Ülke, seçilmiş kral etrafında despotik yapılanmaya gidiyor

 

Ülke, seçilmiş kral etrafında
despotik yapılanmaya gidiyor!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, İpek Medya Grubuna yapılan polis baskınına sert tepki gösterdi. “Bu bir istibdat dönemidir.”
[Haber görseli]
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın“Bu bir istibdat dönemidir.” dedi.
Yalçın, “Ülke gerçekten seçilmiş bir kral etrafında despotik bir yapılanmaya doğru gidiyor. Bunun behemahal ortadan kalkması lazım. Bunun tek ve yegane çözüm noktası da 1 Kasım seçimleridir.” ifadelerini kullandı.

Samanyolu Haber kanalında yayınlanan ‘Demokrasi Nöbeti’ programına telefonla katılan
Semih Yalçın, “Bugün TV ve öbür yayın kuruluşlarıyla ilgili iktidarın –yargının demiyorum, altını çizerek iktidarın diyorum- yönlendirmesiyle yapılmış bir hareketi kınama adına bağlandım. Sabah saatlerinde Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin bu operasyonla ilgili kanaatlerini zannediyorum takip ettiniz. Şiddetle kınadığımızı, daha da ötesinde bu tip çıkışların ülke hayrına olmadığını, çok tehlikeli mecralara doğru bir ilerleyişin görüldüğünü açıkça
ifade etti.” diye konuştu.

“Tehlikeli mecralardan ne kastediliyor?” sorusu üzerine Yalçın şunları söyledi:

“Bir istibdat dönemi…Televizyonunuz hangi yönde yayın yaparsa yapsın, hangi fikir ve teamüller doğrultusunda hareket ederse etsin bu ülkenin demokratik kurallarının dışına çıkmış bir siyasi iktidarın basın özgürlüğüne gem vurmak üzere, onu yok etmek üzere harekete geçmiş bir siyasi iktidarı kınama adına size bağlandım. Bunu şahsım adına yapıyorum,
partim adına yapıyorum. Bu fevkalade yanlış bir çıkıştır, şiddetle kınıyoruz. Bu gidişatın gidişat olmadığını, zaten uçurumun kenarında olan bir ülkeyi son derece tehlikeli bir noktaya getirdiği kanaatiyim. Bu anlamda üzüntülerimizi ifade ediyorum. Üzüntü çok hafif kalır.
Bunun şiddetle tel’in edilmesi gerektiğine inanıyorum.”

‘BU BİR İSTİBDAT DÖNEMİDİR’

“Bu bir istibdat dönemidir.” diyen Yalçın, Sultan Abdülhamit’e ‘istibdat döneminin padişahı’ derlerdi. Bunlar, ona rahmet okutuyorlar. Yani onunla bunu karşılaştırmak mümkün değil.
Ülke gerçekten seçilmiş bir kral etrafında farklı bir yapılanmaya doğru gidiyor.
Bunun behemahal ortadan kalkması lazım. Bunun tek ve yegane çözüm noktası da
1 Kasım seçimleridir.”
şeklinde konuştu.

“CHP bir medya komisyonu kurdu. Sizin de benzer bir komisyonunuz olacak mı veya
o komisyonu Meclis’in bir komisyonu haline dönüştürme gibi fikre ne dersiniz?” sorusuna ise Semih Yalçın şöyle yanıt verdi:

“Bu anlamda Meclis’te yapılacak bir çalışma Milliyetçi Hareket Partisi’nin önüne geldiğinde
hiç endişeniz olmasın, bunu değerlendiririz. Yani partimiz olumlu anlamda sonuçlanması adına kendi üzerine düşen vazifeyi gerçekleştirir. Eğer bu ülkede despotik bir yapılanma meydana geliyorsa -ki bu artık geliyor- bunu şiddetle kınamak istiyorum.” (CHA, 02.09.2015)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir