayacak ve yol gösterecektir.

Baronun genel sekreteri bilge ve filozof insan Av. Hüseyin Özbek beyefendinin sesiz ama çok değerli katkılarını da şükranla anmak borcumuzdur.

Yeni seçilen takım daha da iyisini ve fazlasını yapacaktır, eminiz.

Son birkaç onyıldır Türkiye’de şahlanan gericilik ve karşıdevrim mutlaka püskürtülecek ve ülkemiz, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün aydınlık çağdaşlaşma hedefine yürüyecektir.

Öbür meslek odalarında, bu arada bizim de üyesi olduğumuz TTB’de (Türk Tabipleri Birliği) de benzer ulusalcı – ATATÜRKÇÜ gelişmeleri görmeyi gönülden arzuluyoruz..

Dr. Ahmet SALTIK
AÜTF Halk Sağlığı – Toplum Hekimliği Uzmanı
Mülkiyeliler Birliği Üyesi
www.ahmetsaltik.net
profsaltik@gmail.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir