Merdan YANARDAĞ : “Cemaate rehin olursunuz”


“Cemaate rehin olursunuz”

Merdan_Yaardag_kitapliginda

 

Merdan YANARDAĞ

 

 

Ergenekon Davası’ndan tutuklu Gazeteci Merdan Yanardağ

BirGün gazetesiyle yaptığı röportajda CHP-Cemaat ilişkisini eleştirdi.

BirGün Gazetesi’nin yöneltiği “Yerel seçimlere gidilirken CHP’nin bazı illerde sağcı adaylarla seçime gidecek olması eleştirildi. Bu CHP’deki yansımalarını, izlediği politikaları nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Gaazeteci Yanardağ

“CHP yönetimi bu çatışmada Cemaate yakın durarak, partiyi sağa çekerek
ve ABD’ye güven vererek ikitidar olabiliceğini sanıyor. Bu tutum büyük hatadır.CHP “devlet içinde bir çete” olduğu iktidar tarafından ilan ve
itiraf edildiği halde, sadece ortaya çıkan yolsuzluğun üzerine gidiyor.
Elbette ortalığa saçılan yolsuzluğun üzerine gidilmeli. Elbette iktidarda
AKP olduğu için, mücadele öncelikle hükümete ve Erdoğan’a yöneltilmelidir. Ancak, bu durum devlet içindeki çeteyi, üstelik itiraf edilmişken görmezden gelmeye yol açmamalıdır.” 
şeklinde yanıt verdi.

Yanardağ sözlerine şöye devam etti:

“Ergenekon, Oda TV, KCK, Devrimci Karargah ve Balyoz gibi tertipleri AKP himayesinde ve işbirliğiyle hazırlayan örgüt bu yapılanmadır. Hrant Dink’in katilleriyle aynı saflarda ve hizada durmayı sürdüren ve dahası bu tutumlarıyla cinayetin karartılmasına katkıda bulunan liberaller çok şaşıracak ama bütün parmaklar ve veriler bu çeteyi göstermeye başladı. Benim ve Nedim Şener’in bu konuda ortaya attığımız tez kanıtlanıyor.
Gerçek tablo ortaya çıkmaya başladıkça Dink’in öldürülmesini “milli mutabakat cinayeti” diye, belirsiz ve soyut kavramlarla sulandıran liberaller, asıl katillerin gizlenmesine katkıda bulunmaya devam ediyor. Avukatları dahil Hrant’ın bazı “dostları” gerçeği
liberal ön yargılarına kurban ediyor.

CHP böyle bir güçle, kapalı bir işbirliğine yöneldiği takdirde son 11 yılda izlediği bütün politikayı inkar etmiş olacaktır. Ancak bu proje devreye sokulmuş durumda. Ankara ve İstanbul’daki sağcı adaylar bu projenin bir parçası. Geçmişte DSP’yi ve Ecevit’i içine çektikleri tezgaha, bu kez Kemal Kılıçdaroğlu’nu ve CHP’yi çekiyorlar. Aktörler aynı. Şimdi siyasal denklem şöyle kuruluyor. AKP+Cemaat+ABD yerine, CHP+A.Gül+Cemaat+ABD kombinasyonu.

Yeni bileşim iktidara gelirse, Erdoğan ve AKP çatışmayı kaybederse, öncelikle yaklaşan ekonomik krizin bütün yıkıcı etkileri yeni hükümete kalacak. Bozulan ve yozlaşan devlet aygıtı bu iktidara onartılacak. Bazı seküler kurumlar yeniden yapılandırılarak kimi aşırılıklar giderilecek. Ancak “Ilımlı İslam” rejiminin temel kurum ve düzenlemelerine dokunulamayacak. Cemaatin gizli ortağı olduğu bir iktidarda böyle bir şeye yeltenmek zaten mümkün olmayacak.

Böyle bir iktidarda CHP’nin Cemaatin elinde rehin olacağı açık. AKP’nin Cemaatin iktidardaki payını sınırlamaya (bütünüyle tasfiye değil) kalktığında başına nelerin geldiği ortada.

  • CHP, Kılıçdaroğlu çevresindeki bir ekip tarafından tehlikeli bir maceraya sürükleniyor. Aynı ekip Türkiye’yi 2002’de AKP’ye teslim etmişti. 

Şimdi de bir onarım hükümetinden sonra yeni bir sağ iktidara ülkeyi hazırlıyorlar.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir