Erdoğan: İmralı ile görüşme olabilir..

Erdoğan: İmralı ile görüşme olabilir

Bir televizyon kanalında soruları yanıtlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Oslo görüşmeleriyle ilgili soruları yanıtladı. Erdoğan, “İmralı ile görüşmeler yine olabilir.” dedi.

Kanal 7 televizyonunda soruları yanıtlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni bir Oslo görüşmeleriyle ilgili şunları söyledi: “Ben MİT Müsteşarım Emre Bey zamanında başlattım görüşmeleri. Ve şu anda kesilmenin bazı sebepleri oldu. İletişimdeki samimiyetsizlik nedeniyle burada bu işi keselim dedik. Burada çok ciddi yanlışı bölücü terör örgütü uydurma bir metin ortada ama bunu belge olarak sundular. Oradaki görüşmelerin içerisinde yok mu? Vardır. Ama tarafların imzası yok. Bunu yazılı ve görsel medyaya pas ettiler. Bakıyorsunuz hemen yargı devreye gitti hemen ardından benim üzerime geleceklerdi. Onun üzerine niye gidiyorsunuz benim üzerime gelin dedim.Eğer imzası olsaydı niye attın diye sorardın. Görüşmelerdeki detaylar bize anlatılıyor. Biz devlet yönetiyoruz bakkal dükkanı yönetmiyoruz.”

Erdoğan, Star gazetesi yazarı Fehmi Koru‘nun “Oslo görüşmeleri ne noktaya gelmişti? CHP’liler bir metinden bahsediyorlar son zamanlarda?” sorusuna ise şu yanıtı verdi: “O aslında bir belge değil, kendilerine göre uydurdukları bir yazı ama bunu belge olarak sundular, burada o görüşmelerden şeyler varmıdır? Vardır elbette ama bir belgenin belge olması için altında tarafların imzası olması lazım. Terör örgütü bir takım medyaya, çevrelere servis ettiler görüşmeyi. İntikal edince bu olaylar benim müsteşarımın üstüne gittiler, bende dedim ki; Ne yapacaksanız bana yapın, onu oraya gönderen benim’ dedim. Adayla ilgili olarak bunların her görüşmeden sonra görüşmeler bize geliyor, özetleniyor dünyanın neresinde istihbarat teşkilatları yan gelip yatar? Onlar sadece terörü bırakın, adi suçlar, anarşi ile ilgili herşeyde istihbarat elemanları kullanılır. Biz şimdi burada çözüm için yapılması gereken neyse bunu yapmak durumundayız. Biz medyadanda yazılı, görsel bu konuda istifade etmek isteriz. Onların da bu konuda bize katkısı olabilir.”

“İmralı ile görüşmeler olabilir”

“CHP’ye iki parti arasında ortak çalışma yapılması teklifde bulunduk. MHP’den olumsuz tavrına karşın, CHP hala bir cevap vermedi. Biz yine de CHP’ye aynı teklifi yineleyeceğiz. Bu arada İmralı ile görüşmeler yine olabilir. İmralı’da avukatlarını kendisi de kabul etmiyor, zaman zaman bizim de kabul etmediğimiz de oldu. Çünkü görüşmeleri manüple edilerek dışarıya haberler aktarıldı.”

(Cumhuriyet portal, 26 Eylül 2012)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir