Yabancıların Gözüyle ATATÜRK

Dostlar,

  • “Yabancıların Gözüyle ATATÜRK”

Adlı 43 yansı içeren bir power point dosyası sunmak istiyoruz.

Dünyanın önde gelen devlet ve hükümet başkanları ile ünlü kişilerin
nesnel değerlendirmelerini sevinçle okuyoruz. Üstelik önemli bir bölümü Türk düşmanı ve Mustafa Kemal Paşa ile savaşmış, yenilmiş insanlar..

O’nu gereği gibi değerlendiremeyen, dahası vefa ve edebe, saygıya dayanmayan, nankör yargılar taşıyan yurttaşlarımızın özellikle okumaları dileğimizdir.

Yansıları görmek ve okumak için lütfen aşağıdaki erişkeyi (linki) tıklar mısınız??

ATATURK_yabancılarin_gozuyle

Sevgi ve saygı ile.
26.11.13, Ankara

Dr. Ahmet SALTIK
www.ahmetsaltik.net


 

Yabancıların Gözüyle ATATÜRK” hakkında bir yorum

  1. Rıza GÜNER

    Ahmet Bey,

    1935 Tunceli Kanunu’nun yanında, yabancı kişilerin, Atatürk hakkında nezaketen söyledikleri, bu sözlerin fazla büyük bir anlamı yok!..

    Dersim 3. Büyük Alevi Soykırımının yanında ise hiçbir kelime ve cümlenin anlamı yok!..

    Aleviler ve Dersimliler için Cumhuriyet katliam ve soykırımlarla bir cehennem olmuş; ve Çağın En Büyük Alevi Dedesi “GÖGE BİR MERDİVEN!..” istemek zorunda kalmıştır.

    Ben “göge bir merdiven istenmesine” mi, 3. Büyük Alevi Soykırımının yapılmasına mı nankörlük ettim?

    Ben Seyyid Rıza’ya ve Dersim’e ne yapıldığına bakarım… Kadın erkek, yaşlı genç, çoluk çocuk, bebek hamile demeden YETMİŞ BİN İNSANIN TAM PLANLI BİR SOYKIRIMLA ORTADAN KALDIRILMASINA bakmayacağım da; Adolf Hitler’in Atatürk için ne dediğine mi bakacağım?

    Atatürk dünyanın bütün büyük devlet adamları gibi; “benim kurduğum, benim Cumhurbaşkanı olarak başında bulunduğum Türkiye’de asla bir soykırım yapılamaz!..” deseydi ve tam bir soykırım planlanan 1935 Tunceli Kanunu’nu Cumhurbaşkanı olarak imzalamasaydı!..

    Tam bir soykırım planlanan Tunceli Kanunu’nu yürürlüğe girdikten, Dersim’de 3. Büyük Alevi Soykırımı yapıldıktan sonra Yabancıların Dersim 3. Büyük alevi Soykırımı için ne dediklerini sorgulamak daha doğrdur ve mutlak yapılması gerekendir…

    Cevapla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir