İSTANBUL BAROSU “PES” DİYOR!

logo_ISTANBUL_Barosu

İSTANBUL BAROSU “PES” DİYOR!

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül‘ün tutuklanması kararı, ülkemizde hukukun geldiği son çaresizlik değilse, özgürlükler alanında vardığımız son karanlık evredir. İstanbul Barosu olarak, böyle bir karara tanıklık etmiş olmayı, hukukçu kimliğimizle bağdaştıramadığımızı itiraf ediyoruz.

Bu karar, halkın haber alma özgürlüğüne indirilen bir darbe niteliğindedir. Belki bundan daha da önemlisi, gelecekte haberin oluşturulmasındaki unsurları değiştiren bir korkunun yaratılmasının amaçlanmış olmasıdır. Zira bu karar, basın özgürlüğünün tarih boyunca edindiği kazanımları yok sayan bir belgedir. Bu niteliği ile de basın tarihinde bir leke olacaktır.

Karar,  Türk Hukukunun içinde bulunduğumuz zaman dilimindeki açmazının da görüntüsüdür. Özel olarak oluşturulan Mahkemelerle, açıkca yargıya müdahale niteliği taşıyan beyanların yanyana getirilebildiği bir atmosferde, hukuk adına soluk almak ne denli olası ise, Can Dündar ve Erdem Gül’ün casusluğunu ve örgüt üyeliğini anlamak da o denli olasıdır. Dünyanın en büyük Barosu olarak “pes” diyoruz. Pes.

İSTANBUL BAROSU BAŞKANLIĞI

=================================

Dostlar,

Cumuriyet‘in son dönemlerde Ulusalcı çizgisinden epey sapması, Can Dündar‘ın pek çok eylemi, yapıtı.. onayladığımız edimler değil. Ancak bu son tabloda ilkeli – nesnel tutumla basın özgürlüğünü / halkın haber alma özgürlüğünün yanında durmak zorundayız ve duruyoruz.

İktidar – RTE, MIT’e ait TIR’ların Suriye’ye silah ve mühimmat taşıdığına ilişkin fotoğraflarla belgeli yayınını içine sindirememiştir. Bu ciddi ve kritik haberin sözde “boşa çıkarılması” gereklidir ki, “IŞİD destekçisi AKP” suçlamalarından kendince sakınabilsin..

Nafiledir..
Tablo belgelidir.
(http://ahmetsaltik.net/2015/05/30/mit-tirlari-silah-tasiyordu/  ve
http://ahmetsaltik.net/2015/07/30/mit-tirlari-laheyde/)

Çarpıcı gerçeği örtmek için habercileri casus – örgüt üyeliği gibi klasik yaftalarla suçlamak bir işe yaramayacaktır. Artık Türkiye halkının bu komplolara – tertiplere karnı toktur. Ergenekon, Balyoz vb. bir yığın tertip – komplo davanın çökertilmesinin dumanı hala tütmektedir. AKP – RTE‘nin bu oyuncağı da elinden alınacaktır. Ancak Türkiye bu “yapay gündem” manevrası ile bir süre oyalanmış olacaktır. Yazar – çizere gözdağı / baskı beklentisinin tutacağını ise hiç sanmıyoruz.. Baskılar direnişi daha da güçlendirecektir..

AKP – RTE, daha yeni “başarılı” (!?) seçimden çıkmışken neden bunca agressif ve yanlış politikalar izliyor ??
Okul öncesi çocuklara bile Kuran derslerini de araya sokuşturmanın anlamı nedir?
Damat (Berat Albayrak), neden en yüksek rakamların döndüğü (yılda yaklaşık 60 milyar $!) Enerji ve Doğal Kaynaklar Bakanlığına getirilmiştir??

AKP – RTE, daha önce de birkaç kez yazdığımız gibi; “zamanı hızlandırma” telaş ve paniği içindedir. 2019’a kalmadan 2023 hedeflerinin (!?) tüm taşlarını döşemek ve son raunda (2019 – 2023) göstermelik adımları bırakmak istemektedir. Ne oluuur, ne olmaz.. Burası Türkiye.. Bir “yol kazası“na uğrama riskini göze alabilecek durumları yoktur.. Öylesine çok suç işediler ki, mutlaka yargılanacaklarını biliyorlar ve bu durum, bu kadronun “kabusu”!

  • AKP – RTE’yi rasyonalite değil, “korkunun – karabasanın” kör dürtüleri yönlendiriyor..

Sevgi ve saygı ile.
28 Kasım 2015, Ankara

Dr. Ahmet SALTIK
www.ahmetsaltik.net
profsaltik@gmail.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir