IMF konusunda atma Recep; din kardeşiyiz!

Dostlar, MM (Milli Merkez) Genel Sekreterliğinden bir duyuru ve ekinde bir basın açıklaması bize de ulaştı. Ekonomiden sorumlu Devlet Eski Bakanı Ufuk Söylemez, IMF’ye borçlar konusunda Başbakan RT Erdoğan’ın gerçekleri nasıl çarpıttığını sergiliyor. İbretle okumak ve yaymak gerek.. Sevgi ve saygı ile. 16.5.2013, Ankara Dr. Ahmet Saltık www.ahmetsaltik.net ========================================= Değerli Dostlarımız, Başbakan’ın “IMF borçlarını kendilerinin ödediği” yolundaki beyanı hakkında Millî Merkez Ankara Temsilcisi, Devlet eski Bakanı Sayın Ufuk Söylemez’in basın açıklaması ekte bilgilerinize sunulmuştur. Saygılarımızla, 16.5.13 Haluk Dural MM Genel Sekreteri

IMF konusunda atma Recep, din kardeşiyiz!

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, kuruluşundan bugüne değin tüm dış borçlarını ve taahhütlerini aksatmadan geri ödemiştir. AKP iktidarı IMF’ye Türkiye’yi muhtaç ederek 2005 yılında 10 milyar $ borçlanmıştır. Bunu geri ödediği için neredeyse milli bayram ilan edecek bir şamata yapıyorlar. Zeytinyağı, gibi üste çıkıyorlar. IMF’den en çok borcu Kemal Derviş, ikinci büyük borcu ise R. Tayyip Erdoğan almıştır. Son 20 yılda IMF’den borç almayan veya stand-by uygulamayan tek ekonomi bakanı ise, halen Milli Merkez Ankara Temsilcisi de olan Ekonomiden Sorumlu Devlet Eski Bakanı Ufuk Söylemez’dir.

Türkiye IMF ile 19 kez stand-by imzalamış ve borç almış!

 İlk (1.) stand-by  1 Ocak 1961 

 38 milyon $

 Son (19.) stand-by  11 Mayıs 2005

 10 milyar $

Türkiye’yi IMF’ye muhtaç ederek, 2005 yılında 10 milyar $ borca sokan son iktidar, R. T. Erdoğan’ın AKP iktidarıdır. Hem kendisi borç alıyor, hem de başkalarını suçluyor. Pes doğrusu!

TÜRKİYE’NİN TOPLAM DIŞ BORÇ STOĞU

2002

129 milyar $

2012

337 milyar $

 AKP iktidarında 10 YILDA 208 milyar $ dış borç artışı gerçekleşmiş!

Nerede bu paralar? Bu paralarla ne yapıldı?

Üstelik AKP iktidarında hane halklarının borçları anormal biçimde artmış! (Hane halkı borçlarının harcanabilir gelirlerine oranı)

2002 yılında hane halkı borcu

% 5

2012 yılında hane halkı borcu

% 50

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir