Diyarbakır’da olaylı yürüyüş

Diyarbakır’da olaylı yürüyüş..

DİYARBAKIR – BDP’nin “Hükümet adım at” kampanyası çerçevesinde Diyarbakır’da düzenlemek istediği yürüyüşe polis müdahale etti. Polisle göstericiler arasında çıkan çatışmada 8 kişi yaralandı. BDP MYK’sinin aldığı karar gereği Türkiye’nin birçok kentinde başlatacağı “Hükümet adım at” kampanyası nedeniyle Diyarbakır BDP il binası önünde toplanan yaklaşık 5 bin kişi, Ofis semtindeki İstasyon Meydanı’na yürümek istedi. Turgut Özal Bulvarı üzerinde çevik kuvvet zırhlı araçlarla ve TOMA’larla kalabalığın önünü kesti. Grubun dağılmasını isteyen polisi anonsundan sonra güvenlik şube müdürüyle BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt bir süre görüştü. Güvenlik şube müdürü ise “Siz bize suçu görmeyin diyorsunuz, devletin kuralı vardır.
Bu grup yürütülmeyecek, dağıtılacaktır.” karşılığını verdi.

Daha sonra BDP Van Milletvekili Aysel Tuğluk, Turgut Özal Bulvarı’nda kalabalığın bulunduğu yerde otobüsten konuşmasına başlarken zırhlı aracın gruba doğru yönelmesi ve gruptakilerin de taşlaması sonucu çatışma çıktı. Gruptakilerden bazıları polise ses bombası ve havai fişek atarken, polis de tazyikli su ve gaz bombasıyla karşılık verdi. Ara sokaklara dağılan göstericilerle polisler arasındaki çatışmalar akşam geç saatlere kadar devam etti. Olaylar sırasında 1’i polis, 1’i gazeteci 6 kişi yaralandı.

Valilik: Uyuşturucu bağlantılı

Diyarbakır Valiliği ise Lice’de yaşanan olayla ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı.
Valilik, olayın uyuşturucudan menfaat sağlayan kesimlerce çıkarıldığının değerlendirildiğini bildirdi. (Cumhuriyet, 1.7.13)

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir