İsmet İNÖNÜ hakkında uydurulan yalanlara yanıt ..

İsmet İNÖNÜ hakkında uydurulan yalanlara yanıt ..

Dostlar,

Ulusal Eğitim Derneği Isparta Şubesi, başkan Mahmut Özyürek imzasıyla
önemli bir basın açıklaması yaptı..

Büyük Atatürk‘ün en yakın dava ve silah arkadaşı, Lozan Kahramanı,
2. Cumhurbaşkanımız, saygın insan İsmet İNÖNÜ hakkında uydurulan yalanlara yanıt verilmekte..

Basın açıklaması başlıklı (antetli) kağıtta.. Formatını da aynen koruma adına pdf olarak sunuyoruz.. Başlıca 3 “yalan” gündeme alınarak yanıtlammakta..

Şöyle başlıyor açıklama :

  • “Batı cephesinin, I. ve II. İnönü Savaşlarının Muzaffer Komutanı, Mudanya Mütarekesi’nde Türkiye’yi başarıyla temsil etmiş olan, “Türk milleti aleyhine, yüzyıllardan beri hazırlanmış ve Sevr Antlaşması ile tamamlandığı sanılmış büyük bir suikastın çöküşünü” bildiren Lozan Antlaşması görüşmelerinde insanüstü bir çaba ve başarı gösteren, Türkiye’yi emperyalist ve sömürücü güçlere kurban etmeyen ve II. Dünya Savaşı’nın dışında tutmayı başarmış olan, Atatürk’ün Önderliğinde gerçekleştirilen Türk Devrimi ile Atatürk İlkelerini, yaşamı boyunca,  savunmuş olan, 2. Cumhurbaşkanımız M. İsmet İnönü’nün bedensel varlığının aramızdan ayrılışının 40. yılında bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz.”

Basın açıklaması şöyle sonlanıyor :

  • “Tek parti CHP camileri kapattı” diye sızlananlar neden hiçbir zaman “Tek parti döneminde açılan Halkevleri ve Köy Enstitülerini DP kapattı. Böylece Türk aydınlanması büyük bir darbe yedi.” demez? 1951’de DP ve Menderes, Türkiye’nin dört bir yanındaki 478 Halkevi merkezini, 5000 Halkevi şubesini ve 4000 Halkodasını kapatmıştır. 1954’te de o güne kadar 25.000 öğretmen yetiştiren Köy Enstitülerini kapatmıştır.

  • Kağnıyla kamyonu yendiğimiz kurtuluş savaşının Batı Cephesi Komutanı, Türk’e biçilen emperyalist elbiseyi, yani Sevr’i yırtıp,
    Türk ulusun bağımsızlığı ve özgürlüğünün tapu senedi Lozan’ı tüm dünyaya kabul ettirmedeki katkıları yadsınamayacak değerde olan
    İsmet İNÖNÜ’yü ölümünün 40. yılında bir kez daha
    saygı ve minnetle anıyoruz.”

*****

Okumak için lütfen aşağıdaki erişkeyi (linki) tıklar mısınız??

INONU_Hakkindaki_Yalanlara_Yanıt

Sevgi ve saygı ile.
26 Aralık 2013, Ankara

Dr. Ahmet Saltık
www.ahmetsaltik.net 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir