Van’da Trafik Kazasında ölen hemşire ve aile hekiminin yürek burkan öyküsü


Van’da Trafik Kazasında ölen hemşire ve aile hekiminin yürek burkan öyküsü

Adnan Yüce 
yuceadnan@gmail.com, 17 Eylül 2013
 
  • Van’ın Saray ilçesinde geçirdikleri trafik kazasında yaşamını yitiren
    Dr. Sezer Yunus Kaya ile hemşire Tuğçe Killi‘nin,
    köydeki son görevlerinden döndükleri öğrenildi.
Sağlık taramasından dönen aile hekimi ve hemşire yaşamını yitirdi.
VAN – Örenburç Aile Sağlığı Merkezinde görev yapan Dr. Sezer Yunus Kaya ile hemşire Tuğçe Killi’nin dün akşam saatlerinde geçirdikleri trafik kazasında yaşamını yitirmesi, ilçe merkezi ve görev yaptıkları köyde büyük üzüntüye neden oldu.
Meslektaşlarını yitirmenin acısını yüreklerinde yaşayan Saray Aile Sağlığı Merkezi çalışanları, sağlık hizmetlerinin aksamaması için görevlerine devam eden arkadaşlarının yaşamını yitirmesinin üzüntüsünü yaşıyor.
Kaya ve Killi’nin 1,5 yıldan bu yana ilçede zor koşullarda görev yaptığını anlatan
aile hekimi Dr. Burak Yurtseven, yaşadıkları tüm zorluğa karşın büyük bir özveri ile görevlerine sürdüren Kaya ve Killi’nin, bu özverilerinden dolayı hem görev yaptıkları köydeki vatandaşlar hem de meslektaşları tarafından sevilen insanlar olduklarını söyledi.
İki sağlık personelinin de ilçede son günleri olduğunu vurgulayan Yurtseven,
şöyle konuştu:
“Tuğçe hemşire üniversiteyi kazandığı için Eskişehir’e gidecekti. Bize istifa dilekçesini de vermişti. İlçede annesiyle birlikte yaşıyordu ve eğitim durumundan dolayı Eskişehir’e gideceklerdi. Ancak kader tecelli etti. Dr. Kaya da uzun zamandır köyde görev yapıyordu. Tek doktor olduğu için de düzenli izin kullanamıyordu. En son izin aldı
ve dünkü görevden döndükten sonra izne ayrılacaktı. Ancak iznini kullanamadı.
İki arkadaşımız da güleryüzlü insanlardı. Görev yaptıkları köyde de seviliyorlardı. Kimseye karşı kötü bir muameleleri olmadı.
Buradaki arkadaşların iş yükünü hafifletmek için nöbet tutuyorlardı. Köylere sağlık taramalarına kendi aracı ve olanaklarını kullanarak giderlerdi. Şu anda görev yaptıkları köy Türkiye’nin en zorlu bölgelerinden biriydi. Ancak bu onların hizmet aşkına engel olmadı. En kötü ortamlarda bile hizmet etmeye devam ettiler. Umarım Örenburç köyü halkı da onlara dualarıyla vefa borçlarını öder.”
Aile sağlığı merkezinde hizmetli olarak görev yapan Nevzat Gürsoy ise Kaya ile Killi’nin sürekli araçlarıyla köylere gittiğini, ev ev dolaşarak insanlara sağlık hizmeti verdiklerini bildirerek, çalışma arkadaşlarıyla hep iyi geçindiklerini ve kimsenin onlardan yakınmacı olmadığını ifade etti.
-Köylülere veda
Görev yaptıkları Örenburç Aile Sağlığı Merkezindedünkü mesailerinin ardından hastalarla vedalaşan Kaya ile Killi’nin, sıcakkanlı insanlar olduğunu anlatan köylülerden Durmuş Eren de “Hepimizin başı sağ olsun. En son geldiklerinde bize son görevleri olduğunu söyleyerek vedalaştılar. Görevlerini iyi yapıyorlardı. Bizim evlerimizi tek tek dolaşarak sıkıntılarımızı dinliyor, çocuklarımızın aşılarını yapıyorlardı. Tuğçe hanım annesiyle gelmişti ve annesi bize kızıyla birlikte başka bir ile gideceğini söylemişti. Ancak gidemediler. Buradan ayrıldıktan sonra kaza yaptıklarını duyduk. Çok üzüldük. Hepimizin başı sağ olsun. Ailelerine sabır diliyorum.” diye konuştu.
Köylülerden Sakine Keleş ise kazayı duyduklarında çok üzüldüklerine değinerek,
“Biz onlardan çok razıydık. Evimize kadar gelerek bizim sağlık sorunlarımızı dinliyorlardı. Köy halkı olarak çok üzgünüz. Hepimizin başı sağ olsun.
Birçoğumuz onları kaybettiğimiz için ağladık. Gerçekten çok iyi insanlardı.” dedi.

Dostlar
,
Görev şehidi meslaktaşımız
Dr. Sezer Yunus Kaya ile hemşire Tuğçe Killi’ye
özverili hizmetleri için şükran borçluyuz..Toprakları bol olsun..

Dileriz geride kalanlarına aylık bağlanır, hiç olmazsa maddi bakımdan
yoksun (mahrum) kalmazlar..

Mevzuat hazretleri izin verir mi acaba??

Örn. prim ödeme gün sayıları tutar mı??


Sevgi ve saygı ile.
19.9.2013, Ankara

Dr. Ahmet Saltık
www.ahmetsaltik.net

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir