”İzmir Karşıyaka’da her apartman bir öğrenci okutacak”


Türkiyede ilk kez 
: ”İzmir Karşıyaka’da her apartman bir öğrenci okutacak

Dostlar,

İzmir Karşıyaka’dan iç açan bir haber paylaşalım…

İletiyi yollayan dostumuz E. Alb. Sayın Şahap Osman Aras’a teşekkür ediyoruz..

Dileriz gerçekleşir ve ülkemiz genelinde örnek olur..

Sevgi ve saygı ile.
22 Eylül 2014, Ankara

Dr. Ahmet SALTIK
www.ahmetsaltik.net

========================================================

Türkiyede ilk kez : ”İzmir Karşıyaka’da her apartman bir öğrenci okutacak

Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak ve dar gelirli ailelerin çocuklarına burs desteği vermek için harekete geçen Karşıyaka Belediyesi, Türkiye’de ilk kez uygulanan

“Karşıyaka’nın Filizlerini Geleceğe Hazırlıyoruz = 
Her Apartman Bir Öğrenci Okutuyor”

tasarısını yaşama geçirdi.

Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar; “Dayanışmanın ve yardımlaşmanın kenti Karşıyaka’mızda, her apartman bir üniversite öğrencisi okutacak” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da görüntülü iletiyle tasarıya destek verdi.

Tasarı büyük ilgi gördü

Yaşama geçirdiği projelerle (AS: tasarımlarla) adından söz ettiren Karşıyaka Belediyesi, yalnızca İzmir’e değil, Türkiye’ye de örnek olması beklenen önemli bir eğitim girişimini daha başlattı. Dar gelirli öğrencilerin üniversite yaşamına katkı sunmak için Türkiye’de ilk kez “Karşıyaka’nın Filizleri” projesini başlatan belediye, Karşıyaka’da,
her apartmanın bir üniversite öğrencisi okutması için de kolları sıvadı.
Tasarı kapsamında; Atakent, Mavişehir ve Bostanlı semtleri pilot bölge olarak belirlendi. 150 apartman ve site yöneticileri ile birebir görüşmeler yapıldı ve tasarımın ayrıntıları anlatıldı. Belediyeye burs için başvuruda bulunan üniversite öğrencileri, nesnel ölçütlere göre değerlendirildi. Burs almaya hak kazanan öğrenciler, kısa süre içinde tasarıma ortak olan apartmanlar ile buluşturulacak. Apartman sakinleri (AS: oturanları), kendilerine emanet edilen öğrencilere 10 ay boyunca, ayda 300’er TL burs yardımı yapacak.

Tüm Karşıyaka’ya yayılacak

Belediye ve halk işbirliği ile yaşama geçirilen ve son zamanda ortaya çıkan en önemli toplumsal sorumluluk tasarımlarından biri olarak görülen girişim, tüm Karşıyaka’ya yaygınlaştırılacak. Belediye, bu işin yalnızca eşgüdümünü üstlenecek. Apartmanlar, 1’den çok öğrenciye de burs verebilecek. Tasarıma katılan her bir apartmanın girişine “Bu Apartmanın Bir Öğrencisi Var” duyurusu asılacak. Kordon Otel’de gerçekleşen tanıtım toplantısı ile kamuoyuna duyurulan girişim, kanaat önderlerinden de tam not aldı. Toplantıya medya temsilcileri, kampanyaya dahil olan apartman yöneticileri ve Karşıyaka Gençlik Eğitim Merkezi’nde eğitim alarak üniversiteyi kazanan üniversite öğrencileri katıldı.

“Türkiye’ye örnek olacak”

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Türkiye’ye örnek olacak önemli bir eğitim tasarımını yaşama geçirmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Eğitimde fırsat eşitliği yaratmanın önemine değinen Akpınar

“Bir kentin gelişimi ve geleceği için eğitim ve öğretim çok önemlidir. Eğitimde fırsat eşitliği yaratmak ve dar gelirli ailelerin çocuklarına destek olmak, sosyal demokrat belediyelerin ve duyarlı halk kitlelerinin temel görevidir. Karşıyaka Belediyesi ve Karşıyaka halkı el ele vererek, Karşıyaka’nın Filizleri’ni geleceğe hazırlayacağız.” dedi.

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir