Çanakkale ADD Lice’de Türk bayrağının İndirilmesini Protesto Etti

Çanakkale ADD Lice’de Türk bayrağının İndirilmesini Protesto Etti

ADD Çanakkale Şube Başkanı Necmi Akyalçın yaptığı yazılı açıklamasında, “Diyarbakır İlimiz Lice İlçesinde yolu trafiğe kapatan PKK teröristleri güvenlik güçlerimize de saldırmıştır. Daha sonra yüzleri kapalı teröristler 2. Hava Kuvveti Komutanlığının bahçesindeki şanlı Türk Bayrağımızı direğe tırmanarak indirmişlerdir. Yıllar önce Kıbrıs’ta aynı girişimde bulunanlar hak ettikleri karşılığı almışlardı.

Güçlü devlet, bağımsızlığının simgesi olan bayrağı söz konusu olduğunda gerekeni göze alabilen mekanizmalarını çalıştırma reflekslerini devreye sokabilen devlettir. Böylesi haince bir davranışın da gereken karşılığı göreceğine inanıyoruz;
çünkü Türkiye Cumhuriyeti Devleti bunalımlı, fırtınalı vadiler  aşılarak ve emperyalizm dize getirilerek kurulmuştur. Sınırlarımız da kanla çizilmiştir. Emperyalizmin hain planlarına alet olmuş PKK teröristleri yine emperyalizmin projelerinin gereği içerideki aymazlıktan yararlanarak adeta gemi azıya almışlardır.

Yüce milletimizin sabrı taşmak üzeredir bu böyle biline!

İnsanlara silahlı terör örgütü üyeliği iddiasıyla aylarca dinleme ve izleme yaptıranlar adeta aba altından sopa gösterirken ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kasteden teröristlere karşı sessiz kalıyormuş görüntüsü vermektedirler. Bu durum yurttaşlarımızı derinden yaralamaktadır. Bu gidiş iyi bir gidiş değildir. Siyasal iktidarı bu konuda gerekeni yapmaya ya da istifa etmeye çağırıyoruz.” dedi. (9.6.14)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir